erniorzegow Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam Warta mi wyceniła mniej więcej tak do dam ze chodzio szkodę z OC sprawcy audi A4 b6 Warta ASO AUDI lampa ksenon L 300zł 2040zł lampa ksenon P 300zł 2040zł maska przód 360zł 1650zł grill 100 wzmocnienie przód 350zł 850zł Nie wspomnę już o robociźnie 1 roboczo godzina 50zł powiedzcie co dalej z tymi oszustami Przepraszam za te byki ale byłem taki wkurzony a w dodatku pisałem z nowego telefonu
soolek Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Najpierw poczytać trochę forum - jest trochę wątków o odszkodowaniach i likwidacji. Następnie zapytać wujka googla o spraw kilka, napisać odwołanie albo wstawić auto do ASO. A po wszystkim powinieneś zajrzeć jeszcze do słownika, bo błędy aż kolą w oczy. PS takie odszkodowanie dostałem rok temu za lekką przycierkę błotnika. Koszt naprawy wyszedłby mnie normalnie 600-700 złotych, a dostałem 1300 prawie. Sądzę, że masz się o co bić.
variocustoms Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 erniorzegow a po polsku pisać umiesz? bo z tego co napisałeś to raczej nie, zmień tytuł wątku poprawiając z zanirzona na zaniżona, swoją wypowiedź też popraw bo ciężko doczytać o co lata tutaj wycinek z regulaminu naszego forum: 19. Pytania i wypowiedzi formujemy w ten sposób, aby temat oddał poprawnie zawartość Twojej wiadomości oraz sens tego, co chcesz przekazać. Napisz tak żeby inny użytkownicy nie tracili czasu na zastanawianie się o co Tobie chodzi.
arielka Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Warta policzyła albo zamienniki albo wprowadziła urealnienie - nie widzę kosztorysu, warto o niego wnioskować. I jedno i drugie przy szkodzie z OC jest bezzasadne, chyba, że przypadek dotyczy już wcześniej naprawianego pojazdu, który nie miał zamontowanych części oryginalnych. Pozdrawiam arielka
erniorzegow Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 Rzeczoznawca pomierzyl całe auto i stwierdził że tylko prawe tylne dzwi były malowane . Tak że auto nie było przedtem rozbite , jak dzwonilem do nich to mi kazali naprawić auto i przedstawić fakturę to wtedy mi zwrócą różnicę . To chyba jest bezprawne bo jeśli ja nie będę chciał naprawiać tylko sprzedać w takim stanie, to też mi się należy odszkodowanie na orginalnych częściach
arielka Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Przy szkodzie z OC, odszkodowanie ma wyrównać różnicę w majątku przed i po szkodzie. Nie masz obowiązku naprawiać, ani dokumentować naprawy fakturami, a już tym bardziej przedstawiać faktur źródłowych (warsztatu). Szkoda - w następstwie roszczenie jest wymagalne niezależnie od tego, czy naprawa została już dokonana. Obowiązek naprawienia szkody - wypłaty odszkodowania powstaje z chwilą powstania szkody i nie jest uwarunkowany dokonaniem naprawy przez poszkodowanego, ani nawet zamiarem jej wykonania. Pozdrawiam arielka
erniorzegow Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Opublikowano 6 Lipca 2011 Dzięki Tylko jak do tego zdania przekonać Warte
Rekomendowane odpowiedzi