cool506 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam. po zamontowaniu instalacji a "kameleonie w koszalinie" na vagu mam błędy _ p1149 p1129 p1480 p1141 . są to błedy zwiazane moim skromnym zdaniem z podcisnieniem , moze uszkodzili jakis przewod podcisnienia?? powiem Wam ze dzieje sie to w ten sposób. błędy wyskakują roznie , raz jedne raz drugie. Jechałem wczoraj do Chojnic i objawy są takie, przy "depnieciu gazu mocniej" po chwili turbo jakby ciagło o połowe mniej, pozniej zatrzymuje się kasuje błędy vagiem, odpalam jade ciagnie juz super, znow wyprzedzanie jakies mocne deptanie i po chwili przyspieszenie 60%. znow postoj Vag i tak az do chojnic. dzis wstałem i pisze moze jakas madra głowa cos podpowie. w niektorych bledach "przeładowanie paliwa" w niektorych pojawia sie slowo "vacum" wszystkie kojarza mi sie z podciśnieniami, ale nie wiem czy to dobry trop. Dzieki za pomoc z gory i pozdrawiam.
IDUAL Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 P1480 Fan Secondary Low with Low Fan On P1129 - Długoterminowy pomiar paliwa – system przeładowany (bank2) System too Rich ; 1149 dezaktywacja zabezpieczenia drzwi 1141 włącznik otwierania klapy
cool506 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 dzwonie do niego a on mi mowi ze zawor turbo przeładowuje i to nie cisnienie paliwa bo audi nie ma cisnienia paliwa??? siet co on gada??
IDUAL Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Kolego w diagnostyce vag masz logi które trzeba zrobić dla 1,8 t 001 - korekcja sondy Lambda 002 - wskazania MAF 004 - temperatura w dolocie 031 i 034 115 - wymagany i aktualny boost Tak wiec zaloguj 115 i zobaczysz ci czy ci przeładowywuje.
tuszek77 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 A ja obstawiam że bez regulacji gazu w trasie Tobie auto oddali. Zrobili autokalibracje i auto do właściciela. A teraz gazem jest zalewany i jest mułowaty. Błąd P1129 się tu kłania. Po kasowaniu błędów jest w na jakiś czas dobrze bo podczas kasowania błędów kasujesz adaptacje krótko i długoterminową. Adaptacje te możesz podejrzeć w grupie 032. Pojeździj trochę i zerknij jakie są wartości.
cool506 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 znasz kogos kto zrobi solidnie bo te matoły chyba nie umieja, a tak ich wszyscy chwalili, dwa razy juz byłem, wpierw sie slawił na wysokich obrotach przy zmianie biegów, teraz wyłącza mi turbine jak wpadnie ten blad i jest dokładnie tak jak mowisz, skasuje w trasie błąd i po jakims czasie sie pojawia i wtedy muł jakby turbo nie było!!
tuszek77 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Wejdź sobie na na to forum http://lpg-forum.pl poszukaj tam jakiegoś speca z Twojej okolicy.
Rekomendowane odpowiedzi