dobry_k Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam wszystkich Pisze w sprawie auta mojego znajomego. Problem polega na tym iz na 4rtym wtryskiwaczu (od strony szyby) wypada wezyk od powrotu paliwa. W efekcie dochodzi do wylewania sie ropy i towarzyszacemu temu zajsciu zapachowi ropy w kabinie. Probowalem ten wezyk wkladac ponownie ale to starcza na jakis czas. Na koncu czarnego wezyka jest niebieska, plastikowa rureczka. Hmm co zrobic aby nie wypadala z wtrysku ? Poza tym poci sie z deka pompa paliwa. Widac ze delikatnie puszcze paliwko przez uszczelki hmm czy sam jestem w stanie ja uszczelnic i ile moglby kosztowac taki zabieg u mechanika ? Dzieki za odpowiedzi
cowboy1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witaj zmien wezyki powrotu paliwa na nowe,dobierz dobra srednice wezyka i po kłopocie
dobry_k Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2011 a mocowanie jak ? nalezy wcisnać nowy wezyk i ma byc po problemie ? Hmm jutro poszukam takich wezykow i cos postaram sie zrobic, dzieki
cowboy1 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Te wezyki powinienes wsunąc na ciasno na wtrysk i tyle,one sie juz beda same na nim trzymac,ktos wczesniej pewnie cos kombinował z tym bo pisałes o jakiejs rurce niebieskiej.Wywal te przejscia niebieskie i kup dobry wezyk paliwowy (tzw,plecionka)i najwazniejsze dobierz dobra srednice.
Przemots Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja kupiłem w ASO wężyki.Sprzedają na metry
Norbas Opublikowano 24 Czerwca 2011 Opublikowano 24 Czerwca 2011 w motoryzacyjnym też dostaniesz ile chcesz wymienisz i powinieneś mieć spokój na długi czas.
dobry_k Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2011 Napisaliscie wyzej aby dobrze zalozyc na wtryski !! w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!! wiec to mnie zdziwilo czemu tak sie dzieje,
Norbas Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 w tym aucie jest takiproblem iz owy bolec na ktory zaklada sie owy wezyk jest koloru niebieskiego i ten bolec wypada z wtrysku !!! tak być nie powinno, te bolce czy tam króćce powinny być montowane na stałe i żadnych luzów czy podobnego typu rzeczy nie powinny mieć miejsca. Masz może fotkę jak to wygląda.
dobry_k Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2011 No wlasnie tak sobie pomyslalem ze bede musial przy najblizszej okazji zrobic fotkę tego ferelnego czegos ;/ i wtedy bedzie sie latwiej dyskutowalo o tym co i jak sie dzieje. pozdrowionka
Rekomendowane odpowiedzi