walcu3 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witam, bylem dzisiaj na stacji kontroli pojazdow, zeby dowiedziec sie dlaczego ubywa mi systematycznie plyn chlodniczy. Okazalo sie, ze dolny przewod ktory idzie z chlodnicy jest nieszczelny, czy mozna go jakos zreperowac dac jakas uszczelke?? dodaje zdjecie. [mod]Czy trudno wybrać konkretny prefix, jeśli pytasz o konkretną rzecz do konkretnego silnika po drugie czytaj tytuły działów, bo ten akurat nie jest do tego zapytania. - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod] [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2011, 13:45_________________________________________________Sorki, nie wiedzialem do jakiego watku to wkleic
cowboy1 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Witaj ja używam takiego silikonu,przed składaniem wszystko powinno byc suche i dobrze odtłuszczone. http://moto.allegro.pl/versachem-niebieski-silikon-85g-343c-i1653506818.html
walcu3 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2011 dzieki za info jutro zobacze w poblizu, moze mi sie uda gdzies kupic
SotoM Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 na poczatek sprawdź czy nie ma nigdzie tam pekniec ale najczestrzą przyczyna jest - korozja tej zawleczki korozja coraz bardziej puchnie i osadza sie na oringu co powoduje nieszczelnosc.miałem tak u siebie kupiłem nowe zabezpieczenie i oring- wyczyscilem wszystko dokladnie i juz bedzie rok po tym zabiegu.
Rekomendowane odpowiedzi