Mad_MAX Opublikowano 19 Stycznia 2008 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Panowie chcialem sie dowiedziec czy jest mozliwosc zakodowania immo , kluczykow i czego tam jeszcze potrzeba przy wymianie licznika , samemu ?? Co do tego potrzeba i czy to juz wyzsza szkola jazdy??
marewel Opublikowano 19 Stycznia 2008 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Musisz zczytac kod z nowego imo,zalogowac sie na imo i i dodac kluczyki,szkola podstawowa
domjenick Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 dołączam sie do pytania,ale jak zczytac immo kiedy moim vagiem 409 nie moge tego zrobic,nie mam blaszki z pinem,znam procedure ,ale jakos nie moge sie dostac do sterownika klikam na sterownik i wyskakuje mi wiadomosc ze nie moge wejsc dalej czyzby bez pinu nie dam rady,jesli jest jakas inna droge to prosze o jakies wskazowki
marewel Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Musi ci ktos zczytac pin imo,najlepiej uadj sie do kogos kto koryguje licznki a bedzie wiedzial o co biega.
domjenick Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 udac sie do kogos..hm...wolałbym to zrobic sam,ale nie wiem co do tego potrzebuje,widzialem takie urządzenie, dla dorabiaczy kluczy, ale nie bardzo wiem gdzie sie po to udac znalazlem nawet takie urządzonko,ale pytanie jest czy można inaczej http://www.techgsm.pl/_VAG_Immo3_ECU_PIN_Reader,7624.html
szogun0 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Jak widzisz w opisie, czyta tylko z diesli, i to w pewnych rocznikach. Lepiej dla ciebie będzie, jak udasz się do fachowca, na pewno taniej, bo nie wydasz 700 zł a trochę mniej. I to urządzonko, do którego link podałeś odczytuje PIN ze sterownika silnika, a sądząc domjenick po twoim podpisie, masz znacznie starsze auto i tam trzeba gdzie indziej sięgnąć.
kobra7 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 "tam trzeba gdzie indziej sięgnąć" najprawdopodobnie jeszcze do białej puszki
marewel Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ja za zczytanie Pinu zaplacilem 80zl ,a login reader mniejwiecej tyle: http://www.allegro.pl/item299353653_login_reader_3_8_oryginal_.html
Mad_MAX Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2008 A do czego jest ten login reader ?? Co dokladnie by trzeba miec (oprogramowanie i urzadzonka) zeby samemu zczytac pin, przekodowac immo na nowy licznik i kluczyki ? Znalazlem kolesia w KRK co zrobi mi to wszystko za 150zl ale chcialbym sie naumiec samemu co bym mogl potem klubowiczom pomagac
marewel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Login readerem zczytasz pin przeciez tlumaczylem wczesniej,pozniej vagiem podajesz pin i kodujesz kluczyki.
Rekomendowane odpowiedzi