mor2 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Witam mam w planie zakup Audi a4 b6 2,0 fsi no i w dalszym planie myślę o gazie ale słyszałem że są problemy bo tam jest bezpośredni wtrysk. Wyczytałem że jest montowany gaz IV generacji że niby spala gaz z benzyną w stosunku 90%gaz, 10% benzyna żeby nie popalić wtrysków. Ma ktoś taką instalację i co o tym myślicie warto instalować czy nie ??
Bogumił Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Taki temat już na forum pojawił się - na chwilę obecną nie opłaca się montować tych instalacji. Po pierwsze podczas jazdy faktycznie jest "mieszanie" paliw (przełączanie benzyna/LPG), po drugie te instalacje są dość drogie. [br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 13:25_________________________________________________O ile się nie mylę nikt na Forum nie posiada takiego "tandemu".
itor Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Taki temat już na forum pojawił się - na chwilę obecną nie opłaca się montować tych instalacji. Po pierwsze podczas jazdy faktycznie jest "mieszanie" paliw (przełączanie benzyna/LPG), po drugie te instalacje są dość drogie. [br]Dopisany: 01 Lipiec 2011, 13:25_________________________________________________O ile się nie mylę nikt na Forum nie posiada takiego "tandemu". Mozesz zalozyc instalacje LPI, rozruch i jazda tylko na LPG. Gaz podawany wtryskiwaczami PB. Koszt okolo 6500 zl.
Bogumił Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Jak widzisz to co napisał itor cena dosłownie powala na kolana.
itor Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Jak widzisz to co napisał itor cena dosłownie powala na kolana. cena jest spora ale jakby tak kupic nowe auto to gra warta swieczki...
marek5151 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Do bezpośredniego wtrysku jest instalacja LPDI Vialle. Ale do 2.0 fsi, chyba na razie nie ma. W każdym razie nie w Polsce. Są tylko do mniejszych silników. Tutaj jest lista silników, do których są instalacje http://autonagaz.com.pl/APLIKACJE_LPdi-29m.html Wg moich ostatnich informacji to cena jest 7800, a więc zaporowa.
Rekomendowane odpowiedzi