Krycha Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Witam chciałbym obniżyć swoje auto bo nieco za wysoko stoi. Obniżenie jakie planuje to około 40mm zarówno z przodu jak i z tyłu. Interesuje mnie wymiana samych sprężyn bo amorków mi narazie szkoda bo są w bdb stanie. I ciekawi mnie jedna rzecz.. Jak to wszystko ze sobą spasuje i jak długo posłużą amortyzatory na tych sprężynach. Szukałem po forum i krążą różne opinie jedni mówią że amortyzatory zaraz wymiękną drudzy zaś że będzie się dobrze jeździć. Tak wiec chciałbym posłuchać opinii konkretnych użytkowników jak to jest naprawdę z tymi sprężanymi i jakie firmy polecacie?
Reggi Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ja mam springi H&R i wg. mnie sa twarde .. na wiekszych dołkach auto jest jak piłeczka , ale na rownej drodze trzyma sie bardzo dobrze :th: Ja mam sprezyny na ori amorach co do zywotności - poruszam sie juz rok po polskich drogach i nic ..ale bardziej szczegolowo bede wiedział po przegladzie w Lutym .
Gość spedyt Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Sprężyny 60/40 w fabrycznych amortyzatorach. Przednie działają bez zastrzeżeń, tylne mam do wymiany. Amortyzatory nie są niezniszczalne, prędzej czy później i tak zużyją się. Kwestia jest tego typu, jeżeli masz wrzery na tłoczysku amora, to szybciej się rozszczelni przy krótszych sprężynach.
dudi75 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 czesc widze ze mamy w planach podobne mody.Ja slyszalem ze w miare dobre i w miare tanie sa springi Weiteca i ja takie zamierzam na wiosne zapodac -35mm przod/tyl . Porzyjemy zobaczymy
poziek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Opublikowano 16 Stycznia 2008 ja mam -38mm przód/tył i ori amorki z czego tył nówki sztuki kayaby jada takim autem przy większych prędkościach to loteria, jest bardzo "skoczne" tzw. efekt piłki i jest to niebezpieczne w zakrętach owszem jeździ sie ekstra, prowadzenie bardzo na plus ale takich rozwiązać nie mogę popierać jeżeli obiżamy auto to tylko ze sportowym amorem io mniejszym skoku
Rekomendowane odpowiedzi