Wujek141 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam. Proszę o pomoc Będąc nad morzem na wakacjach, ustrzelił mnie fotoradar. Dostałem zdjęcie, ale nie można powiedzieć, kto prowadził samochód. Co w tym wypadku zrobić ? Czy jest jakaś możliwość odstąpienia od płacenia mandatu ? Tak to wygląda Co z tym zrobić ? Liczę na pomoc z waszej strony. Pozdrawiam serdecznie.
eltoro3 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Jeśli uważasz, że to nie Ty prowadziłeś, to chyba wiesz komu auto pożyczyłeś i sprawa jasna. Jeżeli jednak to Ty byłeś za kierownicą, to musisz mandat zapłacić.
mile_end Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 wg. mnie prowadził mój daleki kuzyn z somali Abdullach Kongo czwarty szałas od prawej strony pola wodza odbij piłeczkę na kogoś kogo nie znajdą. oczywiście ta osoba musiała prowadzić bo chyba nie chcesz świadczyć nieprawdy?
eltoro3 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Możesz jeszcze powiedzieć, że ktoś Ci dźwignął bryczkę na parę godzin, a potem oddał i wykroczenie miało miejsce właśnie wtedy. No ale oczywiście będzie to świadczenie nieprawdy, chyba, że właśnie tak było
majkel_majki Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Jak będziesz się migał to i tak jako właściciel pojazdu dostaniesz grzywnę za niewskazanie sprawcy na podstawie art. 96 par. 3 Kodeksu wykroczeń.
Andrzej88 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Były już takie tematy. Jakby to było ze SM to można się wymigać, tutaj będzie ciężko. Twarzy nie widać, więc jest szansa na mandat bez punktów.
żbik Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Powiedz, że nie pamiętasz kto wtedy prowadził. Wtedy dostaniesz mandat jako właściciel pojazdu ale bez punktów bo nie ustalono kierowcy..
Arturoo Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam. Proszę o pomoc Będąc nad morzem na wakacjach, ustrzelił mnie fotoradar. Dostałem zdjęcie, ale nie można powiedzieć, kto prowadził samochód. Co w tym wypadku zrobić ? Czy jest jakaś możliwość odstąpienia od płacenia mandatu ? Tak to wygląda Co z tym zrobić ? Liczę na pomoc z waszej strony. Pozdrawiam serdecznie. Opcje są takie: 1)przyjmujesz mandat i punkty bo się przyznajesz ,że to Ty prowadziłeś i po sprawie 2)przyjmujesz mandat bez punktów bo nie wiesz kto prowadził i po sprawie 3)idziesz z kumplem i mówisz ,że to Ty prowadziłeś ,kumpel mówi nie stary to ja prowadziłem,Ty się upierasz ,że Ty ,kumpel ,że on ,mandat i punkty nie mogą być przyznane nawet sądownie (bo w takim przypadku sprawa oprze się o wokandę) bo sąd nie może ukarać 2 osób jednocześnie za jedno wykroczenie-trzeba mieć "jaja" by twardo trzymać się wersji :!:(Ty jak i kumpel :! Oczywiście oboje w tym czasie nie możecie być w pracy(mogą zweryfikować grafik w zakładzie pracy). Powodzenia
variocustoms Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 dziwna ta fotka, bez wklejki na szybie przedniej jak ja dostałem to miałem zbliżenie na tablicę rej. i wklejkę, ja bym tam kombinował, powiedz, że w PS zrobili tą fotkę
Luka3s Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 zagadaj do devastationa on ma rozkmine na ten temat..
majkel_majki Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Opcje są takie: 1)przyjmujesz mandat i punkty bo się przyznajesz ,że to Ty prowadziłeś i po sprawie 2)przyjmujesz mandat bez punktów bo nie wiesz kto prowadził i po sprawie 3)idziesz z kumplem i mówisz ,że to Ty prowadziłeś ,kumpel mówi nie stary to ja prowadziłem,Ty się upierasz ,że Ty ,kumpel ,że on ,mandat i punkty nie mogą być przyznane nawet sądownie (bo w takim przypadku sprawa oprze się o wokandę) bo sąd nie może ukarać 2 osób jednocześnie za jedno wykroczenie-trzeba mieć "jaja" by twardo trzymać się wersji :!:(Ty jak i kumpel :! Oczywiście oboje w tym czasie nie możecie być w pracy(mogą zweryfikować grafik w zakładzie pracy). Powodzenia Nie wiem skąd ten pomysł na wersję numer 3, jeżeli nie dojdziecie do porozumienia to sąd nie będzie się specjalnie zastanawiał który z was ściemnia tylko przyłoży grzywnę właścicielowi pojazdu z art. 96 par. 3 kw. Chcesz Kolegę na minę wsadzić takimi radami czy jak?
Rekomendowane odpowiedzi