Cuber Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 Fantomas jasna sprawa odnosnie jakości obrazu itd itp z tym że : UPC z 26 kanałami HD to 89 zł przez 2 miesiace a potem 129 zł + co miesiać 35 zł za pakiet Cyfry + ( co mnie bardzo interesuje i Boserona zapewne też ) co daje kwotę 164 zł z netem do tego + 15 zł za dekoderm z nagrywarką nie wspominając o mulitroomie co dodatkowo kosztuje 25 zł wiec okazuje się ze UPC aby miec to co NC+ kosztowało by 204 zł!!! NC+ w tym 40 kanałów HD = 99 zł z multiroomem :whistling:i z nagrywarką ( Ja tak płacę ) brak neta ( net z UPC 39 zł 10 mb lub 60 zł 60 mb ) 99 zł + mega wypasiony net = 159 zł lub 138 zł z słabszym netem
FANTOMAS Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Fantomas jasna sprawa odnosnie jakości obrazu itd itp z tym że :UPC z 26 kanałami HD to 89 zł przez 2 miesiace a potem 129 zł + co miesiać 35 zł za pakiet Cyfry + ( co mnie bardzo interesuje i Boserona zapewne też ) co daje kwotę 164 zł z netem do tego + 15 zł za dekoderm z nagrywarką nie wspominając o mulitroomie co dodatkowo kosztuje 25 zł wiec okazuje się ze UPC aby miec to co NC+ kosztowało by 204 zł!!! NC+ w tym 40 kanałów HD = 99 zł z multiroomem :whistling:i z nagrywarką ( Ja tak płacę ) brak neta ( net z UPC 39 zł 10 mb lub 60 zł 60 mb ) 99 zł + mega wypasiony net = 159 zł lub 138 zł z słabszym netem eehhhh Grześ coś cię chyba poniosło z tym dodawaniem zobacz sobie tutaj 119zł w tym 26HD + 60Mb netu do tego pakiet cyfry za 35 i wychodzi 154zł więc "NC+ w tym 40 kanałów HD = 99 zł z multiroomem :whistling:i z nagrywarką ( Ja tak płacę ) brak neta ( net z UPC 39 zł 10 mb lub 60 zł 60 mb ) 99 zł + mega wypasiony net = 159 zł lub 138 zł z słabszym netem" nie wiem jak ty to liczysz Owszem nie mam opcji pełnego multiroom-u po HD ale mam dostępną bez żadnych kosztów opcję po analogu + te opcje jakie wymieniłem powyżej owszem nie mam nagrywarki ty masz a ile razy z niej korzystałeś ? bo ja mam nagrywanie w TV na USB i nie wiem może raz czy dwa razy z tego korzystałem generalnie opcja dla mnie zbędna ale przede wszystkim nie mam powierconych futryn w oknach i dyndającej na balkonie miednicy. Co do ilości kanałów w HD to wybacz ale choćbyś miał ich tysiącpincetdwadziwincet to i tak hu... z tego bo generalnie to kanały śmieci typu kuchniaHD , ubikacjaHD , piwnicaHD i inny szit na którym nic nie ma. Dla mnie nawet te 26 które mam obecnie to oglądam z nich dosłownie kilka. Podam ci podstawowy powód wyższości kablówki nad satelitą co w moim przypadku było podstawowym powodem wybrania kablówki ANTENA MUSI "WIDZIEĆ" SATELITE . Jeśli azymut czaszy wychodzi ci centralnie we własny blok (tak jak u mnie) to choćbym miał abonament za darmo to i tak h...by z tego było więc niech sobie boseron sprawdzi (żeby nie oglądał artefaktów za 99zł) czy aby nie było tak że mu żadna satelita nie poleci bo generalnie wszystko leci prawie centralnie na kierunek S więc jak ktoś ma okna na N , NNW lub NNE (jak u mnie) to może powiedzieć sobie pa NC+ i wszystkiemu innemu z satelitą
Cuber Opublikowano 10 Września 2013 Autor Opublikowano 10 Września 2013 Podam ci podstawowy powód wyższości kablówki nad satelitą co w moim przypadku było podstawowym powodem wybrania kablówki ANTENA MUSI "WIDZIEĆ" SATELITE . Jeśli azymut czaszy wychodzi ci centralnie we własny blok (tak jak u mnie) to choćbym miał abonament za darmo to i tak h...by z tego było więc niech sobie boseron sprawdzi (żeby nie oglądał artefaktów za 99zł) czy aby nie było tak że mu żadna satelita nie poleci bo generalnie wszystko leci prawie centralnie na kierunek S więc jak ktoś ma okna na N , NNW lub NNE (jak u mnie) to może powiedzieć sobie pa NC+ i wszystkiemu innemu z satelitą to jest przecież oczywista oczywistość Fantomas ja brałem zbliżony programowo pakiet z UPC nie okrojoną wersję bo równie dobrze tak mógłbym zrobić z NC+ Pamietaj jeszcze jedno bo wiele osób jednak tą całą Lige Mistrzów Ogląda na kanłach sportowych NC+ a w UPC nie za bardzo bedą mogli jedynie z pakietem canal+ na jednym kqanale jeden mecz , a Ja mam do wyboru praktycznie wszystkie mecze ps. te shity kibelHD kuchniaHD są tez w ofercie 26 HD UPC ---------- Post dopisany at 15:10 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ---------- ps. wyjasnie Ci wszystko dziś na spocie
PABLO Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Niezła się zrobiła dyskusja widzę Ja dodam tylko że mam od 6-7 lat UPC i w tej chwili płacę 149zł za: pełny pakiet HD, 240 minut do sieci w stacjonarce (oprócz Play i Polsat cyfrowy) i net 50mb/s + drugi dekoder w pokoju pod multiroom Obraz jak obraz wg mnie najlepszy nadaje TVP HD ale nasze kanały są dupnej jakości w porównaniu z jakością niemieckich kanałów, u nas leci do 7-8mb/s a u nich z 14-16mb/s i nie trzeba dodawać jaka jest różnica. W najbliższym czasie muszę zrezygnować ze stacjonarki bo praktycznie się tego nie używa a wziąłem wcześniej bo najkorzystniej wychodziło w pakiecie 3 in 1. Nie trzeba mówić o tym że się już pojawiły kanały Ultra HD 4K ale u nas to będzie w "ruchu" za jakieś 2-3 lata Co do neta w upc nie mogę narzekać, zassysa bardzo szybko i rzadko się zdarzają awarie u nich ale to już kwestia danego regionu. ---------- Post dopisany at 15:31 ---------- Poprzedni post napisany at 15:30 ---------- I na szybko poszła akcja sms.
FANTOMAS Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Pamietaj jeszcze jedno bo wiele osób jednak tą całą Lige Mistrzów Ogląda na kanłach sportowych NC+ a w UPC nie za bardzo bedą mogli jedynie z pakietem canal+ na jednym kqanale jeden mecz , a Ja mam do wyboru praktycznie wszystkie mecze No to pytanie powinno być inaczej postawione przez Boserona w stylu "co jest najlepsze do oglądania ligii mistrzów" a on pytał na temat jakości sygnału. Ja np. nie oglądam praktycznie piłki więc ja mam na te kanały......lejce ps. te shity kibelHD kuchniaHD są tez w ofercie 26 HD UPC wiem to przecież to jest praktycznie wszystko to samo na każdej platformie tyle że ładniej wygląda w cenniku 40HD a potem jak weźmiesz pilota to może na 10 jest coś co można oglądać a reszta to bangladesz ps. wyjasnie Ci wszystko dziś na spocie nie trzeba każdy chwali swoje chociaż ja wcale nie uważam UPC za hicior wziąłem to tylko ze względu na net i programy dla dzieci bo jak dla mnie to wystarczyłoby mi to co jest na naziemnej bo generalnie oglądam i tak tylko wiadomości i czasem jakiś film wieczorem na TVP1 TVN lub Polsacie. Jedynie w UPC pasuje mi bezbłędnie ta opcja niby multiroom-u bo po cyfrze to bym miał już trzy piloty koło siebie i jeszcze jedne dekoder a tak to mam to zrobione że analog mi leci na ten sam telewizor co HD i tak jak pisałem jak chce włączyć wieczorem coś swojego to wciskam P&P i dzieciaki mają swoją połówkę z 55" a ja swoją
boseron Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Pogadamy na spocie, opcja która Cuber przedstawił bardziej do mnie trafia gdyż miałem już c+ i mogę mieć pakiet canal + Gold, wszystkie kanały z platinum + cały canal + za 89 zł i o tym myślę, do tego net z UPC
FANTOMAS Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 jak wolisz to bierz .anal+ i nie zawracaj penisa
D4NTE Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 jak wolisz to bierz .anal+ i nie zawracaj penisa
-RamzeS- Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 chłopaki sie produkowali a boseron wybrał antenę zbiorczą i internet mobilny z orange :nabijasie:
Krumak Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Panowie czy któryś z Was nie zna może osoby, która w Wieliczce ma do sprzedania białego fiata 500 z szachownicą na dachu??
OGr Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Ja się w koncu pojawie ale będę bliżej 21. Naciapane z sedesu ...
boseron Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Ja dopiero wychodzę a ze jadę niebieskim hm..... Czymś czym przemieszczam się z punktu A do B to mogę się spóźnic
michail55 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 znacie miejsce gdzie mozna jechac zregenerowac magiel?
-RamzeS- Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 PANOWIE MUSZĘ SIE POCHWALIĆ WŁAŚNIE SIĘ DOWIEDZIAŁEM ŻE ZOSTANE TATUSIEM
gucio07 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 z wieczora .Ramzes gratulacie.Michail tu masz stronkę co regeneruja magiel sprawdzona firma parę osób robiło i nie narzekali Kuzicars - przekładnie kierownicze
Rekomendowane odpowiedzi