Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] FORGE FMDVSPLTR - dyskusja o hybrydzie bov/dv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co na zwykłej DV ? Jutro odbieram 710 z TT 225hp (profilaktyczna wymiana) do tego po sofcie zwiększy się boost wiec wiec z tego co piszesz bedzie dobrze sapało:)

Wychodzi na to ze forge'a jednak odpuszcze...

Tak , na zwykłej DV bedzie ok

BTW od jakiegoś czasu DV-ki czy to z wersji 150KM 180KM 225KM niczym sie nie różnią :cool1:

jak ja brałem to koleś w ASO powiedział że te 710N to jakieś wzmocnione :decayed:

Opublikowano

710N miałem w parówie i to niby były z TT 225KM

Opublikowano

Wlasnie rozważam montaż tipa i stożka.

jak założysz Tipa + stożek to zaden splitter nie bedzie ci potrzebny , z seryjnej DV-ki jest dobre jebniecie :good:

Właśnie zbieram info na ten temat. Słuchałem jak stożek na seryjnej dv wali i jest na prawde dobrze:)

Ze splitera nie będzie żadnego pożytku oprócz syczenia a skoro upuszcza powietrze do atmosfery to cholera czy auto troche nie ucierpi nie sprawności. Niby nikt nie narzeka ale zawsze jest ta niepewność. Stożek podniesie sprawność silnika i da to pieprzone pssst praktycznie w tej samej cenie co splitter a do tego bedzie slychac turbo jak sie wkreca:)

Kwestia jeszcze przemyslenia ale jestem juz chyba blizej montazu stozka z tipem niz splitera

mówisz kolego o tym jak na moim tipe i stożku sapie? Czy o jakimś innym przykładzie :naughty:

Opublikowano

U mnie po mieście jeździ od niedawna nieźle zmodzone 1.8T z tym bovem i to pss jest bardzo bardzo głośne robi mu to niezłą robote :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie rozważam montaż tipa i stożka.

jak założysz Tipa + stożek to zaden splitter nie bedzie ci potrzebny , z seryjnej DV-ki jest dobre jebniecie :good:

Właśnie zbieram info na ten temat. Słuchałem jak stożek na seryjnej dv wali i jest na prawde dobrze:)

Ze splitera nie będzie żadnego pożytku oprócz syczenia a skoro upuszcza powietrze do atmosfery to cholera czy auto troche nie ucierpi nie sprawności. Niby nikt nie narzeka ale zawsze jest ta niepewność. Stożek podniesie sprawność silnika i da to pieprzone pssst praktycznie w tej samej cenie co splitter a do tego bedzie slychac turbo jak sie wkreca:)

Kwestia jeszcze przemyslenia ale jestem juz chyba blizej montazu stozka z tipem niz splitera

mówisz kolego o tym jak na moim tipe i stożku sapie? Czy o jakimś innym przykładzie :naughty:

No powołując sie na przykład myslałem o twoim sapaniu, co prawda w trakcie jazdy nie już go nie słyszałem ale to pewnie dlatego że byłeś z przodu hehe

Opublikowano

u mnie to jeszcze tak nie syczy głośno na większym stozku glośniej jest :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Jaki masz stożek? Ja jak bede pakowal to najwiekszy jaki sie da w sensie na ile pozwola warunki i rozsadek.

Opublikowano

Jaki masz stożek? Ja jak bede pakowal to najwiekszy jaki sie da w sensie na ile pozwola warunki i rozsadek.

wątek o stozku już jest-tam kontynuujcie Panowie :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26825.0

Opublikowano

wątek o stozku już jest-tam kontynuujcie Panowie :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26825.0

spoko :good: Norbunio na pytanie stozka odowiem Ci juz w odpowiednim dziale czyli jak wyzej