miodzio Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 miodzio ale o nie tym był temat że jak ktoś kupuje auto za 500 tys zł to że będzie jeździł jak jakiś czesiek tylko o tym że takie auto z 500KM i 1000 Nm i pojemnością 6.0L potrafi spalić poniżej 14l po mieście jeśli przyjdzie to udowodnić niedowiarkom :gwizdanie: Pytanie o spalanie w takim aucie to jak pytanie kobiety o wiek
jarko Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Hehe nie chodzi o to czy kogoś stać tylko czy jest realna jazda na tym co producent podaje czyli poniżej 15l. Skupcie sie Wynik na pewno osiągalny przy pewnym wysiłku i sprzyjających okolicznościach... Ale mi się wierzyć nie chce że ktoś mając takie auto będzie miał takie średnie spalanie w przeciągu miesiąca nie wspominając już o tygodniu :gwizdanie:
Krzysztof Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Hehe nie chodzi o to czy kogoś stać tylko czy jest realna jazda na tym co producent podaje czyli poniżej 15l. Skupcie sie Wynik na pewno osiągalny przy pewnym wysiłku i sprzyjających okolicznościach... Ale mi się wierzyć nie chce że ktoś mając takie auto będzie miał takie średnie spalanie w przeciągu miesiąca nie wspominając już o tygodniu :gwizdanie: :oklaski: :oklaski:
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Hehe nie chodzi o to czy kogoś stać tylko czy jest realna jazda na tym co producent podaje czyli poniżej 15l. Skupcie sie Wynik na pewno osiągalny przy pewnym wysiłku i sprzyjających okolicznościach... Ale mi się wierzyć nie chce że ktoś mając takie auto będzie miał takie średnie spalanie w przeciągu miesiąca nie wspominając już o tygodniu :gwizdanie: A to normalne że w ciągu takiego czasu nie będzie jeździł jak emeryt takim autem bo to byłby grzech normalnie Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l [br]Dopisany: 12 Luty 2011, 10:49_________________________________________________A tak po za tematem. Chłopaki pozytywnie pieeerdolnięci Pewnie to w makro bo piją tam wódę na nockach i na czworaka wychodzą z roboty
jarko Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l Ale Pablo to 14,8l jakie podaje producent to co to za spalanie :?: Średnie, chwilowe, ekstremalne, osiągalne czasami
miodzio Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 A to normalne że w ciągu takiego czasu nie będzie jeździł jak emeryt takim autem bo to byłby grzech normalnie Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l Pablo a po buca ci to potrzebne
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l Ale Pablo to 14,8l jakie podaje producent to co to za spalanie :?: Średnie, chwilowe, ekstremalne, osiągalne czasami Sądzę że średnie jednak :gwizdanie:[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 10:52_________________________________________________ A to normalne że w ciągu takiego czasu nie będzie jeździł jak emeryt takim autem bo to byłby grzech normalnie Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l Pablo a po buca ci to potrzebne Nie mi tylko chodzi o ten zakłada że tak by mieli zrobić gdyby się ustawili przed kiełbaskami w tygodniu, halo nie spać czytać poprzednie strony
jarko Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Tylko o to chodzi, zerujesz komputer, jeździć po Krk 2-4h robisz te 100km i sprawdzamy spalanie czy będzie 14 czy 20l Ale Pablo to 14,8l jakie podaje producent to co to za spalanie :?: Średnie, chwilowe, ekstremalne, osiągalne czasami Sądzę że średnie jednak :gwizdanie: No to niech zrobią test w średnio typowych warunkach i zobaczymy czy takie auta z takimi silnikami mogą mieć spalanie poniżej 15l.
pawel1380 Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Dobra panowie a teraz bez żartów tak z czystej ciekawości czy jeżdżąc dynamicznie taką Q7 V12(tryb sport, S czy co tam jest), raz na jakiś czas ostry start ze świateł, jakaś szybka prosta da się wykręcić mniej niż 15l? Dynamicznie zasuwajac..no way.. Dobra panowie a teraz bez żartów tak z czystej ciekawości czy jeżdżąc dynamicznie taką Q7 V12(tryb sport, S czy co tam jest), raz na jakiś czas ostry start ze świateł, jakaś szybka prosta da się wykręcić mniej niż 15l? Zapytaj się zawodowca Pawła. On jest ekspertem od spalania aut wszelkiej maści i narodowości. Z resztą ekspert Paweł Ci podpowie że to co napisał "producent" można spokojnie osiągnąć. Tak więc jeśli w danych technicznych jest 14,8 L to q***wa tyle spali i basta!! :polew: :polew: :polew: :polew: Paweł nie jest ekspertem od spalania aut wszelkiej masci.Natomiast Paweł jezdził i wie ze mozna tyle zrobic i nie lubi jak ktos kto nie miał jak sadze stycznosci z tym samochodem wypowiada swoje poglady na temat jego spalania. Strasznie zbaczamy z tematu.Chodziło o to ze Pablo napisał o 500-600KM samochodzie palacym 13-14 litrów i został wysmiany. A ja podałem model auta ktory spelnia te warunki.Ba i to w miescie.No bo o srednim spalaniu to juz nie dyskutujmy bo okolice 12 na trasie bez problemu.A i 25 zjesc tez umie.To oczywiste.Oczywiscie wszelkie dane z komputera nigdy nic nie sprawdzałem na stacji.
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 No to niech zrobią test w średnio typowych warunkach i zobaczymy czy takie auta z takimi silnikami mogą mieć spalanie poniżej 15l. http://moto.onet.pl/1552659,1,audi-q7-w-nowym-wydaniu,artykul.html?node=16 jarko nawet mniej topowa jednostka V12 TDI o pojemności 6 litrów i mocy 500 KM, spalający średnio 11,3 l/100km. :gwizdanie:
pawel1380 Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 14,8 to spalanie miejskie jakie podaje producent.No panowie.... http://www.audi.pl/pl/brand/pl/models/q7/audi_q7_v12_tdi/dane_techniczne_i.html[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 11:04_________________________________________________ Hehe nie chodzi o to czy kogoś stać tylko czy jest realna jazda na tym co producent podaje czyli poniżej 15l. Skupcie sie Wynik na pewno osiągalny przy pewnym wysiłku i sprzyjających okolicznościach... Ale mi się wierzyć nie chce że ktoś mając takie auto będzie miał takie średnie spalanie w przeciągu miesiąca nie wspominając już o tygodniu :gwizdanie: Dokładnie 100% o to chodzi. Ale sie da i nie jest to zenujacy zart...
Transitpower Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Mnie tam żadne testy nie są potrzebne. Ja wiem swoje, kolega ekspert wie swoje zatem koniec tematu :gwizdanie: Poza tym wskazania komputera pokładowego ze wskazaniami przy dystrybutorze nie zawsze są idące w parze. Ba, prawie nigdy nie idą w parze...
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 http://www.worldcarfans.com/109101222366/bb-tunes-audi-q7-60-v12-tdi-facelift-to-595-hp-and-1270-nm Prawie 600KM i 1270 NM ja pierdziele
Transitpower Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 http://www.worldcarfans.com/109101222366/bb-tunes-audi-q7-60-v12-tdi-facelift-to-595-hp-and-1270-nm Prawie 600KM i 1270 NM ja pierdziele Ach jaka szkoda że o spalaniu zapomnieli napisać Na pewno się mieści w 14,8L po mieście :gwizdanie:
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 http://www.worldcarfans.com/109101222366/bb-tunes-audi-q7-60-v12-tdi-facelift-to-595-hp-and-1270-nm Prawie 600KM i 1270 NM ja pierdziele Ach jaka szkoda że o spalaniu zapomnieli napisać Na pewno się mieści w 14,8L po mieście :gwizdanie: Tylko to znalazłem ale nie o tym co jet po "czipie" hehe http://moto.onet.pl/1552659,1,audi-q7-w-nowym-wydaniu,artykul.html?node=16
pawel1380 Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Ja wiem swoje No to szkoda Nie mow o mnie per"expert" bo ani sie tak nie tytuuje ani za takiego nie uważam. [br]Dopisany: 12 Luty 2011, 11:14_________________________________________________Ech z kolega jałowa dyskusja jak w piaskownicy,nie jezdził ale swoje wie,no to chyba szkoda czasu Juz tylko sarkazm z jego strony nic wiecej
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Jednak te nowe diesle faktycznie mało palą jak na takie pojemności. "Silnik V8 TDI o pojemności 4,2 litra przeszedł kurację wzmacniającą, która pozwoliła na uzyskanie mocy 340 KM oraz 760 Nm momentu obrotowego, przy czym średnie zużycie paliwa spadło z 11,1 do 9,9 l/100km. Pozostałe silniki diesla to 240-konny 3.0 TDI V6, zużywający średnio 9,1 l/100km, ten sam motor w wersji Clean Diesel, pozwalający na mniejsze o 0,2 l/100km zużycie paliwa oraz topowa jednostka V12 TDI o pojemności 6 litrów i mocy 500 KM, spalający średnio 11,3 l/100km."
jarko Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Ech z kolega jałowa dyskusja jak w piaskownicy,nie jezdził ale swoje wie,no to chyba szkoda czasu Juz tylko sarkazm z jego strony nic wiecej Bo zwyczajnie nie możecie się dogadać. A jeden drugiemu racji nie przyzna chociaż o czym innym obaj piszecie Transitmoc twierdzi że nie da sie mieć średniego spalania takiego jak podaje producent przy normalnym użytkowaniu, że jest sztucznie zaniżone. Ty się natomiast upierasz że jednorazowo przy pewnym wysiłku jesteś w stanie to zrobić co nie znaczy że dałbyś radę tak przez tydzień mieć Może spróbujcie spotkać się gdzieś po środku i o kfc w niedzielę na spocie nie zapomnijcie - jako ze nie ma przegranego to razem będziecie zapraszać
PABLO Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Ech z kolega jałowa dyskusja jak w piaskownicy,nie jezdził ale swoje wie,no to chyba szkoda czasu Juz tylko sarkazm z jego strony nic wiecej Bo zwyczajnie nie możecie się dogadać. A jeden drugiemu racji nie przyzna chociaż o czym innym obaj piszecie Transitmoc twierdzi że nie da sie mieć średniego spalania takiego jak podaje producent przy normalnym użytkowaniu, że jest sztucznie zaniżone. Ty się natomiast upierasz że jednorazowo przy pewnym wysiłku jesteś w stanie to zrobić co nie znaczy że dałbyś radę tak przez tydzień mieć Może spróbujcie spotkać się gdzieś po środku i o kfc w niedzielę na spocie nie zapomnijcie - jako ze nie ma przegranego to razem będziecie zapraszać jarko idę sobie sobie zrobić drugie śniadania bo mnie smaki wzięły przez to Twoje KFC
Rekomendowane odpowiedzi