Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nietypowy problem - akumulator w cabrio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forumowicze,

Jak dostać się do akumulatora, kiedy nie mogę otworzyć samochodu?! :rant:

Audicą jeżdzę od niedawna i jestem niestety zaawanowanym noobem w jej kwestii - potrzebuję waszej pomocy :) Otóż pozwoliłem się zastać mojemu autku w garażu i kiedy kilka dni temu wesoły siadłem za kierownicą i spróbowałem odpalić auto stwierdziłem, że właśnie pada akumulator. Nie udało mi się wykrzesić na tyle mocy, aby pobudzić go do życia... Były mrozy... Zdaża się, pomyślałem.

Kiedy wczoraj zszedłem do garażu, uzbrojony w pożyczony prostownik, spotkało mnie niemiłe zaskoczenie. W kabrioletach, kiedy szarpiesz za klamkę otwierając dzwi, szyba w dzwiach uchyla się delikatnie i domyka pod dach, kiedy dzwi zamykasz. Niestety, akumulator padł zupełnie. Stałem jak kretyn i szarpałem za klamkę, kiedy w końcu do mnie dotarło - szyba nie ma siły opaść, i pomimo iż otworzyłem samochód z klucza, nie jestem w stanie wejsć... Ponieważ nie mogę wejść, nie otworzę klapy i nie dostanę się do aku. Idiotyzm :| Dzwoniłem na gorąco do ASO, gdzie nie potrafili mi odpowiedzieć na pytanie, czy producent przewidział taką patową sytuację. No i póki co, zostałem z ręką w nocniku..

Wiecie może, co ja mam z tym fantem zrobić? Jak dostać się do akumulatora bez otwierania maski? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

Silver

A4 (8H) 2004