Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego kupuj w morele.net albo idź z oferta do MM i pokaz za ile to możesz mieć

I wówczas oni zjeżdżają z ceny. Jak kupowałem AGD do kuchni to od cen w MM zjechali mi prawie 4500zl

Wysłane z mojego urQuattro

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema. Panowie co ze spotem robimy w poniedzialek?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

a moze w czwartek?:wink:

Opublikowano

a moze klasycznie wtorek !!!

Opublikowano
Siema. Panowie co ze spotem robimy w poniedzialek?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

jestem za :)

Opublikowano

Z ciekawości wrzuciłem kilka innych modeli AGD jakie widziałem i praktycznie każdy można było taniej kupić na skąpcu.pl

Ten sklep jest jednak tylko dla idiotów i za takich jak widać nas mają.

Nie zgodze się tak do końca z Tobą :) Wystarczy iść i ponegocjowac cenę :wink:

W necie to w bardzo wielu przypadkach goście to garażowi sprzedawcy bez kosztów lub z pracownikami zatrudnionymi na gębe stąd tez jak zarobi 20-50 zł na sztuce jest szczęsliwy a MM zobacz na ich koszty, ile osób zatrudniają itd co nie zmienia faktu ze możesz kupić sobie w necie i czekac :)

Opublikowano
Dlatego kupuj w morele.net albo idź z oferta do MM i pokaz za ile to możesz mieć

I wówczas oni zjeżdżają z ceny. Jak kupowałem AGD do kuchni to od cen w MM zjechali mi prawie 4500zl

Wysłane z mojego urQuattro

Karol tego mi nie musisz wyjaśniać bo przy grubszych zakupach zawsze sprawdzam co po ile jest

Cuber wiem do czego pijesz i co cię boli ;) ale takie są obecnie realia rynku.

Mnie chodzi tylko o to że w tym MM robią bezszczelnie ludzi w uja i co wg. ciebie są w porządku i można im to wybaczyć bo muszą płacić czynsz pracowników i dlatego wolno im walić ludzi w rogi bo muszą jakoś zarobić na koszty ?!

Dla mnie to jest bez komentarza.

Opublikowano

Fantomasku bez stresu , takie rzeczy odnosnie promocji i cen robią wszyscy MM nie jest wyjątkiem :wink: kupując kurtke z naklejką pomarańczową jako przecene odklejasz starą jaka była a tam zonk cena identyczna a czasami nawet niższa :facepalm: to jest dopiero w uja walenie :decayed:

Ogolnie wiesz jakie mam zdanie na temat sklepów internetowych ( nie wszystko złoto co się świeci jak to sie mówi )

Opublikowano
Fantomasku bez stresu ...Ogolnie wiesz jakie mam zdanie na temat sklepów internetowych ( nie wszystko złoto co się świeci jak to sie mówi )

Cubereczku mój koteczku jaki stres mnie jako klienta to rybka gdzie kupuję jeśli dostaje takie same warunki gwarancji towar jest markowy i jakością nie odbiega od tego jak w sklepie stacjonarnym a cena jest sporo niższa to o czym tu dyskutować. Niestety ale ten sposób sprzedaży jest nieunikniony jeśli chodzi o grubszy cenowo i gabarytowo asortyment. Ja kupując taką pralkę czy lodówkę w MM nie wezmę jej na plecy. I tak muszę im zapłacić 45zł za dostawę i otwieram w domu kota w worku czyli identycznie jak w takim sklepie internetowym. Myślę że to jest przyszłość jeśli chodzi o handel tego typu artykułami i do tego będzie się skłaniał rynek. Na chwilę obecną takie sklepy jak MM czy Saturn itp. stoją jeszcze takimi właśnie nieświadomymi klientami którzy albo nie umieją się poruszać w necie albo im się nie chce albo są napaleni bo chcą na już i stoją potem na parkingu z pudłem przed samochodem drapiąc się po głowie bo szwagier na sali mówił nie ma hu... na pewno wejdzie.

(pomijam bezwzględnych negocjatorów jak np. kerczi którzy są biegli w psychologicznych metodach:baseball: negocjacji cen )

Za kilka lat przypuszczam że taki MM będzie tylko sklepem wystawowym jeśli chodzi o grubszy sprzęt gdzie będziesz mógł przyjść dotknąć obejrzeć a potem zamówić na ich stronie z magazynu w jakiejś psiej wólce bo nie będzie im się opłacało płacić czynszu za powierzchnie magazynowe w hiperach. I tak będzie z całym towarem jakiego magazynowanie to wysokie koszty jednostkowe i do którego ceny doliczana jest dostawa do klienta.

Opublikowano

MM i Saturn to wielka mafia :decayed:

Pamiętam jak rozmawiałem na Klinach w domu z Drabarkiem, wtedy był prezesem na Polskę, później awansował do zarządu w DE i jest wiceprezesem głównym na Media Markt to mówił wtedy że ciężkie czasy że będą cięcia a j**aniec latał sobie wtedy do meksyku z rodzinką prywatnym samolotem na koszt firmy, chłop ogromną kasę zarabia a jak kupował wtedy plazmę u mnie na solvayu to oczywiście chciał rabat u Bieńka (dyrektora) i później z kumplem montowaliśmy mu w domu tą plazmę, fajne auta miał pod domem :decayed:

Opublikowano

Czy będą showroomy wystawowe sie okaże :) ale jesli by chcieli mieć showroom wystawowy to i tak bedzie podobnych gabarytów do obecnych sklepów :) a koszt magazynu samego juz nie jest taki sam jak cena za wystawę :) bo jest kilkakrotnie niższy :)

ps. Fantomasku jak nie zobaczysz "Live" to kupisz towar ? wydaje mi się ze jeszcze nie bardzo i jedziesz najpierw oglądnąć, spisac kod, podotykać ( narazie jest gdzie ) a potem szukać okazji w necie.....

Mojego podjeścia do zakupów w necie narazie nikt nie zmieni ;) Wyznaje zasadę , chce coś kupić ide ,kupuję ,odbieram ( nie lubię na nic czekac ) i mam w zaraz w domu :wink:

Opublikowano

Potrzebuję na poniedziałek taki komplecik z ATE

klocki 24.0130-0113.1

tarcze 13.0460-7201.2

coś takiego jak tutaj tyle że u nich mogę to kupić po nowym roku a chciałem to zrobić w poniedziałek

W intercarsie mi powiedzieli za tarcze 320zł tarcze sztuka + 330zł klocki = 970zł

W interteam 333zł tarcze 342 klocki = 1008zł

ceny po zniżkach :thumbdown:

w IC i IT tarcze na zamówienie dopiero na wtorek :thumbdown:

Opublikowano

klocki 24.0130-0113.1

tarcze 13.0460-7201.2

coś takiego jak tutaj tyle że u nich mogę to kupić po nowym roku a chciałem to zrobić w poniedziałek

W intercarsie mi powiedzieli za tarcze 320zł tarcze sztuka + 330zł klocki = 970zł

Kup w necie :)

Opublikowano
:grin:
Opublikowano

Zadzwoń do Kercziego powie Ci odnosnie IC :wink:

Opublikowano

Cuber ale właśnie o tym piszę. Będą sklepy w których będziesz sobie mógł oglądnąć podotykać i będzie to "jedna sztuka" wystawowa a jak będziesz zdecydowany to będziesz sobie musiał sam taki towar zamówić na stronie internetowej sklepu i ci go dostarczą firmą spedycyjną.

cyt."Mojego podjeścia do zakupów w necie narazie nikt nie zmieni ;) Wyznaje zasadę , chce coś kupić ide ,kupuję ,odbieram ( nie lubię na nic czekac ) i mam w zaraz w domu "

Nie wiem jakim cudem np. zapakujesz lodówę o wymiarach 180x90x60 chyba że weźmiesz dostawczaka i sam sobie będziesz na plecach to po schodach wnosił wtedy może będziesz miał od razu w domu :naughty:.

I tak jak kupisz ją w takim MM to ci powiedzą że dostawa będzie jutro albo po jutrze zapłacisz tyle samo co za dostawę w necie i przyjdzie ci pudło które otworzysz jako pierwszy tak samo jak w necie bo raczej ciężko będzie żeby ci spakowali taką wystawową którą sobie dotykałeś a ja nawet bym takiej nie chiał bo hu.. wie co zapomnieli by wrzucić do środka i jak by to było spakowane dlatego Cuber niestety ale jeśli nadal cena w necie będzie tak znacząco niższa niż w sklepach stacjonarnych to tak będzie.

cyt. "a koszt magazynu samego juz nie jest taki sam jak cena za wystawę :) bo jest kilkakrotnie niższy :)"

Jeśli chodzi o ceny powierzchni w marketach to nie jestem tego pewny ale chyba nie jest tak do końca że cena za magazyn jest kilkakrotnie niższa niż cena powierzchni sprzedażowej. Przecież to nie ma znaczenia tu nie ma witryn , piwnic itp. Co za różnica czy sklep będzie dłuższy o 50m czy krótszy bo zabierzesz ją pod magazyn to twój problem jak gospodarujesz powierzchnią jeśli tylko technicznie jest ona dostosowana do specyfiki branży a wiadomo jak budowane są hipery to zwykła hala a ścianki to wszystko płyty GK więc nie wiem czym mieli by się kierować właściciele takiego hipera zmniejszając cenę bo ktoś sobie np. połowę powierzchni przeznaczył na magazyn a inny obok ma to samo na całej powierzchni jako sprzedaż i płaci wyższą stawkę.

---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 14:15 ----------

klocki 24.0130-0113.1

tarcze 13.0460-7201.2

Kup w necie :)

i tak bym zrobił gdyby tylko pracowali w poniedziałek bo mają urlop a są praktycznie "za ścianą" IC :tongue4:

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem np. zapakujesz lodówę o wymiarach 180x90x60 chyba że weźmiesz dostawczaka i sam sobie będziesz na plecach to po schodach wnosił wtedy może będziesz miał od razu w domu :naughty:.

I tak jak kupisz ją w takim MM to ci powiedzą że dostawa będzie jutro albo po jutrze zapłacisz tyle samo co za dostawę w necie i przyjdzie ci pudło które otworzysz jako pierwszy tak samo jak w necie bo raczej ciężko będzie żeby ci spakowali taką wystawową którą sobie dotykałeś a ja nawet bym takiej nie chiał bo hu.. wie co zapomnieli by wrzucić do środka i jak by to było spakowane dlatego Cuber niestety ale jeśli nadal cena w necie będzie tak znacząco niższa niż w sklepach stacjonarnych to tak będzie.

Jak wiesz dysponuje transportem wiec powyższe mnie nie dotyczy :) odbieram oglądam i zabieram bez uszkodzeń :wink:

Kurier wniesie Ci towar na górę ? bez dodatkowej opłaty ? Pralke, lodówkę , zmywarke ?

Dostałeś pralkę zamówioną w sklepie w wawie pzykładowo, odpakowałeś i zonk uszkodzenie mechaniczne co dalej ? Pamietaj Ja już np. pralkę mam w domu :wink:

Wykonujesz telefon wkurwiasz się , czekasz na kolejną tą odbierają itd itp...... dni lecą i pierzesz w rękach :kwasny:

Co do magazynu to wszytsko zalezy jak to wyglada i zalezne od Marketu ;) Carrefour ma inne stawiki za m2 powierzchni magazynowej ( od tyłu marketu brama ) a inne od witryn sklepowych :) Nie koniecznie jest tak wszędzie

Opublikowano

cyt. "Jak wiesz dysponuje transportem wiec powyższe mnie nie dotyczy :) odbieram oglądam i zabieram bez uszkodzeń

Kurier wniesie Ci towar na górę ? bez dodatkowej opłaty ? Pralke, lodówkę , zmywarke ?"

Jeśli twoje IVECO ma opcję wjazdu do samej kuchni to nie mam pytań :decayed:

Tak , zamawiając towar jest opcja z wniesieniem np. za telewizor kosztowało mnie to coś 15zł i nie zastanawiałem się nad tym.

Przy kurierze rozpakowałem towar i dopiero wtedy podpisałem list przewozowy (widziałem że nie ma uszkodzeń mech.)

Ty dysponujesz transportem sam ją targasz na wózku na parking potem do auta potem do mieszkania potem do łazienki podłączasz pierwsze pranie i ...zonk niby ładna cacana wygłaskana w sklepie ale na miejscu dowiadujesz się że ma uwalone coś elektronicznie. Towar używany więc leci przez gwarancję musisz ją odwieść nie masz pralki pierzesz ręcznie.

Ja zamawiam przez net płacę przy odbiorze kurierowi dopiero po odpakowaniu jeśli stwierdzam uszkodzenie spisuję protokół i nie płacę kurier zabiera towar jeśli jest ok zabieram pierwsze pranie i ...zonk pralka uwalona elektronicznie zamawiam kuriera pralka jest zabrana do naprawy gwarancyjnej piorę ręcznie.

Jaka jest różnica między nami jeśli kupimy taki sam model pralki w sklepach ja inter. ty satacj. :eusathink:

a taka że ty jesteś (byłeś) szczęścliwy bo niby zaoszczędziłeś na dostawie i dzień wcześniej odemnie dowiedziałeś się że kupiłeś zjebananą pralkę a teraz nacierasz się voltarenem ze szwagrem pijąc flachę którą wypadało mu postawić za targanie pudła na kwadrat.

Ja cały czas piłem w domu drina a moja robota to tylko podpięcie węży do pralki bo na całym interesie i tak byłem kilka stów do przodu względem zakupu w sklepie stacjonarnym więc mogę je poświęcić na płacenie za wnoszenie i wynoszenie nawet kilka razy :decayed: a moja pralka niczym technicznie się nie będzie różnić od twojej chyba że kupię ją w spadłoztira.pl

Grześ wiem że ty kierujesz się zasadą "nie dam ują zarobić ani złotówki" bo takie sklepy psują ci rynek ale niestety to jest nieuniknione i to będzie przyszłość jeśli chodzi o zakupy tego typu sprzętów.

O ile nigdy nie kupiłbym przez net ubrania jedzienia itp. drobnicy o tyle sprzęt AGD jak najbardziej jeśli tylko będzie to oplacalne.