Opublikowano 26 Maja 201313 l Panowie mam HTC Desire X . Aktualizowałem system do wersji systemu : 4.1.1 , Wersja HTC Sense 4 +.. pożytku z tego żadnego a telefon zaczął mulić. Jak odistalować taka aktualizację ?
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ok Pablo niech bedzie ze max 2 doby jak czesciej pisze smsy emaile i dluzej siedze na necie. Na telefonie nie gram wiec nie obciazam baterii.
Opublikowano 26 Maja 201313 l A długo już tak masz? Dawno aktualizowales? Daj się sytemowi "ułożyć". Niech trochę popracuje... Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ok Pablo niech bedzie ze max 2 doby jak czesciej pisze smsy emaile i dluzej siedze na necie. Na telefonie nie gram wiec nie obciazam baterii. Ja też zgadzam się z Pablo, że normalnie uzytkujac telefon nie jest on w stanie wytrzymac więcej niż 24 h. Oczywiście jak się nie siedzi na necie, nie ma uruchomionych widgetow na ekranach, nie używa żadnych aplikacji, a telefon tylko leży to wytrzyma i tydzień Ale nie wierze w bajki o 3 dniach użytkowania normalnego Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 26 Maja 201313 l A długo już tak masz? Dawno aktualizowales?Daj się sytemowi "ułożyć". Niech trochę popracuje... Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Z miesiąc będzie.. toż to muli
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ok nie bawie sie tak telefonem, nie siedze godzinami wpatrzony w ekran moze dlatego. Owszem jak odpale w tym fonie transmisje danych i ekran na auto to wytrzyma mi na necie non stop przegladajac strony ok 8godzin? Nie pamietam juz i moge mylic z poprzednim samsungiem.
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ok Pablo niech bedzie ze max 2 doby jak czesciej pisze smsy emaile i dluzej siedze na necie. Na telefonie nie gram wiec nie obciazam baterii. Ja też zgadzam się z Pablo, że normalnie uzytkujac telefon nie jest on w stanie wytrzymac więcej niż 24 h. Oczywiście jak się nie siedzi na necie, nie ma uruchomionych widgetow na ekranach, nie używa żadnych aplikacji, a telefon tylko leży to wytrzyma i tydzień Ale nie wierze w bajki o 3 dniach użytkowania normalnego Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Zawsze w nocy laduje S3. Ale korzystam intensywnie. Wysłane z prodiża
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ja bardzo dużo dzwonię, czytam fora na tapce, słucham muzyki, czasami coś na necie, teraz doszedł serwis google+, do tego maile i smsy. Ja tez ładuję pod wieczór. I starcza mi na caly kolejny dzień. A pod wieczór zazwyczaj zostaje 30-40%. Także wytrzymał by podejrzewam jakieś 36 godzin przy intensywnym użytkowaniu. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 26 Maja 201313 l Pany wie ktos jak obejsc w tapatalku 2.0 limit wrUcanych fotek na forum ktory wynosi max 30 fotek ... bo to jest chyba 30 na caly czas. P.S. ja note 2 uzywam non stop bo mi sie laptop wyjaral i bateria tezyma poltorej dnia...
Opublikowano 26 Maja 201313 l Duzo tez zalezy od kernela jaki posiadamy i od romu. Kilka dni temu meczylem sie ze swoim SGS 3 i mialem ochote rzucic nim o sciane albo zmienic na inny smartphon. Zmienilem ROM na modyfikowany, polecany na roznych forach, wybralem rowniez polecany kernel i zaczely sie problemy. Bateria schodzila w oczach - przez noc ok 12% - srednio 2% na godzine jak telefon lezal. Bateria trzymala maks dobe przy wylaczonej transmisji danych (korzystam z wifi). Malo tego - telefon zaliczal zwiechy mimo full vipe, dlavik vipe itp itd. Zmienilem z ciekawosci tylko kernel na inny, rom zostawilem i jak reka odjal. WiFi caly czas wlaczone, przez noc zeszlo 2% baterii... w tej chwili mam 41% a telefon od ladowarki odlaczony byl 2d 8 godz temu (ekran pracowal 1h 40min). Od czasu zmiany kernela ani jednej zwiechy.
Opublikowano 26 Maja 201313 l Ja używam standardu który otrzymałem od orange. Nie chce mi się po prostu bawić z tym rootowaniem, romami, kernelami. Mi przez noc ostatnio zżerał 12%. Dzisiaj robiłem vipe bo zaczął zamulać i mam nadzieję, że będzie jak na poczatku i w noc będzie uciekało jakieś 6% Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 26 Maja 201313 l Panowie, pytanko jedno. Mam samsunga galaxy s2, musiałem dziś zresetować przez wyjęcie baterii. Zresetowała się też godzina i choć wszystko działo się rano, do tej pory nie da się jej ustawić. Mimo 22:45 tel cały czas pokazuje, że jest 5:44 z datą 24.05.2013.. i to przy ręcznym ustawieniu, jak i przy włączonej opcji synchronizacji z danymi dostarczonymi przez sieć, nic się nie zmienia. Liczne próby kolejnego resetowania, jak i restartowania nic nie dały, a z tą godziną pokazują się przychodzące i wychodzące wiadomości, emaile, wiadomosci na gg itp. Co robić?
Opublikowano 26 Maja 201313 l Jesli nie masz tam waznych wiadomosci, kontakty masz na koncie google, nie zalezy Ci na aplikacjach (mozesz je zainstalowac ponownie ze sklepu google) to przywroc ustawienia fabryczne - Ustawienia - Kopia i kasowanie danych (Kopia zapasowa i zerowanie) i Ustawienia fabryczne. W zaleznosci od ROMu moze to sie roznie nazywac. Powinno pomoc.
Opublikowano 27 Maja 201313 l Jesli nie masz tam waznych wiadomosci, kontakty masz na koncie google, nie zalezy Ci na aplikacjach (mozesz je zainstalowac ponownie ze sklepu google) to przywroc ustawienia fabryczne - Ustawienia - Kopia i kasowanie danych (Kopia zapasowa i zerowanie) i Ustawienia fabryczne. W zaleznosci od ROMu moze to sie roznie nazywac. Powinno pomoc. Taki banał, a na to nie wpadłem.. Dzięki!
Opublikowano 27 Maja 201313 l Co do baterii w SGS3 to mój rekord to: ale jak widać nie męczyłem go jakoś a w ostatni dzień szedłem na rekord Generalnie 2 dni bez żadnego problemu mi trzyma. Ostatnio naładowałem w piatek po południu i padł w niedziele o 23 chyba
Opublikowano 27 Maja 201313 l Dobra Kuba a mogłeś pokazać ile miałeś włączony ekran Na forum androida koleś miał ponad 6d telefon włączony z czego 45 minut ekran tylko był włączony
Opublikowano 27 Maja 201313 l a w sumie to na to nawet nie patrzyłem, po prostu telefon leżał jak dzwonił to odbierałem czasem coś napisałem, na necie mało co siedziałem (chyba tylko w kiblu )
Opublikowano 28 Maja 201313 l Mi telefon wytrzymuje półtorej dnia. Przy mocnym użytkowaniu dzień. Ogólnie mam włączone Google Now i zauważyłem, że to mocno baterię zżera. W nocy ucieka mi 10% gdzie wcześniej było tylko 6%. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2