amper Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Nie mogę otworzyć tylknej klapy... :wallbash:najpierw szalało elektryczne zamykanie albo czyjnik, po podczas jazdy klapa sie otwierała i zamykała. Więc zamknąłem ją na kluczyk (BTW - podczas zamykanie klapy kluczykiem zamykały się też wszystkie drzwi, nie wiem czy tak miało być... ) no i teraz, pomimo tego ze można przekręcać zamkiem za pomocą kluczyka - klapa sie zacieła na amen...Pewnie zamek padł...albo elektrycznie jest zamknięta? Bo nie słychać pracującej pompki... Jak sie teraz do tego dobrać? Od środka? Wślizgnąć się do bagażnika i co dalej... ? Ściągać tapicerkę? I co potem od odłączyć? Od zewnątrz pozostaje pewnie tylko rozwalenie zamka...troche mi sie to nie uśmiecha... A, no i oczywiście otwieranie klapy z pilota też nie działa (nie słychać by coś pracowało)...
jocker01 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 czesc, mam pytanie, mowisz ze nie mozesz otowrzyc klapy z pilota bo nic nie slychac, czy to znaczy ze pompa centralnego nie dziala? jak sciagiesz tapicerke drzwi to powinienes byc w stanie wyciagnac wkladke zamka a wtedy otworzysz drzwi od wewnatrz, teoretycznie. Mam nadzije ze Ci sie uda. Pozdrawiam Jocker01
amper Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2008 Tak, popmka nie działa...ale nie tylko z pilota - nie działa też przy naciskaniu na czujnik i przekręcając kluczykiem też nic...
cayenne Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Na przykładzie B6 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=8859.0
amper Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2008 No ok, tylko w tamtym przypadku - ten link z B6 - kolega mógł otworzyć klapę z kluczyka, a ja jej w ogóle nie mogę otworzyć...
Musashi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 sprobuj docisnac klape i wtedy kluczykiem.
amper Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2008 Nie, nic nie działało...aż do dzisiaj - padał deszcz, i podczas jazdy klapa sie otwarła...sama... Czyli musi chyba coć z czujnikiem klapy być, woda sie gdzieś tam przedostaje...no ale przynajmniej nie trzeba będzie rozbierać tego od wewnątrz, taka przynajmniej pociecha...
Rekomendowane odpowiedzi