adi311287 Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Witam. Mam problem. W mojej A4 Tył stoi znacznie wyżej od przodu. Dodam że na przeglądzie nie wykazało żeby coś było nie tak ( aby 1 amortyzator z tyłu musiałem wymienić). Dlaczego tak jest? Da się coś z tym zrobić żeby autko stalo na równi? Pozdro
marekmartysz Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Witam. Mam problem. W mojej A4 Tył stoi znacznie wyżej od przodu. Dodam że na przeglądzie nie wykazało żeby coś było nie tak ( aby 1 amortyzator z tyłu musiałem wymienić). Dlaczego tak jest? Da się coś z tym zrobić żeby autko stalo na równi? Pozdro cos masz pomerdane ze sprezynami musisz zobaczyc ich oznaczenia
burus2 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 może ktoś wcześniej sprężyny z avanta na tył wrzucił i wyżej stoi
adi311287 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Opublikowano 25 Maja 2011 może ktoś wcześniej sprężyny z avanta na tył wrzucił i wyżej stoi też o tym myślałem... ale pewnosci niemam... jakbym był pewien to moglbym sie zamienic z kimś na sprezyny od sedana... [br]Dopisany: 25 Maj 2011, 11:25_________________________________________________ Witam. Mam problem. W mojej A4 Tył stoi znacznie wyżej od przodu. Dodam że na przeglądzie nie wykazało żeby coś było nie tak ( aby 1 amortyzator z tyłu musiałem wymienić). Dlaczego tak jest? Da się coś z tym zrobić żeby autko stalo na równi? Pozdro cos masz pomerdane ze sprezynami musisz zobaczyc ich oznaczenia a jakie powinny byc oznaczenia do sedana? i gdzie to sprawdzic?w ktorym miejscu?
P-U-M-A Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 Zobacz jakie masz i napisz to bedziemy myśleć
adi311287 Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Zobacz jakie masz i napisz to bedziemy myśleć a w ktorym miejscu bedą te oznaczenia? i na co zwrocic uwage?
kubson Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty
adi311287 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty a co jeśli niema? patrzyłem i nie zauważyłem tam nic takiego
Guregoru Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty a co jeśli niema? patrzyłem i nie zauważyłem tam nic takiego Musisz je porządnie przeczyścić żebyś zobaczył kolorowe oznaczenia
adi311287 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty a co jeśli niema? patrzyłem i nie zauważyłem tam nic takiego Musisz je porządnie przeczyścić żebyś zobaczył kolorowe oznaczenia ok a duży jest problem żeby je wrazie czego wymienic? sam jestem wstanie to zrobić? czy do mechanika?
Guregoru Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty a co jeśli niema? patrzyłem i nie zauważyłem tam nic takiego Musisz je porządnie przeczyścić żebyś zobaczył kolorowe oznaczenia ok a duży jest problem żeby je wrazie czego wymienic? sam jestem wstanie to zrobić? czy do mechanika? Zależy na ile jesteś sprytny. Ja teraz też będę wymieniał sprężyny i wszyscy mi mówią że można to zrobić samemu
adi311287 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Na sprężynie są oznaczenie. kolorowe kwadraty a co jeśli niema? patrzyłem i nie zauważyłem tam nic takiego Musisz je porządnie przeczyścić żebyś zobaczył kolorowe oznaczenia ok a duży jest problem żeby je wrazie czego wymienic? sam jestem wstanie to zrobić? czy do mechanika? Zależy na ile jesteś sprytny. Ja teraz też będę wymieniał sprężyny i wszyscy mi mówią że można to zrobić samemu no chodzi mi konkretnie czy wymienie je na parkingu pod garażem czy raczej nie?
tomaszstn Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Dobre klucze i najlepiej jakiś ścisk do sprężyn. Ja sobie sam w pracy zrobiłem. Dasz sobie radę bez najmniejszego problemu. Ja mam Avanta i tam jest jeszcze więcej do rozbiórki. Na forum ja znalazłem opis jak to zrobić w Avancie, pewnie w sedanie też jest. Właśnie jutro biorę się za wymianę amorków więc praca podobna
adi311287 Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Opublikowano 30 Maja 2011 Dobre klucze i najlepiej jakiś ścisk do sprężyn. Ja sobie sam w pracy zrobiłem. Dasz sobie radę bez najmniejszego problemu. Ja mam Avanta i tam jest jeszcze więcej do rozbiórki. Na forum ja znalazłem opis jak to zrobić w Avancie, pewnie w sedanie też jest. Właśnie jutro biorę się za wymianę amorków więc praca podobna spoko...to musze najpierw dowiedziec sie co wogole za cudo mam w tym aucie ;p
Rekomendowane odpowiedzi