Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Głowica?? Uszczelka pod głowica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak chcesz to mam słupek AVG jeszcze w aucie, ale taniej niż 1200zł nie puszczę.

Opublikowano
  • Autor

Jak chcesz to mam słupek AVG jeszcze w aucie, ale taniej niż 1200zł nie puszczę.

panu podziekuje nie ladnie postapiles z kostkami do fisa :polew:

Opublikowano

ASV w ogole inny silnik od AFN. inna głowica inny blok silnika i chyba tez inne rozmieszczenie otworów montażowych skrzynie do silnika. ASV był głownie silnikiem montowanym poprzecznie, a3 golf4 skoda,seat...

podzespoły mozna zamontowac- turbo,kolektory,pompa wtryskowa wtryski. ASV ma w rozrzadzie pompe wody nie zamontujesz podstawy na wisko poniewaz pod pompą wtryskowa umieszczony w bloku silnika jest termostat do tego miska olejowa inne riozmieszczenie srub montazowych i nie włozysz silnika z miska ASV. takze moim skromnym zdaniem mozna o tym temacie zapolniec...

jakis czas temu kupowałem słupek z tym ze od 1Z za 800zł który ciśnienia sprężania miał po prawie 29bar. ale robiłem to koledze jak dla siebie uszczelnienia silnika były wymienione wszystkie oprócz uszcz.głowicy. :) a jak juz kombinowac na mocy to pompy szukaj od SDI i bedziesz miał to samo w AFN co na silniku ASV

Opublikowano
  • Autor

juz nie potrzebuje przyczyna znaleziona, jebn******* korek ktory ma strzelic jak zamarznie woda w bloku.Sa 3 jeden totalna miazga byla czarna dziurka dotknelem ze tak powiem zapalka i poszlo jak z karchera widac bylo ze po bloku cieklo dluzszy czas-rdza.Z drugiego delikatnie sie saczy ale delikatnie.trzeci ok.Takze na przyszlosc od razu pisze moze komus pomoze.Zeby obejrzec to trzeba wszystko zwalic wlacznie z lapa pod turbina-3 sruby M8.Pozdrawiam

Opublikowano

ASV w ogole inny silnik od AFN. inna głowica inny blok silnika i chyba tez inne rozmieszczenie otworów montażowych skrzynie do silnika. ASV był głownie silnikiem montowanym poprzecznie, a3 golf4 skoda,seat...

podzespoły mozna zamontowac- turbo,kolektory,pompa wtryskowa wtryski. ASV ma w rozrzadzie pompe wody nie zamontujesz podstawy na wisko poniewaz pod pompą wtryskowa umieszczony w bloku silnika jest termostat do tego miska olejowa inne riozmieszczenie srub montazowych i nie włozysz silnika z miska ASV. takze moim skromnym zdaniem mozna o tym temacie zapolniec...

jakis czas temu kupowałem słupek z tym ze od 1Z za 800zł który ciśnienia sprężania miał po prawie 29bar. ale robiłem to koledze jak dla siebie uszczelnienia silnika były wymienione wszystkie oprócz uszcz.głowicy. :) a jak juz kombinowac na mocy to pompy szukaj od SDI i bedziesz miał to samo w AFN co na silniku ASV

i tu kolega ma racje zapomnialem ze wiskoza jest w a4 , a co do tematu to pisalem zeby sprawdzic czy gdzies nie ucieka płyn , dobrze ze znalazles przyczyne bo tak szkoda kosztów
Opublikowano
  • Autor

nie uciekal plyn na postoju tylko widocznie podczas jazdy :cool1:

Opublikowano

Chyba jakąś klątwę na nie rzuciłeś, bo dalej leżą..

Opublikowano
  • Autor

Chyba jakąś klątwę na nie rzuciłeś, bo dalej leżą..

odprawilem modly nad nimi i zaklnalem ze nigdy sie ich nie pozbedziesz nawet jak je spalisz :hi::)[br]Dopisany: 01 Sierpień 2011, 22:36_________________________________________________Witam raz jeszcze jednak silnik idzie do wymiany,poniewaz gwint w bloku rozwalony.Teraz pytanie do fachowcow juz ogladalem silniki chce wziasc ktory nie mial glowicy robionej i najszybciej jak to poznac to po dziurkach na uszczelce(karby)

1 karb-wystepuje fabrycznie

2-karby tez fabrycznie

3 karby i tu mam pytanie bo wiekszosc silnikow miala 3 dziurki czy tez fabryka wypuszczala z takimi uszczelkami[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 16:54_________________________________________________nikt nie wie[br]Dopisany: 04 Sierpień 2011, 10:52_________________________________________________Wlecial nowy silnik juz pierwsze jazdy byly ,pierwsze niuanse:

-Ciszej,ladniej chodzi

-jakby lepszy but

minusow brak:)

Opublikowano

no to ok :wink4:

Opublikowano

Na której szrotowni kupiłeś motor?

Opublikowano
  • Autor

Korkuc