Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] AUDI B4 1.9 TDI 1Z problem z wezykami powrotu pompek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Pisze w sprawie auta mojego znajomego. Problem polega na tym iz na 4rtym wtryskiwaczu (od strony szyby) wypada wezyk od powrotu paliwa.

W efekcie dochodzi do wylewania sie ropy i towarzyszacemu temu zajsciu zapachowi ropy w kabinie.

Probowalem ten wezyk wkladac ponownie ale to starcza na jakis czas.

Na koncu czarnego wezyka jest niebieska, plastikowa rureczka. Hmm co zrobic aby nie wypadala z wtrysku ?

Poza tym poci sie z deka pompa paliwa. Widac ze delikatnie puszcze paliwko przez uszczelki hmm czy sam jestem w stanie ja uszczelnic i ile moglby kosztowac taki zabieg u mechanika ?

Dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Witaj zmien wezyki powrotu paliwa na nowe,dobierz dobra srednice wezyka i po kłopocie :hi:

Opublikowano

a mocowanie jak ? nalezy wcisnać nowy wezyk i ma byc po problemie ?

Hmm jutro poszukam takich wezykow i cos postaram sie zrobic, dzieki

Opublikowano

Te wezyki powinienes wsunąc na ciasno na wtrysk i tyle,one sie juz beda same na nim trzymac,ktos wczesniej pewnie cos kombinował z tym bo pisałes o jakiejs rurce niebieskiej.Wywal te przejscia niebieskie i kup dobry wezyk paliwowy (tzw,plecionka)i najwazniejsze dobierz dobra srednice. :hi:

Opublikowano

Ja kupiłem w ASO wężyki.Sprzedają na metry

Opublikowano

w motoryzacyjnym też dostaniesz ile chcesz :wink4: wymienisz i powinieneś mieć spokój na długi czas.

Opublikowano

Napisaliscie wyzej aby dobrze zalozyc na wtryski !! w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!! wiec to mnie zdziwilo czemu tak sie dzieje,

Opublikowano
w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!!

tak być nie powinno, te bolce czy tam króćce powinny być montowane na stałe i żadnych luzów czy podobnego typu rzeczy nie powinny mieć miejsca. Masz może fotkę jak to wygląda.

Opublikowano

No wlasnie tak sobie pomyslalem ze bede musial przy najblizszej okazji zrobic fotkę tego ferelnego czegos ;/ i wtedy bedzie sie latwiej dyskutowalo o tym co i jak sie dzieje. pozdrowionka