Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Długo kręci na zimnym...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem, mianowicie gdy temperatura obecnie spadła to rano odpalając samochód dość długo mi kręci zanim zapali ok. 2-3 sek, natomiast jak jest ciepły lub po nawet 2 godzinach odpala na dotyk. Nadmieniam, iż wymieniłem właśnie świece żarowe na nowe Beru, kupiłem nowy akumulator i spuściłem wode z filtra paliwa napełniajac go później paliwem. Niewiem co może być tego przyczyną dlatego prosze o pomoc przy rozwiązaniu mojego problemu.

Zakupiłem także interfejs VAG lecz niestety nie posiadam oprogramowania VA-COM lub Polski VAG w pełnej wersji i nie moge go podłączyć do gniazda diagnostycznego.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj

Prawdopodobnie masz problem z ustawieniem statycznego kąta wtrysku. Dobrze jakbyś zrobił podstawową diagnostykę silnika. Wyszukaj sobie na tym forum tematów pod tytułem.

kąt wtrysku, statyczny kąt wtrysku, regulacja kąta wtrysku, diagnostyka VAG, grupa 0 (nastawy podstawowe)

Jest osobny dział a także wyszukiwarka, temat dotyczył wielu aut użytkowanych przez ludzi z forum.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Ustawienie kąta wtrysku to dość kosztoszwna sprawa, a niestety nie posiadam programu diagnostycznego. Może ma któryś z forumowiczów taki program w pełnej wersji i użyczy mi to będe bardzo wdzięczny.

Niestety w moim mieście nie ma żadnego warsztatu, który mógłby ustawić mi we właściwy sposób kąt wtrysku, ponieważ nie posiadają oprogramowania i interfejsów.

Poprosze o pomoc przy rozwiazaniu mojego kłopotu.

Opublikowano

Ustawienie kąta wtrysku to dość kosztoszwna sprawa, a niestety nie posiadam programu diagnostycznego. Może ma któryś z forumowiczów taki program w pełnej wersji i użyczy mi to będe bardzo wdzięczny.

Niestety w moim mieście nie ma żadnego warsztatu, który mógłby ustawić mi we właściwy sposób kąt wtrysku, ponieważ nie posiadają oprogramowania i interfejsów.

Poprosze o pomoc przy rozwiazaniu mojego kłopotu.

70 zł to kosztowna sprawa ?(tyle kosztuje regulacja w warsztacie)

Nie żartuj proszę.

Interfejs kosztuje od 80 do 140 PLN, pożycz laptopka i ustawiaj sam, wszystko jest pięknie opisane na forum "Zrób to sam"

Zakup zwróci się po 2 diagnostykach.

Opublikowano

no pewnie juz bez przesady z kosztami.

ale jezeli mechanicy nie wiedza jak dlubac fejsem to poczytaj na forum o diagnostyce, wrzuc w wyszukiwarke kat wtrysku

a z VAG pisz PW sie pomysli

Opublikowano
  • Autor

Jak pisałem żaden z warsztatów znajdujących się w mojej miejscowości nie posiada interfejsu i nie jest mi w stanie ustawić prawidłowo kąta wtrysku. W Koszalinie jest autoryzowany serwis który bierze kilka stów za ustawienie.

Interfejs już kupiłem zaś nie mam oprogramowania w pełnej wersji i nie moge zdiagnozować silnika, laptopa również mam.

Prosze o pomoc przy uzyskaniu oprogramowania.

Opublikowano

jest instrukcja na forum jak ustawić statyczny kąt wtrysku , ja mając podobny problem zabrałem instrukcję , interfejs, aptopa i pojechałem do mechanika ustawić. Mechanik nigdy tego wcześniej nie robił i jak na pierwszy raz przy mojej pomocy poszło mu sprawnie.

Opublikowano

Kąt masz rozregulowany , a podejżewam że czyni to małe kółeczko na wale - sprawdź je czym prędzej , bo jak Ci zetnie klina to możesz miec mały problem. Wystarczy dobrze poszukac na forum było juz o tym pare razy

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj dostałem nową informacje od znajomego mechanika, że przyczyną długiego kręcenia na zimnym silniku może być cofające się paliwo i wówczas musi je zassać zanim zapali. Niewiem ile w tym prawdy. Zaś co do ustawienia kąta wtrysku to prosze o wskazanie mi najbliższego warsztatu z komputerem, ponieważ u mnie w mieście nie posiadają w żadnym warsztacie komputera ze złączem diagnostycznym.

Opublikowano

sprawdz najpierw ten kąt wtrysku, a nie kombinuj z cofajacym sie paliwem

Opublikowano
  • Autor

Nie mam jak sprawdzić kąta wtrysku ponieważ nie mam oprogramowania do mojego interfejsu, może ktoś ma pełną wersje ?

Opublikowano

dzisiaj wyslalem co trzeba.

pozatym logi zrobisz sharewarem.

Opublikowano

dzisiaj wyslalem co trzeba.

pozatym logi zrobisz sharewarem.

BS tylko pełną/zarejestrowana wersja ... [chyba... ;)]

Opublikowano

logi robilem zawsze 409.1 a ta nigdy pelna ;)

teraz sie wyzarlem :kox: 704 :naughty:

Opublikowano

teraz sie wyzarlem :kox: 704 :naughty:

taz mam taki .... :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje *Musashi i *grippen za pliczki :>

Pojutrze zrobie logi i wrzuce tutaj to może komuś uda się rozszyfrować co jest nie tak z moim autkiem.

Dziękuje również *Rogalotti, *Baskecior, *lukasssw, *bratpit, *sokolnh i *spanky za zainteresowanie moim problemem. Mam nadzieje, że będe mógł jeszcze liczyć na Waszą pomoc i dobre rady.

Pozdrawiam...

Opublikowano

koszalin bosh tylko nie mioduszewski tylko andrychowski na przeciw serwisu aso,zrobia ci to i nie sa drodzy masz namiar 94 347 32 60,94 347 32 61,94 346 07 89 zapytaj sie

Opublikowano
  • Autor

Mam pytanko...

W czasie skanowania VAG-iem wyskoczył mi następujący błąd:

Control Module Part Number: 8A0 959 655 B

Component and/or Version: Airbag V AUDI D00

Software Coding: 00766

Work Shop Code: WSC 06319

2 Faults Found:

00532 - Supply Voltage B+

07-10 - Signal to Low - Intermittent

00595 - Crash Data Stored

35-00 - -

Co to znaczy i jak to usunąć ?

Co do samego logowania to niestety za pierwszym razem nie udało mi się zrobić logów, ale teraz troche poczytałem i będe raz jeszcze podłączał VAG-a i wtedy spróbuje wrzucić właściwe logi. Niestety nie posiadam garażu dlatego musze podłączać się u swojej dziewczyny w garażu poza miastem, a tu służba za służbą i troche z czasem krucho...

Opublikowano

probowales wykasowac ten blad?

byc moze ktos kiedys wlaczyl stacyjke z odpieta zlaczka poduszki.