dr.J Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Z doświadczenia wiem, że da się to zrobić "na oryginał":naughty: Wypadałoby jednak mieć te 'gniazda', w których trzymają się czujniki. Jednak ojciec prowadzący warsztat samochodowy to skarb ...szkoda tylko, że na moje mody średnio ma ochotę W każdym razie, chyba muszę dopisać rozkminkę tematu przedniego PDC i wizualizacji do listy zadań. Szkoda byłoby nie skorzystać z tak dokładnego opisu wrclaguny:whistling: Ale to pewnie najwcześniej na czerwiec.
wrclaguna Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt.
PILOT_24 Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt. Grzegorz gdzie jest to do kupienia w tej cenie. W ASO tego nie maja luzem, mówią, ze to jest element wspólny ze zderzakiem
wrclaguna Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt. Grzegorz gdzie jest to do kupienia w tej cenie. W ASO tego nie maja luzem, mówią, ze to jest element wspólny ze zderzakiem Skoro jest numer i cena to można kupić to pierdółkę w ASO Dziś tam będę i trochę przeszkolę towarzystwo
PILOT_24 Opublikowano 28 Marca 2012 Opublikowano 28 Marca 2012 Tak looknąłem w swój stary zderzak i śmiało mozna wywiercić otworki Do tego dochodzi wewnetrzne mocowanie czujników 1T0 919 133 C 0.27 PLN 1 szt. Grzegorz gdzie jest to do kupienia w tej cenie. W ASO tego nie maja luzem, mówią, ze to jest element wspólny ze zderzakiem Skoro jest numer i cena to można kupić to pierdółkę w ASO Dziś tam będę i trochę przeszkolę towarzystwo Czekam na wieści
byciu Opublikowano 29 Marca 2012 Opublikowano 29 Marca 2012 to bedziemy przerabiac moze dodatkowo kamerke:grin: http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/:banan:
wrclaguna Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Opublikowano 30 Marca 2012 to bedziemy przerabiac moze dodatkowo kamerke:grin: http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/:banan: Cos link nie bangla tez u siebie miałem zamiar to robić ale trochę krzycza sobie handlarze za graty .
byciu Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/ nie dzialal bo jak klikales to zaladwola sie jeszcze banan do adresu i dlatego:D
wrclaguna Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Opublikowano 30 Marca 2012 http://autopasjonat.pl/montaz-kamery-cofania/ nie dzialal bo jak klikales to zaladwola sie jeszcze banan do adresu i dlatego:D Jak tak z sumujemy koszty to trochę wyjdzie W A6 to troszkę taniej widzę wychodzi
byciu Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Takie pytanie jaki przewod (nr/symbol/zdjecie - cokolwiek pozwoli rozpoznac z calej wiazki) łączy sie miedzy modulem parktronika a komputerem - nie mam wogole PDC wiec chce zamontowac mam juz czujniki, modul, wiazke (modul-czujniki), brakuje mi jeszcze wiazka do polaczenia z kompem (/mmi czy nie wiem do czego sie tam łączy:)
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Instalację musisz zrobić sam, nie ma gotowej wiązki ....chyba ,ze kupisz wszystko gotowe w KUFATECU http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p1088_c284_Kabelsatz-PDC-Steuergeraet---Zentralelektrik-Audi-A4-8K.html
byciu Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 takie pytanie wobec tego do czego sie musze podlaczyc sterownikiem PDC i jak wyglada wtyka. Bo chodzi o to ze facet mi rzucil cala wiazke elektryczna z A4 i mam sobie wybrac ta co potrzebuje:)
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Musisz szukać wtykę 16 PIN brązową od sterownika PDC od której idą Cany , zasilanie , masa oraz przewody do przycisku . Te kabelki będziesz miał niestety luzem a nie od wtyki do wtyki . Cany mostkuje się we wtyczce 46 PIN z boku deski rozdzielczej tak jak na schemacie
byciu Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 WOW to bedzie grubo:) weekend majowy bedzie co robic:) Przepraszam ze tak mecze ale po calym podlaczeniu jak wyglada adaptacja/kodowanie
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Spoko po to jestem Musisz zakodować sterownik PDC ( trzeba sprawdzić co tam za kodowanie jest i dostosować do twojego wyposazenia ) oraz zakodować w MMI 07 Control Head . Jaką masz NAVI ?
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 No to jestesmy w domu Wchodzimy w --->07 Control Head --->10 Adaptacje --->01 channel i dodajemy cyfre +00004 i +00008 = 00012 do istniejacej wartosci U mnie przy manualnej skrzyni , bez haka i kamery kodowanie jest 100003
byciu Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Dzieki bardzo mysle ze bede walczyl w weekend majowy:) zdam relacje jak poszlo:kox:
wrclaguna Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Dzieki bardzo mysle ze bede walczyl w weekend majowy:) zdam relacje jak poszlo:kox: Jak będziesz miał jakis problemos to pisz
byciu Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Dobra zabralem sie za ten temat:wink: Wczoraj zaczalem demontaż wiązki od Audi (calej wiązki z samochodu po demontażu:) ) aby uzyskac przewody do podłączenia sterownika PDC z "A4" poniżej wyniki Nasuwa mi sie tylko pytanie czy gniazdo 2 pinowe bedzie w mojej oryginalnej elektryce czy tez nie i bede musial jeszcze demontowac to gniazdo Zapytam jeszcze o co dokladnie chodzi z "przyciskiem" myślalem że PDC zalacza sie automatycznie po wrzuceniu "R"
Rekomendowane odpowiedzi