Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] czy tam dobrze robią?? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , mam zamiar podkręcić lekko swoją niunie, czy ma ktoś doświadczenie z tą firmą

V-tech Pomorze, profesjonalna HAMOWNIA PODWOZIOWA

81-198 Kosakowo k/Gdyni, ul. Kalinowa 1

i jaki jest koszt zmiany końcówek wtrysków z mocniejszego modelu??

pozdrawiam

Popraw temat,bo poleci do kosza

[cayenne]

Opublikowano

ja tez myśle zeby tam pojechać ale poczytałem pare watkow i narazie sie wstrzymuje

dzwoniłem do tych kolesi to mowią ciekawe rzeczy a koledzy z forum; że rzeczywistośc jest inna...[br]Dopisany: 03 Luty 2008, 16:51 _________________________________________________Firma v-tech nie zrobiła jeszcze żadnego AEB na 195KM. Firma v-tech jest wyjątkowo skłonna obiecywać gruszki na wierzbie. Po raz pierwszy słyszę, że sprawdzana jest temperatura spalin podczas hamowania pojazdu. A moje A4 było hamowane w Krakowie na ich hamowni rekordową myślę ilość razy Ponad 20

Mają jednego fachowca - szefa

reszta to nie fachowcy - wiem co mowię [br]Dopisany: 03 Luty 2008, 16:54 _________________________________________________a myslisz ze v-tech robi indywidualnie? Przekonalem sie na kumplowym aucie ktore czasem dłubie troche (zafira OPC) Jak mu zrobili program w v-techu to po dwoch tygodniach padła turbina, potem za miesiac (byla nówka sztuka) kolejna. Potem pojechalismy wgrac seryjny program .... i co? I zje...li komputer jakos tymi chipami bo sie nieda zdiagnozowac bledów ani nic na TEHu. Jak zawiezlismy turbawki do speców to powiedzieli ze obydwie mialy tak podkrecone cisnienie i obroty ze smarowanie seryjne bylo za slabe a w ECU (moge to mowic troche niefachowo) byly pozmieniane tylko fragmenty map.

Tak wiec odradzam tych "fachowców"[br]Dopisany: 03 Luty 2008, 16:55 _________________________________________________podałem tylko dwa cytaty na moje zapytanie takie jak twoje

poczytaj wątki to sie dowiesz wiecej

Opublikowano

dobrze robia w wawie na mineralnej,jezeli masz AHH a nie jak w podpisie AHU to po kupieniu koncowek wtryskow AXG bedziesz mial kolo 150kucy :naughty:

Opublikowano
  • Autor

to jaka firma jest godna polecenia na pomorzu??

Opublikowano

chcesz byc zadowolony i miec pewnosc ze masz auto zrobione z glowa nic innego jak Rogal w wawie na mineralnej nie pozostaje ;)

Opublikowano

Możesz udać się do tuneup`a czyli Rob555.

Opublikowano
  • Autor

dobrze robia w wawie na mineralnej,jezeli masz AHH a nie jak w podpisie AHU to po kupieniu koncowek wtryskow AXG bedziesz mial kolo 150kucy :naughty:

[/qu

javascript:void(0);

shocked

wystarczy sama wymiana końcówek aby moc tak wzrosła ?? :shocked:

Ile kosztują takie końcówki , a może całe wtryski wymienić ??

[br]Dopisany: 03 Luty 2008, 22:35 _________________________________________________

Czy to tu???

TUNE-UP - chiptuning, tuning

adres:

80-237 Gdańsk, Uphagena 15

tel: (0 58) 341-84-42

Opublikowano

Pytanie do Rogala :) - Czy nie ma różnicy pomiędzy wtryskami AHY i AXG? Spanky odpowiedział mi kiedyś, że mają takie same parametry ale w sklepach nie można dostać AHY, a wiem, że Diablo miał u siebie takie, co z Twoim wirusikiem dało 155 k!

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, na pewno zajrzę .

Opublikowano

również to sugeruję :)

Opublikowano

Pytanie do Rogala :) - Czy nie ma różnicy pomiędzy wtryskami AHY i AXG? Spanky odpowiedział mi kiedyś, że mają takie same parametry ale w sklepach nie można dostać AHY, a wiem, że Diablo miał u siebie takie, co z Twoim wirusikiem dało 155 k!

To całkiem inne wtryski. Ale wydajność mają podobną.

AHY ma ciśnienia 190/300 a AXG ma 220/300bar.

AHY ma końcówkę 0.216mm a AXG uwaga... tylko 0.205mm czyli mniej więcej tyle co w 110tce ale dzięki pewnym optymalizacjom o których wiedzą pewnie tylko konstruktorzy Boscha końcówka AXG ma taką samą wydajność AHY.

Opublikowano

Dzięki Ali_TDI :) za wyczerpującą odpowiedź.

W takim razie, które będą najodpowiedniejsze do mojego motoru. I gdzie je można kupić w rozsądnej cenie. W mojej miejscowości objeździłem wszystkie sklepy i odszedłem z kwitkiem -sprzedawcy twierdzili, że takie wtryski nie są dostepne w hurtowniach. Słyszałem też, że mogą być wtryski ASV? Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam wszystkich Audimaniaków :th:

Opublikowano

Ja miałem ASV i banglały spoko, co do wtrysków musisz popytać tunerów: rogal, ali_tdi, rob555, ctv (kolejność dowolna) - często mają w rozsądnych cenach

Opublikowano

voxan69 poszukaj na allegro

Opublikowano

Szukałem szukałem ale nie znalazłem :)

Opublikowano

teraz ciezko o wtryski,skonczyla sie produkcja vp

Opublikowano

a ja znalazłem coś takiego na allegro tylko nie wiem czy ci podejdą :mysli:

http://moto.allegro.pl/item305922210_bosch_koncowki_wtryskow_axg_asv_afn_grupa_vw.html

Opublikowano

a ja znalazłem coś takiego na allegro tylko nie wiem czy ci podejdą :mysli:

http://moto.allegro.pl/item305922210_bosch_koncowki_wtryskow_axg_asv_afn_grupa_vw.html

powinny ....

[cena wzrosla, jeszcze niedawno byly po 160 zeta :confused4: ]

Opublikowano

jak szukałem do siebie koncówek ASVa to w Polsce ich praktycznie już nie ma, jedynie w Focie mieli po 177 zł brutto na miejscu, a w Intercarsie mieli mi je sciagnąc z niemcowni po 148 zł brutto do dwóch tygodni

także nie wiem czy te koncówki podrozały czy chłop ze wzgledu na brak konkurencji podniosł sobie troche cene :mysli:

Opublikowano

Jak cos to mam wtryski od AHF(110KM) real 150tys przebieg korekcja ladniusia. Koles ma mi do jutra powiedziec czy je bierze czy nie. 700zl /kpl