Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:decayed:

No kolego stwierdzam jednak ze to prawda.Tyle pokazywał komputer.Chyba ze klamal a Ty wiesz lepiej bo jezdziłeś :decayed:

W A6C6 4.2 Tiptronic zrobiłem kiedys 13,3 litra jezdzac po miescie na 18 kolach ale to juz faktycznie było "na kropelce" bez klimy naprawde umiejetnie dohamowujac etc.

Tylko czy taka 500-600 konna fura służy do normalnej jazdy? No i co dla kogo znaczy "normalna jazda"? :mysli:

Czy jazda bez klimy, umiejętnie dohamowując etc. jest dla Ciebie normalną jazdą?? :gwizdanie:

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wiem czemu cytujesz chico apropo mojej wypowiedzi.

W A6 to było extremum zgodzę się.Tyle ze tam producent podaje w miescie 18,3litra.Nie sadzisz ze drastyczna roznica??

Natomiast niedowiarkow z Q7 nie rozumiem poniewaz tam producent podaje zuzycie w miescie na poziomie 14,8L wiec wierzcie mi nie szalejac naprawde da sie tyle zrobic.

Opublikowano

Ech, nieważne. Nie będę Ci wyjaśniał, bo potencjalnie może się kolejna potyczka na forum rozwinąć a biorąc pod uwagę początek weekendu i pewną ilość C2H5OH we krwi jest to troszke prawdopodobne :wink4:

Natomiast niedowiarkow z Q7 nie rozumiem poniewaz tam producent podaje zuzycie w miescie na poziomie 14,8L (...)

Nikt Ci tyle nie da, co "producent" Ci może obiecać :gwizdanie:

Czy Ty słyszałeś żeby którykolwiek z producentów podał spalanie na jakimś tam poziomie, a później dziennikarze testowi to spalanie potwierdzili?? Bo ja nie :cool1:

Opublikowano

W A6 to było extremum zgodzę się.Tyle ze tam producent podaje w miescie 18,3litra.Nie sadzisz ze drastyczna roznica??

Natomiast niedowiarkow z Q7 nie rozumiem poniewaz tam producent podaje zuzycie w miescie na poziomie 14,8L wiec wierzcie mi nie szalejac naprawde da sie tyle zrobic.

Dokładnie i takie Q7 ma 500KM i 1000 momentu a po programie na 700KM pewnie z litra mnie będzie paliła :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Starajac sie mozna osiagnac to co pisze producent.Po prostu jezdzac wystarczy myslec troche bardziej o ekonomii plus pewne nawyki.Nic wielkiego.We wszystkich moich prywatnych autach i nie tylko stwierdzałem ze spalanie podawane przez producenta zawsze jest osiagalne.

BTW potyczka sie nie wywiaze :naughty:

Mozemy sie przeciez zalozyc :naughty:

Opublikowano

Starajac sie mozna osiagnac to co pisze producent.Po prostu jezdzac wystarczy myslec troche bardziej o ekonomii plus pewne nawyki.Nic wielkiego.We wszystkich moich prywatnych autach i nie tylko stwierdzałem ze spalanie podawane przez producenta zawsze jest osiagalne.

BTW potyczka sie nie wywiaze :naughty:

Mozemy sie przeciez zalozyc :naughty:

No a w Twojej A5 w 3.0 TDI ile podaje producent po mieście???

A ile ty najmniej zrobiłeś??

Opublikowano

Pablo :kox:

Idź dalej grac :decayed:

Opublikowano

9,9 i da sie zrobic tyle nawet po programie.

Na trasie do 6 zlazłem a da sie mniej bo korki byly momentami niemilosierne,zima grzac musialem itd itp. :naughty:

Wiec obiecywane 5,7 osiagalne.

Opublikowano

A ja jestem pewien że myślenie o ekonomii plus nawyki jak to określiłeś - są niewystarczającym zabiegiem. Niedawno temu padło tu stwierdzenie że dużo koni musi dużo zjeść i w to jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć. Natomiast stwierdzenie "producenta" że auto które ma 500 KM i waży ok. 2700 kg (2605 + kierowca + minimalna ilość paliwa) zadowoli się 14,8l/100km jest żenującym żartem - notabene bardzo podobnym do żartów prowadzącego Familiade

Opublikowano

9,9 i da sie zrobic tyle nawet po programie.

Na trasie do 6 zlazłem a da sie mniej bo korki byly momentami niemilosierne,zima grzac musialem itd itp. :naughty:

Wiec obiecywane 5,7 osiagalne.

Masakra i 300KM pod nogą a jak się chce to tyle potrafi spalić :kox:

Pablo :kox:

Idź dalej grac :decayed:

A ty co naćpałeś się :kox:

Już grałem z kolegami z forum :decayed:

Opublikowano

A ja jestem pewien że myślenie o ekonomii plus nawyki jak to określiłeś - są niewystarczającym zabiegiem. Niedawno temu padło tu stwierdzenie że dużo koni musi dużo zjeść i w to jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć. Natomiast stwierdzenie "producenta" że auto które ma 500 KM i waży ok. 2700 kg (2605 + kierowca + minimalna ilość paliwa) zadowoli się 14,8l/100km jest żenującym żartem - notabene bardzo podobnym do żartów prowadzącego Familiade

Ok skoro jestes pewien zrobmy tak.

Umowimy sie na ktoryms spociku wez 5tysiaczkow ja wezme 5tysiaczkow,dodatkowo przytargam Q7 V12 TDI :naughty: Zostawimy kase na puli :naughty: wyzerujemy liczniki spalania i kilometrow, wezmiemy nawet jednego "sedziego" do srodka pokrecimy sie wieczorkiem te 100km po Krakowie jesli bedzie powyzej 14,5 przy mojej jezdzie przytulisz sobie bezbolesnie 5 tysiaczkow w sam raz na letnie mody,niestety jesli jakims cudem uda mi sie ta sztuczka to ja biorę swoje i Twoje.

To jak? :naughty:

Opublikowano

Ja jestem sędzią jak coś :banan2: :banan2: :banan2:

Opublikowano
to ja biorę swoje

raczej "to ja biorę wszystko" ;-) bo inaczej średnio to opłacalne ;-)

Opublikowano

Nie na spocie, umówcie się w tygodniu.

Ja Wam wymyślę trasę :gwizdanie:

Opublikowano

przecież nikt nie kupuje Q7 V12 TDi aby zbytnio przejmować się spalaniem ;-)

Opublikowano

Ale jest możliwość jeżdżenia ekonomicznie tym autem i pewne osoby chcą to udowodnić że taka krowa z takim kolosem pod maską potrafi bardzo mało "wypić" :wink4:[br]Dopisany: 12 Luty 2011, 00:39_________________________________________________

Trasa po miescie bez wymyslania,uczciwie.

O 5 kawałków to raczej się nie założy ale o pełny bak to może :naughty:

Proponuje w tygodniu wtedy jak byśmy się wszyscy na kiełbaski ustawili :gwizdanie:

Opublikowano

Przecież nie o to chodzi

Trasa po miescie bez wymyslania,uczciwie.

Jak najbardziej uczciwie. Większośc dwupasmówki i z pominięciem odcinków w remoncie.

EDYTA Dopisany: 12 Luty 2011, 00:41

Proponuje w tygodniu wtedy jak byśmy się wszyscy na kiełbaski ustawili :gwizdanie:

Lipa...

Oni startują o 18.00 a kończą o 20.00 na kiełbaskach z Nami :wink4:

Opublikowano

Nikt.Ale to nie znaczy ze się nie da,Myslisz ze ja sie przejmuje spalaniem?Tez nie bo malo jezdze.A diesla mam z innych powodow.

Nie rozumiem tylko po co ktos kto jak przypuszczam nie jezdził autem o jakim rozmawiamy czyli Q7 V12 TDI wysuwa takie 100% pewne opinie jakoby sie nie da uzyskac takiego spalania i pisze o tym ze to zenujacy zart.Przeciez nie napisalem tego zeby było smiesznie :) .Nie wyssałem tez tego z palca,ani nie wyczytałem tego z internetowych opinii,gdzie na ogół siedzą mistrzowie teoretyki.Miałem to szczescie pojezdzić. :gwizdanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.