Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jaki wydech do zderzaka S4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Martinzs4 nie wkurzaj się :) Na forum nie mamy fioła na punkcie S4 tylko na punkcie ori :decayed: Jak coś za bardzo odstaje od normy (np. te Twoje "bojlery") to już niewielu się podoba... najważniejsze jednak że taki mod podoba się Tobie, bo przecież Ty jeździsz autkiem i Tobie ma sprawiać frajdę.

Jeśli dajesz foty na forum, licz się z tym że ludzie będą je oceniać - nie bierz jednak tych ocen aż tak do siebie ;) To tylko czyjaś opinia ;) Pozdrawiam!

Opublikowano

No niestety Martinzs4, czy fioła, czy nie fioła, ale 100mm, to lekka przesada. Na takiej średnicy już bryła B6 robi się za delikatna, a do takich raczej nie należy. Porównaj sobie zdjęcia "dupki" Alvaro i swoją - fakt, o gustach się nie dyskutuje, ale to jak dla mnie przegięcie :gwizdanie:

Więc Panowie, niech ktoś powie, jaka będzie optymalna średnica do dokładki od 1,8T ?? 76 mm, czy zbliżać się bardziej pod 80-85mm ???

Opublikowano

76mm IMO... 80-85 mm tez bedzi wygladac OK.

Opublikowano

No niestety Martinzs4, czy fioła, czy nie fioła, ale 100mm, to lekka przesada. Na takiej średnicy już bryła B6 robi się za delikatna, a do takich raczej nie należy. Porównaj sobie zdjęcia "dupki" Alvaro i swoją - fakt, o gustach się nie dyskutuje, ale to jak dla mnie przegięcie :gwizdanie:

Więc Panowie, niech ktoś powie, jaka będzie optymalna średnica do dokładki od 1,8T ?? 76 mm, czy zbliżać się bardziej pod 80-85mm ???

przyloz rurke 75mm a potem 85 mm i podejmiesz decyzje bez problemu

trzeba pamietac ze koncowki nie maja za zadanie rzucac sie w oczy tylko ladnie komponowac sie z tylem i podkreslac jego elegancje-za duze koncowki bede zwracaly uwage tylko na siebie a za male na auto a koncowek widac nie bedzie

Opublikowano

85 bajka Mariusz, u Wentyla IMO wygląda za***iście - poproszę go o dodatkowe zdjęcia ;)

Opublikowano

Macie racje to kwestia gustu bo mi osobiscie mowiac szczeze to S4 sie nie podoba, co nie moge powiedziec o RS4 bo to jest piekne dzielo sztuki i koncowkach nie wspomne bo sa miodzio :good:[br]Dopisany: 17 Lipiec 2009, 00:09_________________________________________________http://www.autofirmowe.pl/galeria_zdjec/z,38,59,1138_audi,rs4.html

Opublikowano

100 to zdecydowanie za duzo.Te co kolega Maciejski ma, sa eleganckie.Zarzuc foty jak najszybciej :decayed:

dzieki ;) staram sie zrobic foto ale caly czas mam samochod brudny i brak czasu na mycie :/ ale na parkingu bywal czysty :evil::kox:

ps. nie zakladasz zderzaka S-line/S4 ?:)

Opublikowano

Chyba trzeba sobie jednak w robocie sklecić rurkę na fi 76 i 80-85 mm i rzeczywiście sprawdzić samemu, jak to przy dokładce 1,8T będzie się sprawdzać.

Z tego co widziałem, to macjejski'ego fifki ładnie wypełniały dupsko, ale .... co autopsja to autopsja :> Po wczasach sprawdzę

Opublikowano

dobra wczoraj widzialem 2.5Tdi gdzie wydech wystawał trochę a oglądałem 2.5 gdzie wydech schowany był za zderzak-od czego to zależy?? to jest właśnie ta rurka wspawana te kilka cm?

Opublikowano

dobra wczoraj midzialem 2.5Tdi gdzie wydech wystawał trochę a oglądałem 2.5 gdzie wydech schowany był za zderzak-od czego to zależy?? to jest właśnie ta rurka wspawana te kilka cm?

to czy wystaje czy nie zalezy tylko od wlasciciela auta i tlumikarza

Opublikowano

trochę się boję pytać ale czy nie można przy normalnym zderzaku zmienić tylko tej plastikowej dokładki ?

dba73d3aa606d1edmed.jpg

Opublikowano

Można :) Standard i S-Line mają nakładkę zderzaka i spojler jako osobne części - z kolei w S4 nakładka i spojler to jeden element. Cena spojlera S-Line w ASO to jakieś 900zł :confused4: Na allegro jako osobny element praktycznie nie występuje - prędzej kupisz kompletny zderzak...

Opublikowano

który ten spoiler? taka dokładka jak w 1,8T ile może kosztować>?? ja zderzak na aledrogo za 200znalazłem ale wolałbym tylko tą dokładkę zmienić niż malować cały zderzak

Opublikowano

No właśnie ta dokładeczka na dwa wydechy w ASO (jeśli się nie mylę nr 8E9 807 521G) kosztuje 910zł (bez zniżki). Sam szukam dla siebie ale ostatnio na allegro nic nie ma - jeśli dorwę wydech a spojlera nadal nie będzie niestety pozostanie ASO :confused4:

Opublikowano

do avanta jest dużo zderzaków na alledrogo, a jak oni tak sobie licza t o i ja w używkę pódję. kupię cały zderzak i tyle!!

a mam jeszcze jedno pytanie układ wydechowy w sedanie i w avancie będzie inny?[br]Dopisany: 23 Lipiec 2009, 19:10_________________________________________________jak na złość do B7 jest na allegro :wallbash: 8E0 807 521 H

Opublikowano

moja pierwsza dokladke na dwa wydechy jaka kupilem za 60 zl :> musialem szybko sprzedac bo okazalo sie ze kupilem od sedana a mam avanta i kicha-niepasowala :thumbdown: dobrze ze bylo grono chetnych na nia :>

Po jakims czasie trafilem zderzak do avanta z dokladka za 150 zl ale sprzedajacy poszedl na ugode i sprzedal mi tylko dokladke za 60 zl :)

Szukac szukac i pytac :good:

Opublikowano

a nie będzie mi sie czarny zderzak robił jak wyloty na poziomo zrobię , czy trzeba lekko w dół?? ma ktoś na srebrnym autku?

Opublikowano

Chłopaki mieli na prosto zrobione końcówki (Alvaro i spółka) i pisali, że nic nie kopciło zderzaka, więc nie powinno być problemu. Na srebrnym może bardziej się to odróżniać, ale będziesz miał motywację jak coś do częstszych wizyt na myjni :>

Opublikowano

na czarnym nie znać :wink4:, ale jak myje auto , to jakoś nie zauważyłem nadmiernego zabrudzenia spalinami.