esem Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 ?? Jak zdemontować dzielone oparcia tylnej kanapy sedan. ps. szukałem i jest tylko opis jak wyjąć niedzielone oparcie, a nie ma mowy o dzielonych. Wiem że siedzisko trzeba wyszarpać i tyle mojej wiedzy.??? będę wdzięczny za podpowiedź.
89pawel89 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Powinieneś mieć kolego przy zagłówkach takie rączki, ale one często padają, w przeciwnym przypadku możesz jedynie odkręcić ale powiem Ci że zawsze odkręcałem otwarte już.... śruby masz na pewno pod siedziskiem a drugie z drugiej strony więc od bagażnika musisz jakoś dojść..
pastaldo Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 ale sie dogadaliście? Powinieneś mieć kolego przy zagłówkach takie rączki, ale one często padają, w przeciwnym przypadku możesz jedynie odkręcić ale powiem Ci że zawsze odkręcałem otwarte już.... śruby masz na pewno pod siedziskiem a drugie z drugiej strony więc od bagażnika musisz jakoś dojść.. co Ty chcesz robic przy zagłowkach przy dzielonej kanapie? Tam tylko je kładziesz i tyle. Kolega pytał ?? Jak zdemontować dzielone oparcia tylnej kanapy sedan. ps. szukałem i jest tylko opis jak wyjąć niedzielone oparcie, a nie ma mowy o dzielonych. Wiem że siedzisko trzeba wyszarpać i tyle mojej wiedzy.??? będę wdzięczny za podpowiedź. a więc jak już położysz (złożysz) oparcie to miedzy dwoma polówkami oparcia jest taki uchwyt. Odkrecasz śrubke która tam jest na klucz "gwiazdka"(nie krzyżak) chyba to sie torx nazywa. Po odkręceniu ta blaszka trzymana przez śrubkę się zdejmuje i możesz unieśc oparcie do góry. Po tym po bokach kanapy wyjda Ci takie bolce i masz oparcie na wierzchu
michail55 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja mam znow takie pytanie. poniewaz dzis chcialem sciagnac kanape tylna w sedanie no i wyciagalem ja i tam sa takie dwa plastkiki w ktore wchodza takie prety i to sie wszystk trzyma to ja jak sciaglem to juz jak zakladam teraz to juz nie trzyma jak wczesniej i chcialbym kupic te czesci mocowania z tym ze nie wiem jak to sie nazywa mowie o tych mocowania w dziurkach bo chyba nie da sie zlozyc normalnei foteli w sedanie czyli kanapa do gory a oparcie w dol??
darkle Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 ja mam znow takie pytanie. poniewaz dzis chcialem sciagnac kanape tylna w sedanie no i wyciagalem ja i tam sa takie dwa plastkiki w ktore wchodza takie prety i to sie wszystk trzyma to ja jak sciaglem to juz jak zakladam teraz to juz nie trzyma jak wczesniej i chcialbym kupic te czesci mocowania z tym ze nie wiem jak to sie nazywa mowie o tych mocowania w dziurkach bo chyba nie da sie zlozyc normalnei foteli w sedanie czyli kanapa do gory a oparcie w dol?? Tzn jak nie masz rozkładanej kanapy to się nie da Te plastiki to chyba chodzi ci o te dwa zatrzaski w podłodze w których trzyma się kanapa z przodu? Jeśli tak to numer tych zatrzasków 4B0 886 373
michail55 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 oo super bo ja mam je polamane a gdzie je mozna kupic bo na allegro nie ma
pablo_ua4 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Opublikowano 6 Grudnia 2011 no to jak na allegro nie ma to ASO i po numerze części
patryk332 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 trzeba wyjąc zagłówki po obu stronach i te rurki mocujące co są w kanapie ale starać sie nie połamać i powinna wyjść bez problemów
Rekomendowane odpowiedzi