Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jaki wydech do zderzaka S4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobra zderzak już się szuka tylko teraz zabijcie mnie ale nie wiem już jaki ten wydech będzie pasował? :wallbash: czy z 2,5Tdi rok 2004 bedzie pasował

http://moto.allegro.pl/item692595916_audi_a4_quattro_tlumik_kompletny_tanio.html

http://www.aukcjoner.pl/gallery/001111912-WYDECH-AUDI-A4-A6-A8-PASSAT-B5-%3F-DWURURKA-%21%21%21%21%21%21%21%21.html#I1

http://moto.allegro.pl/item691821513_uklad_wydechowy_tlumiki_audi_a4_8e0_orginal.html

jak nie taki to pokażcie mi proszę jaki powinien być, chcę się szybko za to zabrać bo mnie męczy ten wydech-toż on tak ładnie będzie się prezentował(mam nadzieję)

Opublikowano

dobra zderzak już się szuka tylko teraz zabijcie mnie ale nie wiem już jaki ten wydech będzie pasował? :wallbash: czy z 2,5Tdi rok 2004 bedzie pasował

http://moto.allegro.pl/item692595916_audi_a4_quattro_tlumik_kompletny_tanio.html

http://www.aukcjoner.pl/gallery/001111912-WYDECH-AUDI-A4-A6-A8-PASSAT-B5-%3F-DWURURKA-%21%21%21%21%21%21%21%21.html#I1

http://moto.allegro.pl/item691821513_uklad_wydechowy_tlumiki_audi_a4_8e0_orginal.html

jak nie taki to pokażcie mi proszę jaki powinien być, chcę się szybko za to zabrać bo mnie męczy ten wydech-toż on tak ładnie będzie się prezentował(mam nadzieję)

naprawde nic tylko cie zabic :decayed:

cofnij sie do pierszej strony i po paru minutach bedziesz wszystko wiedzial

chyba ze nie chce Ci sie czytac ale ja juz nic nie bede psial bo wszystko jest opisane wczesniej :)

Opublikowano

cena szalona i juz mialem osobiscie okazje powiedziec to kolesiowi ktory wystawil ta aukcje :evil:

Mozna sprzedac kata ale nie wiele z tego bedzie

A tak nawiasem wrclaguna dlaczego Twoje ceny czesci na allegro sa tak wysokie :tongue4:

Opublikowano

Chłopaki mieli na prosto zrobione końcówki (Alvaro i spółka) i pisali, że nic nie kopciło zderzaka, więc nie powinno być problemu.

Niestety, ale jak ktos jezdzi dynamicznie i czesto pantofel chodzi mu w pozycji 0/100% to slady kopcenia beda widocznie na calej klapie i zderzaku - i szczegolnie na rejestracji, bo jest biala.

Ja mam jasny lakier i widac to u mnie z bliska [czarne kropeczki sadzy].

Opublikowano

Chłopaki mieli na prosto zrobione końcówki (Alvaro i spółka) i pisali, że nic nie kopciło zderzaka, więc nie powinno być problemu.

Niestety, ale jak ktos jezdzi dynamicznie i czesto pantofel chodzi mu w pozycji 0/100% to slady kopcenia beda widocznie na calej klapie i zderzaku - i szczegolnie na rejestracji, bo jest biala.

Ja mam jasny lakier i widac to u mnie z bliska [czarne kropeczki sadzy].

jak wyglada zmywanie tego z auta ?

Opublikowano

Gabka/szmatka/miekka szczotka + jakis plyn/szampon tylko i wylacznie, myjka cisnieniowa sobie nie radzi :gwizdanie:

Moge Wam zrobic ktoregos pieknego dnia zdjecie przedniej czystej rejestracji + dla porownania fotke tylniej, okopconej :wink4:

Opublikowano

to czekamy, pokaż z czymtrzeba walczyć póżniej

Gabka/szmatka/miekka szczotka + jakis plyn/szampon tylko i wylacznie, myjka cisnieniowa sobie nie radzi :gwizdanie:

Moge Wam zrobic ktoregos pieknego dnia zdjecie przedniej czystej rejestracji + dla porownania fotke tylniej, okopconej :wink4:

Opublikowano

Nie myslcie, ze to jest jakis dramat.

Te czarne kropeczki sa widoczne co najwyzej jak sie stanie tuz przy masce i dokladnie przyjrzy... ja sam - pomimo, ze jestem dosc spostrzegawczy - zwrocilem na nie uwage dopiero niedawno :)

Opublikowano

Dzis zalozylem dokladke na dwa wydechy i mam dosc :no: obylo sie bez wiekszych problemow ale tego rozbierania i rozkrecania jest za duzo zeby sciagnac zderzak :thumbdown:

Bylem u lakiernika i slusznie poradzil mi ze zanim oddam dokladke do malowania to mam ja zalozyc na swoj zderzak i potem calosc przykrecic na auto.A to dlatego ze dokladka moze nie pasowc do gormej czesci i malowanie na marne.Zrobilem tak jak mi radzil i srebrna dokladka na moim szarym aucie sobie siedzi ale nie sciaglem juz jej.Jakos trzeba przejezdzic z innym kolorem i z otworami na wydechy :kox:

Jedno mnie zastanawia-czy miedzy dokladka na dwa wydechy a ziemia nie ma wiekszej przesteni niz w zwyklej dokladce?

Mam wrazenie ze teraz wieksza dziura pod zderzakiem jest....

Opublikowano

HiRide - jakoś trzeba przeca te fifki pokazać, więc może być i wyżej :> Wydaje i się, że to tylko wrażenie. A teraz z tym zakładaniem i pasowaniem dokładki, to mi cholera ćwieka zabiłeś, bo moja już pomalowana, ale odebrać nie mam kiedy :gwizdanie:

Flyer - nastraszyłeś młodzież, że się teraz moczyć zaczną i koszmary będą mieć przez tą sadzę :polew: Naprawdę Panowie nie ma tragedii z tym kopceniem - wierzcie mi.

Pozdrawiam

Opublikowano

dla podwójnego wydechu mogę myć auto każdego dnia-przynajmniej będzie motywacja, a bez zciągania zderzaka nie da rady jakoś założyć tej podkładki?

Koledzy dajcie namiary na jakieś tłuniki końcowe, na trójnik się zdecydowałem

Flyer[/b] - nastraszyłeś młodzież, że się teraz moczyć zaczną i koszmary będą mieć przez tą sadzę :polew: Naprawdę Panowie nie ma tragedii z tym kopceniem - wierzcie mi.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Ja kupowałem końcowe firmy ULTER z ścietymi końcówkami o średnicy 70 mm :gwizdanie: koszt jednego 220 zł

Opublikowano

a jakiś namiar masz? czy z allegro?

Ja kupowałem końcowe firmy ULTER z ścietymi końcówkami o średnicy 70 mm :gwizdanie: koszt jednego 220 zł

[br]Dopisany: 27 Lipiec 2009, 17:44_________________________________________________a czy zdrzak 8e9 bedzie pasował? i gdzier szukać tego nr na zderzaku?
Opublikowano
  • Autor

a czy zdrzak 8e9 bedzie pasował? i gdzier szukać tego nr na zderzaku?

cały zderzak o kodzie zaczynającym sie 8E5 to jest Limuzyna a 8E9 to jest Avant

a jakiś namiar masz? czy z allegro?

w Krakowie :wink4:

Opublikowano

Ja dzis po godzinnej jezdzie po miescie w koncu znalazlem odpowiednie koncowki i to takie jakich zalozyc nie chcialem kiedys :>

wygladaja praktycznie tak samo jak te na fote ale maja troche mniejsze rozmiary jesli chodzi o wysokosc i szerokosc

0d79ed66c24da8a8med.jpg

Przy przymiarce na jedna rure zalozylem wersje okragla scieta a na druga wlasnie taka "jajowatą" tez scieta ku dolowi-ta druga prezentuje sie na aucie o wiele lepiej niz okragla i nawet sie nie zastanawialem tylko zamowilem tą ala s4

:)

Opublikowano
  • Autor

hmmm ala S4 to sciete okrągłe końcówki o srednicy bodajże 75 mm :gwizdanie:

Opublikowano

hmmm ala S4 to sciete okrągłe końcówki o srednicy bodajże 75 mm :gwizdanie:

ok cos mi sie pomylilo przez to zdjecie u gory

wiec poprawka- kupilem takie koncowki jakie ma ta czerwona a4 na zdjeciu powyzej

Opublikowano

Uff no i dorwałem wreszcie...

701151073

399zł za komplet bez kata zdjęte z 2.5FWD '03, chyba nie jest tak źle :wink4:

Opublikowano

Uff no i dorwałem wreszcie...

701151073

399zł za komplet bez kata zdjęte z 2.5FWD '03, chyba nie jest tak źle :wink4:

huraaaa :tongue4: nareszcie Ci sie znalazlo :) cena ok tylko ciekawe jak wnetrze czy nie jest przepalone.Pamietaj dospawac na poczatek rure o dlugosci 10 cm.Ciekaw jestem czy bedzie u Ciebie tak jak u mnie ze lewy wydech wisi troche nizej niz prawy ....

A i napisz jak to sie stalo ze dorwales ten wydech tzn gdzie jak i co :>

aa i moja rada -wyczysc dobrze caly uklad z rdzy i nalotu a potem pomaluj czyms w rodzaju alu zink tzn srebrzanka na wysokie temperatury dobrej jakosci.Trzy warstwy starcza :good: jak dobrze pomalujesz pedzlem to taki wydech jeszcze dlugo pozyje.