JohnnyLdz Opublikowano 7 Czerwca 2011 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Witam, Sprawdzalem dolna czesc suchutka jest przy bloku. wczesniej bylo kilka kropelek na caly dzien a dzisiaj po pracy wychodze a tak moje bidulka posikala sie troche i to nie z radosci ze pan wrocil. Cieknie spod gornego dekielka pompy. Pacjentka to 1,9 tdi 110 hp Pytanie: wymieniac sama uszczelke czy zestaw ? czy mozecie polecic jakis sklep internetowy lub stacjonarny w Lodzi Z gory dziekuje za rady
athek55 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witaj ja kupiłem zestaw naprawczy do pompy w swoim. cena za wszystkie uszczelki podkładki miedziane itp to chyba 39 zł naprawdę polecam zestaw firmy Bosch.
OLIVER Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 wymieniac sama uszczelke czy zestaw ? Witaj po co iść nie potrzebnie w koszty i robotę ..jeśli tylko cieknie z pod dekielka... tu masz zestaw wymieniasz parę minut i spokój http://moto.allegro.pl/uszczelki-nastawnika-pompy-tdi-sdi-tds-i1634311631.html Pozdrawiam
JohnnyLdz Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ok panowie a ktora jest pod dekielek ? ta węższa czy ta bardziej kwardatowa ? http://moto.allegro.pl/uszczelki-nastawinika-pompy-bosch-tdi-ve4-vw-audi-i1647637460.html Dzwonilem do nich ale powiedzieli ze nie maja nrow katalogowych i nie wiedza ktora gdzie pasuje i czy mojego audi sie nada porażka sklep. wiem , ze na pierwszej aukcji aukcji sprzedaja komplet ale musze to zmienic przed sobota wiec odpada termin z przesyłką
OLIVER Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jak by Ci dziś wysłali listem poleconym priorytetem to w piątek je masz w domu ....ale .... Na 99,9 % ta węższa ale w komplecie są obie..i jak odkręcisz dekielek to dopasujesz na pewno nie założysz innej tylko jedna z nich pasuje ... A...jeszcze jedno popatrz na dekielek tam jest jedna ze śrub inna ...na specjalny klucz czy masz taki ?? mnie też to zaskoczyło ..poradziłem sobie bez tego klucza
athek55 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Witaj mam pompę od TDI-ka w garażu (Co prawda od AHU ale to jest to samo) rozbiorę ją i postaram się wrzucić zdjęcie Pozdro[br]Dopisany: 08 Czerwiec 2011, 14:58_________________________________________________Pozatym OLIVER ma rację dają obie i tylko jedna pasuje
JohnnyLdz Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2011 Super! Dziękuje chłopaki ratujecie mi wyjazd z rodzinką
fusse Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 w intercarsie sa po 8 zl te uszczelki, w aso podobna cena. wymieniaj tylko u gory, pod dekielek. mi tak leciala ropa z tego gornego,ze jak dalem ostro gazu to pompa sie zapowietrzyla i silnik zgasl nie ma żartów . edit: wlasnie znalazlem: nr uszczelki pod nastawnik: 1 460 206 305 nr uszczelki pod dekielek: 1 461 015 303 do kupienia w intercarsie Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi