Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakup baterii do laptopa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim sprzęcie który wykorzystuję do VAGa (HP Omnibook XE3) padła bateria ( HP F2024b - 11,1V, 5400 mAH) i teraz pytanie - czy jest sens kupować ori baterię HP czy kupić jakąś inną (tańszą) ? macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na Allegro ??

Opublikowano

łukasz szukaj używki hp ,może zapłacisz tyle co za nówke "made in china" ale będzie pewniejsza,ja tak zrobiłem do siebie i 3 godziny bateria trzyma:)

Opublikowano

A ja kupilem odpowiednik "chinski" do mojego ACERA i bateria tez mi trzyma 3 godziny , przy normalnej pracy , jakis filmik , internet , muzyka w tle :)

Placilem chyba 200zl , z allegro kupowalem :)

Opublikowano
  • Autor

Mad_MAX a pamiętasz od kogo ?

Opublikowano

rozumiem, że nie interesuje Cię kupno samych ogniw i reset elektroniki baterii we własnym zakresie, tylko kompletna bateria... Oryginał, to oryginał, ale już koledzy napisali, ze najlepiej kupić używke. Co do Twojej baterii, to nie zaszkodzi zresetować licznik w jej elektronice - zobaczymy, ile wtedy potrzyma. Pzdr

Opublikowano

Co do Twojej baterii, to nie zaszkodzi zresetować licznik w jej elektronice - zobaczymy, ile wtedy potrzyma. Pzdr

Mam ten sam problem, ale na razie nie chce kupowac baterii. Moglbys cos wiecej o tym resetowaniu napisac..? Jak, i mniej wiecej za ile..? :)

Opublikowano

Jezeli dobrze zrozumialem to chodzi o regenracje ??

Jesli tak to z mojego doswiadczenia wiem ze sie w wiekszosci wypadkow nie oplaca :P Jesli mowa oczywiscie o regeneracji :P

Koszt to ok. 100-150zl , jesli bateria byla/jest w miare zywa , to po regenracji asiagnac moze max. 90% mocy nominalnej ALE podkreslam to wszystko zalezy jaka bateria , jak byla uzywana itp.

Wiec nie wiem czy jest sens regenerowania :P OCZYWISCIE MOWIE O REGENERACJI , jesli resetowanie to co innego to sorki :P

Opublikowano

A czy wspomniana regeneracja=reset elektroniki..? :)

Co do baterii to chyba najbardziej oplaca sie kupic ori z USA..

Opublikowano

A czy wspomniana regeneracja=reset elektroniki..? :)

Co do baterii to chyba najbardziej oplaca sie kupic ori z USA..

No wlasnie nie wiem czy to , to samo , szczerze to pierwszy raz o czyms takim slysze :P:confused4:

Opublikowano

No ja tez musze kupic baterie....Jak jedna padla to teraz polowie ludzi padnie :D Ja pisalem do kolesia o regeneracje i koszt jest bardzo podobny jak nowa bateria,ale to moze w przypadku mojej do Fujitsu.Na allegro sa kolesiemco regeneruja wyslij im maila ile bateria ma pojemnosci i napiecia i odesla Ci wycene regeneracji np tu http://allegro.pl/item305443455_regeneracja_baterii_super_pojemnosc_gw_12_mc.html

Opublikowano

Regeneracja ogniw , a reset elektroniki to inne rzeczy :P Juz sie dowiedzialem :) Ale ile sam reset daje tego nie wiem. Regenracja tak jak napisalem wyzej :)

Wedlug mnie lepiej kupic nowa , o wiekszej pojemnosci baterie :)

Opublikowano

panowie też się przyłączę, moja bat trzyma ok 15min :wallbash:

planuje zakup takiej http://www.komputronik.pl/szukanieproste.php?szukaj=1&prodElem=5&catElem=10&position=0&cText=&ss=bateria+IBM+thinkPad+T30&podp=1

co o tym sądzicie? opłaci się?

Opublikowano

Wedlug mnie tak :)

Jak tylko ja dobrze sformatujesz to potem ci bedzie sluzyc dlugo dlugo :)

Opublikowano

mysle ze warto.

Opublikowano

Alvaro po jakim czasie użytkowania padła Ci ta bateria ?? Pytam,bo tydzień temu kupiłem nowego laptopa HP i tak się zastanawiam czy nową baterię nie trzeba było czasami sformatować ( trzy razy rozładować do zera i naładować do pełna) - tak jak w komórce.Robiliście takie formatowanie w nowych bateriach ???

Opublikowano
  • Autor

ja kupiłem używkę lapka ale co do nowych baterii to wydaje mi się że nówki się formatuje :mysli:

Opublikowano

Alvaro po jakim czasie użytkowania padła Ci ta bateria ?? Pytam,bo tydzień temu kupiłem nowego laptopa HP i tak się zastanawiam czy nową baterię nie trzeba było czasami sformatować ( trzy razy rozładować do zera i naładować do pełna) - tak jak w komórce.Robiliście takie formatowanie w nowych bateriach ???

Kazdy powinien to zrobic z NOWA! bateria :)

Opublikowano

No to trochę spieprzyłem sprawę,bo sformatowałem ją dopiero po dwóch dniach używania ale narazie trzyma dobrze.

Ile tak w przybliżeniu powinna wytrzymać ori bateria do laptopa HP jeśli w większości przypadków laptopa używa się z zasilacza ???? 1-2-3-4 lata ??

Opublikowano

Tym gorzej dla baterii , jesli uzywasz zasilacza staraj sie wyciagac baterie z lapika :)

Opublikowano

No nie do końca tak jest ponieważ gdy jest podłączony zasilacz to bateria nie jest ani ładowana ani rozładowywana ponieważ laptop domyślnie ustawiony jest na pobór prądu z zasilacza,a na zasilanie z bateri przestawia się automatycznie po odłączeniu zasilacza.