hashpat Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Witam, zakupiłem właśnie Audi a4 b6 i mam problem, gdyż zauważyłem że na elementach plastikowych w środku ( włącznik świateł, radio, klima, i boczki) znajduje się niewidoczna na pierwszy rzut oka powłoka która jednak zdziera się pod wpływem paznokcia, w dotyku jest to jakby guma lub silikon...nie mam pojecia co to jest i jak to zmyć/zdrapać/lub usunąć. Strasznie mnie to irytuje bo jak bym nie czyścił elementów to i tak są matowe... Czy ktoś wie co to i jak to zmyć...??
mgas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Bo matowe mają być, a jak zaczniesz zdzierać "powłoczkę" to zniszczysz te elementy.
Kowi87 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 znalazłes jedna z wad B6, ścieranie sie plastików
wrclaguna Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 znalazłes jedna z wad B6, ścieranie sie plastików Zgadza sie zwlaszcza w poczatkowych latach produkcji 2001-2002
Nosfer Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 znalazłes jedna z wad B6, ścieranie sie plastików Zgadza sie zwlaszcza w poczatkowych latach produkcji 2001-2002 i 2003..
morsdicti Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Następny ciekawy post przed chwilą czytałem taki - że dla kolegi stuka jak zmienia biegi na parkingu na zgaszonym silniku a teraz że ktoś kupił Audi z dziwną powłoką Koledzy już chyba wyczerpali temat wyżej - matowe być musi, zdzierać też niestety się musi bo to B6 Nie polecam aby to zdzierać ... właściwie to nie ma szans chyba aby to bezinwazyjnie zedrzeć z tych elementów - różni już różnymi sposobami próbowali i zawsze zostaje ślad ....
mgas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 A moje matowe mi sie bardzo podobają, jak bym chcial świecace to bym kupil calibre i duuużo plaka. A na marginesie, to jak sie w miare dba i obcina pazury to nic sie nie wyciera, przynajmniej u mnie.
niuniek222 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zawsze mozna wymienić te elementy które się najbardziej wycierają an nowe, ponoć są wykonane już z trwalszego materiału. Prawda jest taka, że jeżeli ktos zobaczy B6 z lat 2001-2003 i ma nie wytarte elementy plastikowe w środku (włącznik świateł, radio, klima i boczki) to może być pewny, że te elementy były zmieniane. No chyba, że ktoś wogóle autem nie jezdził
marekg Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 A moje matowe mi sie bardzo podobają, jak bym chcial świecace to bym kupil calibre i duuużo plaka. A na marginesie, to jak sie w miare dba i obcina pazury to nic sie nie wyciera, przynajmniej u mnie. nie trzeba czasem niczego dotykać żeby oblazło. w garażu mam przycisk ESP, którego jak wiadomo raczej się nie używa w normalnej eksploatacji, bo niby po co. No i po 9 latach oblazł sam z siebie, najpierw dostał pęcherzy oczywiście. Wymieniłem na nowy bo przeciez masakra. [br]Dopisany: 02 Czerwiec 2011, 12:29_________________________________________________ Zawsze mozna wymienić te elementy które się najbardziej wycierają an nowe, ponoć są wykonane już z trwalszego materiału. Prawda jest taka, że jeżeli ktos zobaczy B6 z lat 2001-2003 i ma nie wytarte elementy plastikowe w środku (włącznik świateł, radio, klima i boczki) to może być pewny, że te elementy były zmieniane. No chyba, że ktoś wogóle autem nie jezdził Trzeba się strasznie cackać z samochodem żeby się to nie powycierało, ale faktycznie da się. Potem i tak samo zlazie Ja mam nowy przełącznik świateł oraz ESP i oprócz mam nadzieję lepszego materiału mają lekko inny odcień więc tym łatwiej poznać jeśli ktoś nie wymienił wszystkiego. A wątpię, żeby ktoś rzucal się na nowy panel klimatronika...cena zabija
morsdicti Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj można można Panowie mieć to w idealnym stanie Po 18stej wrzucę z domu Wam fotki moich pokręteł w B6 jak nowe ... i nic nie odchodzi ... z tym że to 2004 rok z grudnia może już co innego stosowali ...
mgas Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 moje jest z 23.12.2003, 160 tys i naprawde nic sie nie wytarlo :>
vertus69 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj można można Panowie mieć to w idealnym stanie Po 18stej wrzucę z domu Wam fotki moich pokręteł w B6 jak nowe ... i nic nie odchodzi ... z tym że to 2004 rok z grudnia może już co innego stosowali ... W 2004 roku stosowali już lepsze materiały.
marekg Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Oj można można Panowie mieć to w idealnym stanie Po 18stej wrzucę z domu Wam fotki moich pokręteł w B6 jak nowe ... i nic nie odchodzi ... z tym że to 2004 rok z grudnia może już co innego stosowali ... W 2004 roku stosowali już lepsze materiały. Różnie piszą, być moze to się tyczy roku modelowego więc już w 2003 się pojawiły ulepszone materiały. Jak nie zapomnę to wieczorem wkleję wam foto jak wygląda ESP po 9 latach w samochodzie (bo przecież nie używania...) obiecana fotka Wydaje mi się, że te stare przyciski były bardziej miękkie w dotyku.Te nowe są już twardsze
niuniek222 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Może z tymi elementami wnętrza jest tak jak z wycieraczkami od 11.2003 w B6 szły ramiona i pióra aero wiec i może wtedy zmienili jakość tych elementów które sie wycieraja. Kolega pisał, że ma auto z 23.12.2003 wiec prawdopodobnie juz sie zalapało to auto na lepsze materiały wnętrza.
stiven Opublikowano 3 Czerwca 2011 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Części w każdym samochodzie się wycierają, fakt że plastiki w audi znacznie szybciej niż w żadnym innym aucie, ale tak jest błąd inżynierów z Ingolstadt. Trzeba do tego przywyknąć.
chrisnetpl Opublikowano 4 Czerwca 2011 Opublikowano 4 Czerwca 2011 a propos tematu znalazł ktoś materiał który odpowiada tej 'powłoce' ? chętnie bym takie coś kupił do regeneracji zniszczonych elementów :gwizdanie:
tomasimo Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Podpinam sie pod pytanie kolegi. Poza tym czy ktos zdzierał juz tą powłokę i ewentualnie czym ? Czy papier scierny dobry jest a moze co innego ?
chrisnetpl Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Podpinam sie pod pytanie kolegi. Poza tym czy ktos zdzierał juz tą powłokę i ewentualnie czym ? Czy papier scierny dobry jest a moze co innego ? ponoć wystarczy ciepła woda i gąbka (szorstka część)
__sting__ Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Ogłasza się na allegro gościu który regeneruje takie elementy. Oto link: http://moto.allegro.pl/wlacznik-przelacznik-swiatel-audi-a4-b6-b7-i1687417280.html Nie wiem jak to robi ale efekt zajefajny. Dziś sam zamówiłem u lakiernika lakier zobaczymy co z tego wyjdzie.
chrisnetpl Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 tak ale ja chcę sam sobie zregenerować przyciski :> tylko nie wiem jaka powłoka jest najbliższa oryginałowi :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi