marc1n Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 potrzebujesz jeszcze wiazke przedniego zderzaka . dzieki, wiązkę już kupiłem z czujnikami
wit007 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Czy jest sens kombinować z wiązką przedniego PDC czy najrozsądniej po prostu kupić Kufateca? Wiązkę do zderzaka mam jak coś.
sowiq Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 A ja czekam aż ktoś wywierci u siebie i pokaże efekt
andynl Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Czy jest sens kombinować z wiązką przedniego PDC czy najrozsądniej po prostu kupić Kufateca? Wiązkę do zderzaka mam jak coś. robiac samemu na pewno zaoszczedzisz na kosztach, kupując gotowa zaoszczedzisz na czasie, sam sobie zdecyduj co dla ciebie wazniejsze czas czy kasa
sowiq Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Nie wiem ile można zaoszczędzić na tych kosztach, skoro ORI wiązka (czasami nawet nówka) na Allegro kosztuje 200 zł.
andynl Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) No oszczędności wielkich raczej nie będzie, żeby wiązkę ułożyć też trzeba rozebrać pół auta więc na czasie też zbyt wiele nie zaoszczędzi dlatego napisałem niech sobie sam zdecyduje, osobiście myślę że na jedno wyjdzie Wiązka w Kufatecu wychodzi jakieś 170zł + przesyłka Edytowane 8 Marca 2015 przez andynl
wrclaguna Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 No oszczędności wielkich raczej nie będzie, żeby wiązkę ułożyć też trzeba rozebrać pół auta więc na czasie też zbyt wiele nie zaoszczędzi dlatego napisałem niech sobie sam zdecyduje, osobiście myślę że na jedno wyjdzie Wiązka w Kufatecu wychodzi jakieś 170zł + przesyłka przesyłka z Kufateca wychodzi gdzies 80 PLN
simon__75 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Najlepiej wysylke zrobic do DE....odebrac osobiscie w DE i pozniej wyslac z PL.....wtedy groszowe sprawy wychodza.
marc1n Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Czujniki maja taka czarna uszczelke, jak to jest w przypadku np. czerwonego zderzaka bo kupilem czujniki pod kolor ale te gumki sa czarne i po wlozeniu czujek do zderzaka widac te czarne gumki w okolo. jaki numer części ?
wit007 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Czujniki maja taka czarna uszczelke, jak to jest w przypadku np. czerwonego zderzaka bo kupilem czujniki pod kolor ale te gumki sa czarne i po wlozeniu czujek do zderzaka widac te czarne gumki w okolo. jaki numer części ? Są dwie wersje tych uszczelek, czarna i taka przezroczysta powiedzmy.
andynl Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) gumki na czujniki mają numer 1T0919133C ja płaciłem 0,27€ czyli jakieś 1.13zł oznaczenie po numerze 9B9 to kolor (satynowy czarny) Z tego co znalazłem są jeszcze z oznaczeniem 704 po numerze w ETCE stoi jako szary (1T0919133C 704) Edytowane 8 Marca 2015 przez andynl
tommy-cichy Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Panowie ja mieszkam w DE jak coś mogę zamówić części w Kufatec. Co tydzień moi znajomi jeżdżą do PL to mogą wysłać i będzie taniej. Jak coś pisać na PW. Wiercił ktoś może u siebie dziurki w przednim zderzaku i może wstawić zdjęcie jak to wygląda?
simon__75 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Ja wiosną moge wstawic....ale chetnie bym to przed zabiegiem zobaczyl
sowiq Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) Czy jak zamontuję sterownik PDC obsługujący kamerę (C, E, G), a nie mam kamery, to będzie sypało błędami, czy da się jakoś wyłączyć tę opcję i będzie git? Dodam, że mam najniższe MMI, z czerwonym wyświetlaczem. Edytowane 10 Marca 2015 przez sowiq
wrclaguna Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 Czy jak zamontuję sterownik PDC obsługujący kamerę (C, E, G), a nie mam kamery, to będzie sypało błędami, czy da się jakoś wyłączyć tę opcję i będzie git? Dodam, że mam najniższe MMI, z czerwonym wyświetlaczem. Bez problemu wykodujesz .
sowiq Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Pytam, bo te z końcówką "A" (czyli teoretycznie mniej wypasione) są sporo droższe niż C, E, G.
cichy193 Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Hi, panowie kojarzycie czy sterownik z końcówka AA http://m.ebay.co.uk/itm/301557355521?nav=SEARCH to to samo co samo A? Szukam sterownika 8 kanalowego i słabo jest ba allegro wiec ebay wszedł w ruch.
sowiq Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) AA to nie to samo co A. W pierwszym poście masz wszystko napisane... -------------- Panowie, potwierdzam oficjalnie, że na czerwonym wyświetlaczu też da się uruchomić wizualizacje Co prawda jeszcze na sucho, z przednią wiązką w bagażniku, ale zadziałało. No i WRC miał rację w jednym ze wcześniejszych postów - jeśli sterownik ma jakieś błędy, to wizualizacja nie zadziała. Muszą być podpięte wszystkie czujniki i oba głośniczki. Edytowane 12 Marca 2015 przez sowiq
chrisjol Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Musisz szukać wtykę 16 PIN brązową od sterownika PDC od której idą Cany , zasilanie , masa oraz przewody do przycisku . Te kabelki będziesz miał niestety luzem a nie od wtyki do wtyki . Cany mostkuje się we wtyczce 46 PIN z boku deski rozdzielczej tak jak na schemacie
Rekomendowane odpowiedzi