Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] ESP i domykanie/otwieranie szyb z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na poczatku chce przyznać że wiem że źle zrobiłem :kwasny:, ale mam następujący problem:

Podłączałem kabel ze wzmacniacza do akumulatora (oczywiście do +) ale nie wykręciłem klemy tylko osobny kabel który jest jeszcze wkręcony do tej klemy. Poszło kolka iskier...

i od tej pory świeci mi cały czas ESP (czyli że jest wyłączone) i przestało działć domykanie i otwieranie szyb z kluczyka. :(

Wie ktoś może czy te dwa układy są ze sobą powiązane? czy udało mi sie przez to uwalić dwie rzeczy? (jeszcze nie sprawdzałem reszty elektryki w aucie)

I najważniejsze, czy jest na to jakaś "domowa" rada czy bez elektromechanika sie nie da i ile by to kosztowało????

Opublikowano

..przejedz sie chwile i esp zgaśnie samo , co do otwierania szyb z kluczyka to musisz opuścić szybe , potem do góry i przytrzymać kilka sekund przycisk i zacznie funkcjonować jak powinno :cool1:

Opublikowano
  • Autor
:good: dzięki!! szyby są znów sprawne, jak tylko się przejade, to dam znać co z ESP.
Opublikowano

:good: dzięki!! szyby są znów sprawne, jak tylko się przejade, to dam znać co z ESP.

Pojeździj wolno i pokręć kierownicą do opiru w obie strony i powinno pomódz. Jak nie to pewnie adaptacka Vagiem.

Opublikowano
  • Autor

:good:

wszystko działa!

dziekuje bardzo za pomoc.

teraz zostal mi jeszcze jeden problem z silnikiem, ale najpierw poszukam czy ktos na tym forum nie mial takiego problemu

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

woltek Popraw profil bo masz w profilu silnik AEB a te silniki do b6 nie były montowane chyba :gwizdanie: Zobacz na wlepke do bagażnika albo pod tylną kanapę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

już poprawiłem, dzieki za poprawe :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie po wymianie aku na nowy, przestało działać domykanie/otwieranie szyb z pilota.

Powyższa adaptacja nie skutkuje u mnie.

W jaki sposób mogę to aktywować vagiem ?

Opublikowano

:szukaj: ale znajcie moją dobroć bo dzisiaj pensje miałem. :kox:

Opuść troszkę szybę w dół następnie zamknij do końca. Puść przycisk następnie pociągnij jeszcze raz i przytrzymaj okolo 5 sekund i wszystko działa. Musisz zrobić tak z szybą pasażera i kierowcy.

Opublikowano

robiłem tak i nie działa

Opublikowano

To inaczej. Na maksa szyba w dół na maksa w góre i jeszcze raz to samo i wtedy juz na pewno będzie działać.

A taki opis serwisowy jest:

Elektryczne podnośniki szyby po odłączeniu akumulatora tracą z pamięci swoje aktualne położenia oraz funkcję automatycznego opuszczania i podnoszenia.

Uaktywnianie automatycznej funkcji opuszczania i podnoszenia szyb przebiega w następujący sposób:

– Włączyć zapłon.

– Podnieść szyby elektrycznymi podnośnikami w górę do oporu.

– Następnie nacisnąć i przytrzymać wszystkie przełączniki podnośników szyb jeszcze raz przez co najmniej 1 sekundę w położeniu „Zamykanie“, w celu uaktywnienia automatycznego opuszczania i podnoszenia.

– Nacisnąć przełącznik w dół. Szyba w drzwiach musi samoczynnie do oporu przesunąć się w dolne położenie.

Opublikowano

To inaczej. Na maksa szyba w dół na maksa w góre i jeszcze raz to samo i wtedy juz na pewno będzie działać.

Elektryczne podnośniki szyby po odłączeniu akumulatora tracą z pamięci swoje aktualne położenia oraz funkcję automatycznego opuszczania i podnoszenia.

Uaktywnianie automatycznej funkcji opuszczania i podnoszenia szyb przebiega w następujący sposób:

– Włączyć zapłon.

– Następnie nacisnąć i przytrzymać wszystkie przełączniki podnośników szyb jeszcze raz przez co najmniej 1 sekundę w położeniu „Zamykanie“, w celu uaktywnienia automatycznego opuszczania i podnoszenia.

– Nacisnąć przełącznik w dół. Szyba w drzwiach musi samoczynnie do oporu przesunąć się w dolne położenie.

Ale mi nie chodzi oto, żeby szyby same poszły w górę jak się dłużej przytrzyma przycisk od szyb tylko o to, że wcześniej działało mi domykanie szyb z pilota po przytrzymaniu guzika na nim.

Opublikowano

– Włączyć zapłon.

Ale mi nie chodzi oto, żeby szyby same poszły w górę jak się dłużej przytrzyma przycisk od szyb tylko o to, że wcześniej działało mi domykanie szyb z pilota po przytrzymaniu guzika na nim.

Jak szyby nie będą przyuczone wg. opisu wyżej, nie będzie działało domykanie i otwieranie szyb z pilota.

Wiem to z własnego doświadczenia. :)

Przyuczone muszą być wszystkie cztery (lub dwie) szyby, inaczej z pilota nie będą działać.

Opublikowano

robiłem tak:

Opuszczam trochę szybę, po czym na maksa do góry odpuszczam przycisk i ponownie naciskam trzymając około 5sek.

Tak samo robię w dół z szybą i tak na dwóch przełącznikach i nie działa dalej domykanie szyb z pilota ....

Opublikowano

Najpierw musisz doprowadzić do stanu, że po naciśnieciu przycisku sama szyba leci w dół i to samo w górę. Bez tego nie bedzie działało opuszczanie z kluczyka. Próbuj. Musi działać. A jak nie to vag i czytaj błędy. Albo spróbuj jeszcze raz odłączyć aku na 5 minut i wtedy. Najpierw z opisu technicznego a jak nie zadziałą to szyba na maksa w dół trzymająć cały czas przycisk nie mogże być to kilkukrotne naciśnięcie. I w góre dwa razy tak i MUSI działać.

Opublikowano

Najpierw musisz doprowadzić do stanu, że po naciśnieciu przycisku sama szyba leci w dół i to samo w górę. Bez tego nie bedzie działało opuszczanie z kluczyka. Próbuj. Musi działać. A jak nie to vag i czytaj błędy. Albo spróbuj jeszcze raz odłączyć aku na 5 minut i wtedy. Najpierw z opisu technicznego a jak nie zadziałą to szyba na maksa w dół trzymająć cały czas przycisk nie mogże być to kilkukrotne naciśnięcie. I w góre dwa razy tak i MUSI działać.

stan, że po naciśnięciu szyba sama leci w dół jest, zaś za chiny ludowe nie chcą zrobić się te szyby z pilota.

Błędów zero w Vag.

Opublikowano

Nawet jak staniesz przy szybie kierowcy i przytrzymasz przycisk??? W który moduł wchodzisz na VAG?? 46???

Opublikowano

Trafił mi się kiedyś problem z modułem, że szyba nie chciała chodzić w automacie.

Vag pokazywał tylko jeden błąd coś o braku adaptacji modułu.

Szyby nie działały ani z pilota, ani z kluczyka.

Pierwsza myśl przyciski, miałem drugie to podmieniłem, nie pomogło.

Więc wziąłem się za moduł, bo też miałem na podmianę.

Wymieniłem na drugi i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

byłem przed chwilą w aucie i zrobiłem jeszcze raz opuściłem w dół przytrzymując klawisz, podniosłem do góry przytrzymując klawisz i d*pa ;/

błędów w Module komfortu (46) brak.

Zaś kluczyk jak włożę w drzwi i przytrzymam to szyba idzie w dół sama lub do góry.

Nie wiem co jest grane ......

Nie działa mi też mruganie kierunkami jak samochód zamyka się z pilota, działa tylko jak się otwiera.

Jestem już bez radny ....

Opublikowano

Jeśli nie zmieniałeś kodowania modułu to chyba problem może tkwić tylko w samym module.... Bo nic już nie przychodzi mi do głowy. Może jest tak jak u kolegi Bromchit.... Najlepiej zrobic podmianke