Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] osłona silnika - jakie wkrety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jestem wlasnie po montazu oslony silnika wszystko poszlo gladko i sprawnie. mam jednak problem z wkretami w przedniej czesci obudowy bo nie wiem jakie ida tam wkrety?? wstepnie myslalem ze idzie tam sr 13 jednak nie nie mozna jej wkrecic. co w zamian doradzcie. szukac wkretow czy zatrzaskow z aso??

Opublikowano

Jesli mowisz o oslonie silnika od spodu to tylko ori wkrety, srubi czy jak to tam zwal.

Koszt jednego nei jest maly bo w granicach 6 zl (kiedys byly tansze)

Jesli montowales tylko pod silnik to idzie ich 6 sztuk koloru srebnego.

Opublikowano

W przedniej części chyba są krótsze a w tylniej dłuższe. Nie pamiętam ale są dwa rodzaje i jak coś wkręt nie daje się wkręciś (musi zaskoczyć) to w tym miejscu muszą być te dłuższe. Ważne jest by zapodać te plastikowe kołeczki co łącza oslone z nadkolem, pamiętej też że w tym miejscu ma być podładka zapezpieczająca inaczej łatwo zgubisz te plastikowe wkręty a może i osłonę.

Jeżeli chcesz kupić poza ASO sprawdź ofertę firmy Romix lub odwiedź lokalny sklep motoryzacyjny co od nich sprowadza i zamów to co potrzebujesz.

Opublikowano

W tyl ida dluzsze jesli montujemy tez oslone skrzyni.

Opublikowano

tak wogole to ktos mogl by wkleic jakis rysunek poglagowy jakie wkrety jakie gumki itp. to przydatne zwlaszcza wtedu gdy sie kupuje obudowe w komplecie ze wszystkimi klipsami , wkretami itd. dopiero przy montarzu okazuje sie ze sa nieodpowiednie lub trzeba patentowac sprawe. lub tak jak w moim przypadku obudowa jest zamontowana a z przodu jest zrobiony patent bo czekam na wkrety a niby wszystko takie proste

Opublikowano

Zdjęcia są w linku do aukcji

jak coś można je znaleśc tutaj: http://www.romix.pl/zestawy.html w katalogu szczegółowym

z wkrętami jest tak że czarny jest dłuższy a sebrny krótszy.