Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SWIATOWE MODELE SPOLECZNO-EKONOMICZNE wyjasnione na przykladzie krów:

Socjalizm - masz dwie krowy, jedna musisz oddac sasiadowi.

Komunizm - masz dwie krowy, panstwo zabiera obie i daje ci w zamian troche mleka.

Faszyzm - masz dwie krowy, panstwo zabiera obie i sprzedaje ci troche mleka.

Nazizm - masz dwie krowy, panstwo zabiera obie i rozstrzeliwuje cie za twoje niejasne pochodzenie.

Biurokratyzm - masz dwie krowy, panstwo zabiera ci obie, jedna zabija, druga doi i wylewa mleko.

Kapitalizm - masz dwie krowy, sprzedajesz jedna i kupujesz byka, wkrótce masz pokazne stadko i jestes zarobiony.

Model Amerykanski - masz dwie krowy, sprzedajesz trzy fikcyjnej spólce zarejestrowanej na Kajmanach a przy okazji prowadzonej przez twojego brata, jednoczesnie skladasz wniosek o zwrot nadplaconego podatku za piec krów, prawa do pozyskiwania mleka od tych szesciu krów przekazujesz poprzez posrednika posiadaczowi pakietu wiekszosciowego, który odsprzedaje Ci prawa wlasnosci do wszystkich siedmiu krów. Doroczny raport informuje ze twoja firma posiada osiem krów z mozliwoscia pozyskania jeszcze jednej, sprzedajesz jedna krowe by kupic sobie posade senatora wiec zostaje ci dziesiec krów.

Model Francuski - masz dwie krowy, oglaszasz strajk, wywolujesz zamieszki i organizujesz blokade dróg poniewaz chcesz miec trzy krowy.

Model Japonski - masz dwie krowy, droga zmian genetycznych sprawiasz ze sa dziesiec razy mniejsze i daja dwadziescia razy wiecej mleka. Powstaje kreskówka o twoich krowach.

Model Niemiecki - masz dwie krowy, zyja sto lat, jedza raz w miesiacu i same sie doja.

Model Wloski - masz dwie krowy ale nie wiesz gdzie one sa, postanawiasz isc na lunch.

Model Rosyjski - masz dwie krowy, liczysz je i wychodzi ze masz piec krów, liczysz ponownie i tym razem wychodzi jedenascie, wszystko jest ok, pijecie dalej.

Model Szwajcarski - masz piec tysiecy krów, zadna z nich nie jest twoja, kazesz ich wlascicielom slono placic za przechowanie.

Model Chinski - masz dwie krowy, doi je trzysta osob, chwalisz sie niskim bezrobociem i duza wydajnoscia, aresztujesz dziennikarza, który próbuje dociec prawdy.

Model Hinduski - masz dwie krowy, czcisz je...

Model Brytyjski - masz dwie krowy, obie sa chore

Model Iracki - wszyscy uwazaja ze masz mnóstwo krów, mówisz im, ze nie masz zadnych krów, nikt ci nie wierzy wiec bombarduja cie i ostrzeliwuja, wciaz nie masz zadnej krowy, ale przynajmniej jestes teraz czescia demokracji

Model IV RP - masz dwie krowy, specjalnie powolana komisja sejmowa wymusza zmiany w prawie i posiadanie krów staje sie niezgodne z Konstytucja, twoje krowy zostaja zarekwirowane a dochód z ich sprzedazy przeznaczony na budowe Swiatyni Bozej Opatrznosci

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dobra Jarko tyle wkleił do czytania że aż usnąłem podczas lektury :polew:

do jutra Panowie :cool1:

Opublikowano

dobra Jarko tyle wkleił do czytania że aż usnąłem podczas lektury :polew:

do jutra Panowie :cool1:

Lepsze to niż 3 strony spamu :wink4:

Narazka :hi:

Opublikowano

Siema Panowie spita czy jest tu kto :naughty:

Opublikowano

:szukaj::decayed:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

dzisiaj oglądałem w pracy filmik z kolacji Ogra węża... j**any killer :decayed: 2 myszy zabił i zjadł w ciągu 6 minut :naughty:

Opublikowano

dzisiaj oglądałem w pracy filmik z kolacji Ogra węża... j**any killer :decayed: 2 myszy zabił i zjadł w ciągu 6 minut :naughty:

biedne myszki :gwizdanie:

Opublikowano

biedne myszki :gwizdanie:

długo nie cierpiały :wink4:[br]Dopisany: 09 Styczeń 2009, 00:25_________________________________________________ale możesz tutaj coś napisać na ten temat ---> http://www.narzekalnia.pl/ :decayed:

Opublikowano

ale musze powiedziec ze dzis na drogach jakas taka dziwna maź jest i juz na ltnich sie kijowo jeździ ;(

Opublikowano

ale musze powiedziec ze dzis na drogach jakas taka dziwna maź jest i juz na ltnich sie kijowo jeździ ;(

no , zima się kończy a ja w poniedziałek jadę odebrać nówki felgi... w sumie mogłem już nie kupować... najgorsze za nami :decayed:

Opublikowano

hahhaha no własnie dzis miał mi gosc wysyłac felunek z oponami zimowymi i targowalismy sie o pier**lone 50 zeta na co w końcu powiedziałem gosciowi :

wie Pan co, od przyszłego tygodnia przychodzi ocieplenie i niech se pan te felgi w d*p.e wsadzi bo juz i tak Pan nie sprzeda ........ :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

i nie kupiłeś?

nie , nie opuscil ceny nawet dla zasady a wiec ........... ch mu w serce po w d.... by miał jeszcze przyjemnosc :kox:

Opublikowano

hahaha , jesteś Ori Żyd :decayed::polew: :polew: :polew:

Nie kupuj już , bez sensu...

Opublikowano

hahaha , jesteś Ori Żyd :decayed::polew: :polew: :polew:

Nie kupuj już , bez sensu...

no zobaczymy co i jak :wink4:

Opublikowano

Ozi 15.01.2009 , TrueOgre 31.01.2009 ....

mówią Wam coś te daty? :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Ozi 15.01.2009 , TrueOgre 31.01.2009 ....

mówią Wam coś te daty? :gwizdanie: :naughty:

tak , wielkie mega pijaństwo i powtórka w przychodni :naughty: :naughty:

:tongue4::polew::tongue4:

Opublikowano

Przez Opolską też nie jest zbyt kolorowo... A nie możesz wstać wcześniej i podjechać przed pracą :mysli:

Jarko nie martw się jutro ktoś podjedzie i kupi dla mnie ten termostat :wink4:

Ozi jeśli chodzi o ten termostat to jest ta sama część co u Bełtowskiego, no może droższa o te symboliczne 4zł ale dojazd jest o wiele lepszy niż na zakopiankę, ja nie wiem co wy tak marudzicie o tym auto specialu, kumpel pracował w oby dwu salonach i wiem co się tam dzieje :evil:

Czy bedzie zima czy juz wiosna nowa belke i termostat sie przyda :good:

Rozrząd przede wszystkim :wink4:

oj coś mało spamu dzisiaj :gwizdanie: Pablo gdzie jesteś :decayed:

A coś chciał Ogr :?: :decayed:

Zabrakło mnie to nie ma spamu :decayed:

może Pablo by się nabrał, ja nie :decayed: :decayed: :decayed:

Ja nigdy :decayed:

i nie kupiłeś?

a wiec ........... ch mu w serce po w d.... by miał jeszcze przyjemnosc :kox:

:polew:

:hi: