Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] czyszczenie przepływki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) mam problem dotyczący przepływomierza. Chciałbym go wyczyscic tylko nie wiem konkretnie jak... Czy moge np zalac go calego w beznzynie ekstrakcyjnej i plukac?? nic mu sie nie stanie?? od razu zaznaczam, ze szukalem na forum i szukalem na innych i nic konkretnego nie znalazlem:( widzialem rowniez temat w faq ale nic mi to nie mowi ;( moze mi to ktos wytlumaczyc lopatologicznie od a do z? z gory wielkie dzieki koledzy :rolleyes:

Opublikowano
Opublikowano

a skad wiesz ze to przeplywka? robiles jakies pomiary, diagnostyke?

Opublikowano

Jak mozliwe ze nic nie znalezliscie. Kilka razy pisalem. Spray do oczyszczania styków elektrycznych lub do odtluszczania tarcz hamulcowych. Psikamy i zostawiamy na kilkanascie h do calkowitego wyschniecia.

Opublikowano
  • Autor

a czy te kratki plastikowe z jednej i z drugiej strony da sie jakos zdjac zeby miec dostep do tej metalowej siateczki?? :mysli:

Opublikowano

Kup spray do styków elektrycznych Motip (powszechnie dostępny). Zdjęmij przepływomierz z auta. Wypsikaj pół puszki na kratki i elementy w środku (w razie potrzeby przemyj go ponownie za kilka minut). Odłóż na 15-30 minut do miejsca gdzie nie będzie zimno (20*C - w innym razie będziesz musiał trochę dłużej poczekać) i załóż spowrotem. Nie trzeba czekać kilkanaście godzin :blink:

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

dzieki kolego za odpowiedz :) zdam relacje po ukonczonej operacji.. pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Będę trzymał kciuki :) Ja robiłem to u siebie w piątek o 23:00 na stacji benzynowej :) Bo byłem w trakcie robienia logów i chciałem zlogować auto przed i po czyszczeniu :)

Tak więc to nie jest trudne. Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano

z tym czekaniem. W praktyce to wyglada tak, ze jak LMM nie byl idealnie suchy, to po 2 tygodniach trza bylo poprawiac czyszczenie. Testujcie - sami zobaczycie

Opublikowano

a nie prościej rozejrzeć się za nową

Opublikowano

Chyba prościej przymyć starą zwłaszcza że to koszt 15zł za spray. A przpływka to minimun 380zł. Pozatym warto spróbować bo jest bardzo prawdopodobne że zacznie działać.

Opublikowano
  • Autor

kolego a czuc duza roznice przed czyszczeniem i po? :mysli:

Opublikowano

Efekt jest trudny do przewidzenia. Czasami przeczyszczenie pomaga, a czesem przeplywka jest tak walnieta ze nadaje sie tylko do kosza. Czysc i zrob logi