blbina Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Jak w temacie.Wczoraj przyjechał do mnie kumpel zrobił 1300 kilometrów i wszystko grało. Dzisiaj rano jedziemy do sklepu 300 metrów i stoimy nie idzie uruchomić. Scholowalismy ,podpiolem vaga i wyszło na pompkę.Zdjelem pokrywę i dopiero przy czwartym zapalił. Mam prośbę potrzebuje procedury montażu pompki, jakby ktoś posiadał tzn. odległości od głowicy do pompki i regulacji. Na pewno w audi tez są takie silniki .Passat B6 BKP 140 km Proszę o szybka pomoc. :hi:
ALBINEK Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=2572 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3276d584a699c308.html
blbina Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Opublikowano 10 Lipca 2011 ALBINEK dzięki ale czytalem juz ta strone tam jest data 2006 ten passat jest z 2007 roku model 2008. Dlatego potrzebuje cos z nowszych silników chyba ze te wymiary są takie same.
SotoM Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 jeśli ten silnik to 8V to tak samo jak w 1,9 wymiary...zawsze można zaznaczyć sobie jak leży stara pompka i tak samo włóż nową...zastosuj najlepiej nową śrubę mocującą przykręć z momentem 12Nm + 270stp(3x90) wałek sterujacy 20Nm + 90stp (nowe śruby) potem regulacja jak pompka otwarta na maxa - poluzować kontrę wkręcić śrubę regulacyjna do poczucia lekkiego oporu i potem cofnąć 225stp zakontraktować...
blbina Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Opublikowano 10 Lipca 2011 Właśnie to 16V .Nic innego mi nie pozostaje ja zmierzyć te odległości które są teraz zamocowane. Będę probował dowiedzieć sie w ASO ,mam tam znajomego ale dopiero w poniedziałek. Chyba ze na forum ktoś mi pomoże. z góry dzięki
SotoM Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 a no to musi to byc ktos kto ma tzw serwisówke.... bo w ksiedze sam naprawiam takch rzeczy nie ma... i to do 16tki...
Rekomendowane odpowiedzi