dobry_k Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Witam Koledzy Niestety dnia wczorajszego tafil mi sie taki nieszczesliwy wypadek a mianowicie. Wlozylem do tego schowka kolo uchwytu na napoje (nad radiem) kase w papierkach i niestety ktorys papierek mi podszedl pod zamykanie tej szufladki i tak sie stalo iz szufladka sie zacisnela i nie moge jej otworzyć Ciekaw jestem jak sie do niej dobrac i jak ja otworzyc bez uszkodzenia mechanizmu zamykania. Jesli macie jakies pomysly to czekam na wiadomosci Pozdrawiam i zycze szerokości
fahur Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Musisz ściągnąć (wyciągnąć) panel ozdobny nad szufladkami - podważasz go czymś cienki od tyłu z jednej ze stron i ładnie wychodzi. Następnie wyjmujesz uchwyt kubka z ramy, wciskając zaczepy śrubokrętem płaskim, które są teraz widoczne od góry. Myślę, że jak go będziesz miał w rękach, to coś wymyślisz ;-) Powodzenia! P.S. Obrazki pożyczone do Bart-S.
dobry_k Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 OOoooo siet az tak super wiadomosci sie nie spodziewalem Dzieki wielki, dzis po pracy musze sobie podzialac
fly07 Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Życzę ci powodzenia - ja już się dwa razy za to zabierałem i rzuciłem w cholerę, żadne przyciskanie śrubokrętem i wyciąganie "na chama" nie daje rady
bzyku18_23 Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Jeśli masz radio 2din to musisz najpierw wyjąć trochę radio. Dopiero potem od góry wcisnąć śrubokretm te zaczepy i ciągnąć do siebie
OQS Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Ta szufladka wyciąga się identycznie jak uchwyt na kubek tak jak na rysunku który wstawił fahur. Nie ma co wyciągać uchwytu na napoje tylko od razu tą szufladkę.
dobry_k Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Opublikowano 26 Maja 2011 Hmm wyglada to za prosto i niestety dzis sie przymierzylem do tego i poleglem. Nie ma gdzie srubokreta nawet wsadzic aby podwazyc ta listwe.
fayera Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Z góry naciskasz/wciskasz takie 2 wpusty i jednocześnie ktoś niech pociąga za szufladkę....
OQS Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Hmm wyglada to za prosto i niestety dzis sie przymierzylem do tego i poleglem. Nie ma gdzie srubokreta nawet wsadzic aby podwazyc ta listwe. Po lewej i po prawej stronie jak na rysunku, tylko sugeruję ostrożnie i np. zawinąć w coś śrubokręt żeby nie porysować części.
dymiano Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 przerabiałem to według schematu i dałem radę tylko trza mieć wiele spokoju. heeh bo troszkę się trza pogimnastykować
dobry_k Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Opublikowano 31 Maja 2011 Ok Panowie, oslonka zdjeta i szufladka odblokowana. Podziękowania dla MAGIK87 który pokazal mi jak szybciej to zdjac bez uzycia jakiegokolwiek sprzetu. Myk polega na tym iz trzeba otworzyc do polowy uchwyt na napoje, dzieki otworzonemu do polowi uchytowi mozemy wlozyc palec lub dwa palce do srodka tej polki i zlapac dobrze za oslonkę, potem nalezy delikatnie (impulsowo) ciągnać zmieniajac kierunki czyli do siebie i raz na lewo i praw. W ten sposob wychodzi cala ramka i w dalszej czesci mozna robic co sie chce U mnie to trwalo okolo 1min
sm_tw Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Osłonka schodzi łatwo!! Otworzyłem schowek od strony pasażera i podważyłem osłonkę - wyskoczyła z zaczepów - resztę operacji przeprowadziłem tak jak napisał dobry_k wielkie dzieki za pomoc
piterdzg Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 czyli jak jest wyciągnięte to można pokombinowac z podświetleniem kubka :>
Rekomendowane odpowiedzi