tomcrack27 Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 witam wszystkich...wiem ze temat byl dosc czesto poruszany ale chcialbym zeby mi ktos wreszcie powiedzial jaki naprawde olej sie leje do mojej skrzyni...kolega mi polecil olej typu ESSO LT71141 oznaczenia skrzyni mam EBU jesli to jest wazne..przegladalem forum i tam koledzy polecaja inne oleje i przez to znalazlem sie w kropce???bede bardzo wdzieczny za pomoc
majkel_majki Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 Założę się, że nikt nie polecił niewłaściwego oleju, możesz zalać to esso albo inny: febi, swag, ravenol czy co tam akurat kupisz, ceny są na zbliżonym poziomie
ryszard1961 Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 ja zalałem mobilem i jestem zadowolony
KubaMpakiet Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 esso i dextron tylko i wylacznie dedykowany do skrzyni, audi uzywa tylko tych!!!
majkel_majki Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 esso i dextron tylko i wylacznie dedykowany do skrzyni, audi uzywa tylko tych!!! Co to wniosło do tematu? Dexron III akurat w tiptroniku sprawuje się kiepsko, Dexron II jest nieodpowiedni, a własciwy olej musi spełniać normę VW G 052162Ax i produkuje go nie tylko esso.
VicVega Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgadzam się z przedmówcą. Najważniejsze to dobierać po normie. Z tym że ten numer trzeba uzupełnić chyba. Do mojej skrzyni - też tip, oznaczenie GBG - podano mi numer G 052 162A2. Dużo czytałem o tym ostatnio, bo też będę wymieniał olej niedługo. Ja wybrałem to ESSO, o którym pisałeś, z tym że pod nazwą Mobil już funkcjonuje na rynku. Jest to najczęściej polecany olej. Tylko kup bańkę 20l, nie cuduj z rozlewaniem tego na mniejsze. Dexron zdecydowanie nie do tipa Przy wymianie oleju pamiętaj o wymianie elementów eksploatacyjnych. I zrób wymianę dynamiczną. Warto się trochę wysilić.
Rekomendowane odpowiedzi