Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Zabezpieczenie zderzaka tylnego w avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, może ktoś ma pomysł jak zabezpieczyć tylny zderzak w Avancie przed porysowaniem lakieru. U mnie od wkładania różnych przedmiotów porobiły się paskudne rysy. Może jakaś naklejka albo plastik jak w Volvo V50. Musi to być coś w miarę trwałego, aby trochę wytrzymało i było estetyczne. Myślę, że przyda się to wszystkim Avantowcom.

Proszę o pomysły i sugestie.

Opublikowano

Fajna sprawa z tą folią tylko potrzeby jeszcze dobry fachman żey nakleił dobrze.

Jak masz troszke zdolnosci manualnych oraz opalarke to spokojnie dalbys sobie z tym rade:)

Dobrze jest okleic przedni zderzak taka folia oraz maske - bardzo dobrze chroni przed odpryskami kamyczkow.

pozdrawiam

Opublikowano

Najlepiej chyba kupić folię przeźroczystą Orafol czy inną i okleić tak, żeby nie rzucało się w oczy.

Opublikowano

Najlepiej byc ostrożnym przy załadowywaniu auta :) Ja nie mam żadnych rys na zderzaku i na prawde zastanawiam się jak można coś porysować jak się coś wkłada do auta.

Opublikowano

A masz oklejone u siebie audi??Daj fotki jak wyglada na aucie

Przed audi bylo corrado i mialem w nim oklejony przedni zderzak oraz grill; naprawde bardzo praktyczna rzecz, a co najwazniejsze praktycznie niewidoczne. Mozna to spokojnie myc, pastowac i wyglada jak ori lakier

Opublikowano

Wszystko pięknie, tylko ja już mam porysowany zderzak/Taki kupiłem/. Bardzo cenne rady z folią przeźroczystą, ale to można stosować prewencyjnie. Myślę o przyklejeniu jakiejś grubszej folii np.czarny mat. Dobry by był jakiś cienki plastik, tylko jaki i jak go dobrze przykleić, aby się nie odrywał lub nie odstawał.

Opublikowano

Jak rysy nie są straszne to spoleruj powierzchnię, albo oddaj to zaufanemu lakiernikowi, który się zna na polerce.

Potem założysz folie i będziesz miał spokój.

Opublikowano

etka strona 061-70 folia ochronna zderzaka nr 8D0 071 321 :gwizdanie: :kox: