lukjar7 Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Witam Zastanawiałem się nad budową własnej hamowni inercyjnej Generalnie najtrudniejszy wydaje sie soft Jak to jest z rolkami chłopaki ? jaką mają srednice, wagę ?
Patrox Opublikowano 17 Maja 2011 Opublikowano 17 Maja 2011 Witam Zastanawiałem się nad budową własnej hamowni inercyjnej Generalnie najtrudniejszy wydaje sie soft Jak to jest z rolkami chłopaki ? jaką mają srednice, wagę ? I co sobie bedziesz hamował tą hamownią, chyba wolnossące bo żadnego turbodoładowanego silnika poprawnie nie zmierzysz:) Jest wiele aspektów które hamownia musi spełniać bo inaczej komuś lub sobie możesz zrobić krzywdę. Jeśli chodzi o inercje to rolki jak najcięższe 350kg aby pomiar był długi. Przy obciązeniowej waga rolek nie ma znaczenia. Sterownik do hamowni można kupic z firmy dynoproject koszt chyba 12 tyś.
lukjar7 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Opublikowano 17 Maja 2011 Witam Zastanawiałem się nad budową własnej hamowni inercyjnej Generalnie najtrudniejszy wydaje sie soft Jak to jest z rolkami chłopaki ? jaką mają srednice, wagę ? I co sobie bedziesz hamował tą hamownią, chyba wolnossące bo żadnego turbodoładowanego silnika poprawnie nie zmierzysz:) Jest wiele aspektów które hamownia musi spełniać bo inaczej komuś lub sobie możesz zrobić krzywdę. Jeśli chodzi o inercje to rolki jak najcięższe 350kg aby pomiar był długi. Przy obciązeniowej waga rolek nie ma znaczenia. Sterownik do hamowni można kupic z firmy dynoproject koszt chyba 12 tyś. tzn turbodoładowane też da radę ale przebieg momentu od samego dołu napewno będzie zafałszowany, generalnie moc max powinno pokazać poprawnie ciężkie te rolki sterownik to myślę, że dałoby radę samemu opanować. zastanawiam sie czy ma to jaki kolwiek sens
lukjar7 Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Opublikowano 17 Maja 2011 To już nie lepiej drogową.... Nie głupi pomysł tylko jak teraz zrobić duże próbkowanie
Rekomendowane odpowiedzi