Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Problem po wymianie licznika auto nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich w mojej audi 2000r padł licznik zakupiłem drugi identyczny o tych samych numerach wszystko działa świeci tylko auto nie odpala moje pytanie jak przeprogramować imobilajzer

Opublikowano

:szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj:

Znajdzie się kilka wątków na ten temat.

Opublikowano

nie nie wagowałem go a do tego wystarczy zwykły wag czy potrzeba jakiegoś konkretnego sprzętu???

Opublikowano

Trzeba zaprogramować nowy immo do kluczyków. Najprościej kupić/pożyczyć kabel "vag tacho", który ma też program i prostą instrukcję do tego. Zwykłym kablem pewnie da się też programować, ale to już sobie poszukaj na forum jak to robić.

Opublikowano

Musisz zdobyć Pin nowego licznika aby wkodować klucze. Zwykłym vagiem możesz je co jedynie wkodować ale Pinu z licznika nie odzyskasz.

Opublikowano

A co musiałbym dokupic do tego licznika żeby to wszystko działało (np. stacyjkę??) bo mam taką możliwość bo ten licznik co kupiłem jest wyciągnięty z całego kompletnego auta

Opublikowano

Najprościej kupujesz taki kabel (na aukcji masz nawet część z instrukcji):

http://allegro.pl/vag-tacho-2-5-korekta-licznika-pin-immo-srs-opisy-i1689917622.html

jeśli nie znasz to wyciągasz pin i programujesz kluczyki. Szkoda tracić czas na zmianę stacyjki i zamka.

Opublikowano

Dzięki wszystkim dobry mechanik zrobił to w godzine

[/quot

Dzięki wszystkim dobry mechanik zrobił to w godzine

Dlatego najpierw trzeba poczytac żeby nie było stresu -mi mechanik zrobił taki temat w 15 minut.