robertg28 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Wtam mianowicie mam problem z moim audi odkąd go kupiłem pobiera mi olej jakies 0.7 litr na 1000km zpoczątku myslałem ze siada turbina sprawdzałem luz i faktycznie minimalny ,ale żeby sie upewnic kupiłem inną używke prawie nową i nic to nie zmieniło oleju ubywa dalej autko chodzi normalnie ma moc i pali od strzała czy uszczekniacze zaworowe mogą byc powodem tego ubutku dodam ze przykapca na niebiesko czasami przy ostrym przygazowaniu
Michal_777 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Jeśli nie ma wycieków z silnika to to bardzo prawdopodobne iż to uszczelniacze. Może jeszcze przez odmę puszczać olej...
robertg28 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 a jesli przez odme to jaka przyczyna pierscienie? [br]Dopisany: 29 Maj 2011, 13:54_________________________________________________jak sprawdzic pierscienie? bez rozbierania
gregson Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 sprawdź ciśnienie w każdym z cylindrów powinno być w przedziale od 26 - 31 tylko wypnij wiązkę od pompowtrysków
robertg28 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 ok mam nadziej że to uszczelniacze na zaworach bo nie usmiecha mi sie rozbierac całego silnika
gregson Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 jeżeli go nie będziesz miał to albo pierścienie albo głowica jak ogarniesz napisz co i jak pzdr
Kali S4 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Raczej uszczelniacze, a nie zauważyłes żeby podkapcał na niebiesko na wolnych obrotach? U mnie w B5 tak było,że jak chodził na wolnych to podkapcał,jak ruszyłem chmura niebieska przez chwile później przestawał kopcic,az do momentu kiedy znów się zatrzymałem,puszczały uszczelniacze,po wymianie jak ręką odjął. Oleju żłopał 1l/1000
Rekomendowane odpowiedzi