Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Xenon słabo świeci nocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupilem xenony do audi a4, 6000k wszystko fajnie tylko w nocy mi bardzo krotka swieca, nic prawie nie wiedze to juz lepiej na halogenach co moze byc przyczyna? bo mocy to chyba nie maja za malej

Opublikowano

jedz ustawić lampy i wtedy zobaczysz czy krótko czy ok.

Opublikowano

ale one sa dobrze ustawione, przeciez na normalnych zarowkach swiecily elegancko, to raczej nie przez ustawienie swiatel, jakby to swiatlo gdzies uciekało

Opublikowano

po wymianie żarówek zawsze należy ustawić światła jeszcze raz

Opublikowano

może taka jakość hidów-też kiedyś takie miałem i prawie nic w nocy nie widziałem

Opublikowano

a zobacz czy dobrze wsadziłeś żarówki, kumpel nie wiem jak ale zle wsadzil ze byłą pod kątem, wsadzał dobrze ale przy zapinaniu ten sprezynki sie przestawila i swieciła ledwo co

Opublikowano

i co faktycznie krzywo były wsadzone

Opublikowano

Sam jestem ciekaw co było przyczyną :)

Opublikowano

wiesz co zrobilem :evil: wsadzilem druciki nie w ta strone, one sa normalnie ustawione tak zeby wpychaly zarowke. Juz poprawilem, ale nameczylem sie zeby wymienic postojowke, trudny jest dostep w 2.5

Gość Damian A4
Opublikowano

Kolega w 2.5 to się szybciej lampę wyciągnie niż zmienisz żarówkę :)

Opublikowano

ale czasem mam tak ze musze kilka razy wlaczac i wylaczac swiatla bo jeden ksenon nie swieci, czasem sprawdzam czy swieca denerwuje mnie to strasznie

Opublikowano

ale czasem mam tak ze musze kilka razy wlaczac i wylaczac swiatla bo jeden ksenon nie swieci, czasem sprawdzam czy swieca denerwuje mnie to strasznie

no to albo pada żarnik,albo przetwornica
Opublikowano

ewentualnie połączenie, na kablach cos może nie styka, rozebrać i złożyć solidnie na nowo, jak tanie HIDy to może złączki słabo trzymają

Opublikowano

zamienilem przetwornice miejscami i w ogole jeden nie swiecil wiec odeslalem przetwornice na gwarancje, mam nadzieje ze w tym tygodniu juz przyjdzie