Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Drgania tylnych siedzień na postoju i przy większych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem, jak jadę sam, zatrzymuję się np na światłach, to cholernie drgają mi tylne siedzenie, konkretnie z prawej strony, wpadają w wibracje zsynchronizowane z drganiami silnika. Jak ruszam to cisza, ale np przy obrotach 2200 -2500 jak chce zmieniać bieg to też uruchamiają się te drgania i dodatkowo drga też prawdopodobnie plastikowa osłona tylnej klapy(ta obudowa silniczka wycieraczek). Macie jakieś pomysły jak temu zapobiec?

Opublikowano

Jeżeli drga Ci siedzisko, to prawdopodobnie nie masz takich plastikowych owalnych osłonek/spinek i kanapa jest luźna. Zobaczysz jak wyjmiesz kanapę.

Co do plastiku tylnej klapy, to tez musisz zobaczyć czy masz wszystkie spinki, bo wyjęcie tego bez upier... jednej z nich graniczy z cudem (wiesz przewaga dzięki technice :wink4: ). Na szczęście łatwo się je klei i bez problemu doprowadzisz to do kultury.

Opublikowano

Ok dzięki za podpowiedź, wieczorkiem spojrzę na to, a co do tych spinek to masz, racje napewno jedną uwaliłem jak czyściłem silniczek do wycieraczki tylnej. Ale ten plastik na tylnej klapie chyba poprostu włoże jakąś piankę tłumiącą czy coś takiego bo wywaliłem te spinki i nie wiem gdzie są.