Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALT] A4 2,0 - seria czekająca na zmiany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 2,0 2001 rok. Kupione w styczniu tego roku. Jechałem po 1,8T, wróciłem z 2,0. Niestety przy kupnie używanego auta czasem trzeba się bardziej kierować stanem technicznym niż wymarzoną konfiguracją. Generalnie autko po zakupie nie wymagało żadnych inwestycji, poza wymianą oleju.

Wyposażenie nie powala na kolana. Ponad podstawę ma:

- drewno

- chrom wokół szyb

- podłokietnik z przodu

- el. składane lusterka

- radio Concert na CD

- szyby el. z tyłu

- chlapacze :naughty:

- domykanie szyb z kluczyka

reszta to chyba podstawa każdej B6. Obecnie wygląda tak (z góry przepraszam za zdjęcia z kalkulatora):

audi1.jpg

audi2.jpg

audi3.jpg

audi4.jpg

audi5.jpg

audi6.jpg

Wymieniony został włącznik świateł, teraz jest ten od VW bo akurat był pod ręką.

Zdążyłem wrzucić inne żarówki - Blue Vision Ultra:

SDC12164.jpg

Co do planów. Żeby nie zaczynać od d*py strony na początek musi być inne koło. Przeglądam klubowe autka i chyba najbardziej pasowały by mi jakieś '17 szerokość 7,5-8 cali na to oponka 225/40. Z zawieszeniem niestety ze względów praktycznych nie poszaleje. Myślałem o sprężynach Eibach 30/30. W dalszej kolejności na pewno bi-xenon. Jak to będzie - będę myślał dalej :)

Opublikowano

ładna seria, powodzenia w modach i bezawaryjności życzę :hi: zapraszam na spoty kujawsko-pomorskie :good:

Opublikowano

Ładna furmanka. Masz jakieś plany co do zmian, modów??

szkoda tylko, że wnętrze granatowe :confused4:

Opublikowano

Ładna furmanka. Masz jakieś plany co do zmian, modów??

szkoda tylko, że wnętrze granatowe :confused4:

No tak jak pisałem, chce zacząć od wrzucenia większego koła i lekka gleba. Potem można robić coś więcej, bo do tych felg żadne mody (zewnętrzne) nie pasują :) :>

Wiem wiem że wielu osobom nie podoba się niebieskie wnętrze. Mi osobiście się podoba, w połączeniu z drewnem wygląda ok. Ale to oczywiście rzecz gustu. Mi się kompletnie nie podoba zielone wnętrze w C5, a znam takich którzy szukali auta z takim wnętrzem :) Grunt że jest niezniszczone, niepowycierane - bo wtedy nawet najładniejsza konfiguracja wygląda marnie

Opublikowano

zawsze bylem ciekawy jak sie sprawuje te silniki 2.0 w a4 :mysli: autko :good:

Opublikowano

zawsze bylem ciekawy jak sie sprawuje te silniki 2.0 w a4 :mysli: autko :good:

A nie jest źle. Demon prędkości to to nie jest, ale nie jest też jakimś zamulaczem. Jeździłem kiedyś A6 C5 z tym silnikiem + multi i tam ten silnik się kompletnie nie nadawał. Ale w B6 ujdzie

Opublikowano

ogolnie auto jak najbardziej :good:

a co do koloru wnetrza to się zdziwisz...jak bedziesz chciał modzić to się zdziwisz...nic w tym kolorze nie dostaniesz

Opublikowano

ogolnie auto jak najbardziej :good:

a co do koloru wnetrza to się zdziwisz...jak bedziesz chciał modzić to się zdziwisz...nic w tym kolorze nie dostaniesz

ja nie kupuje autka od tak bo mi się akurat kolor spodobał. To była przemyślana decyzja, brałem wszystkie za i przeciw. U nas kupiłbym za tą cenę diesla pewnie z lepszym wypasem. Wiem z czym to się wiąże i zdaje sobie z tego sprawę. Na szczęście odnośnie modów we wnętrzu żadnych nie planuje - no może poza kierownicą wielofunkcyjną...i przyznaje za cholere nie moge znaleźć niebieskiej :)