smashing Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Witam chciałbym się dowiedzieć co to za urządzenie. Domyślam się że to od centralnego zamka lecz zastanawiam się od czego jest czarny kabel który nie jest do niczego podłączony ta czarna wtyczka i te białe przełączniki. Nie mam żadnego dzwięku przy zamykaniu i otwieraniu drzwi pilotem a wydaje mi się że powinienem mieć. Proszę o odpowiedz tych którzy mają podobną instalację. nadmieniam że wszystko działa mi dobrze oprócz tego dźwięku Syrenki niestety nie mam a chciałbym ją mieć tylko gdzie podłączyć...? tutaj jest schemat z którego niestety nic nie rozumiem. http://www.carsystems.at/links/MontageGemini/7039E-UK.pdf
Onkel Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wpisz w google gemini alarm system wyskoczy Ci strona producenta i tam masz opisane systemy. Powinieneś mieć syrenke jeszcze bo z tego co widziałem to w każdym zestawie jest syrenka. Tam powinny tez być instrukcje do pobrania ale te włącznik są pewnie do uruchamiania kolejnych czujników np. ruchu, położenia.
smashing Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2011 to może ktoś mi chociaż napisze gdzie powinna być podłączona ta "syrenka" do wydawania dźwięku?
Góral.tz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 czarny przewód zaznaczony przez Ciebie to antenka centralki, ze schematu wychodzi że centralka obsługuje tylko kierunki, a syrenki nie przewidziano, czarna wtyczka, nie doszedłem co to ale wygląda na zasilanie diody sygnalizującej uzbrojenie alarmu. Ja to widzę tak [br]Dopisany: 26 Czerwiec 2011, 10:27_________________________________________________i jeśli po zamknięciu i otwarciu migają ci kierunkowskazy to można tu się załapać i podpiąć syrenkę taka najzwyklejszą z alledrogo acha i te przełączniki nic tam nie ruszaj są funkcje centralki chodź by możesz wybrać sterowanie zamkiem, pod zamek taki jak w audi czy np jak w golfie IV
pox Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Instrukcja montażu: http://www.carsystems.at/links/MontageGemini/7039E-UK.pdf
Rekomendowane odpowiedzi