Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Pytanie dla kolegów z UK Krótkie pytanko Czy jadąc na MOT na felgach 19" nie będą sapać, że te koła są za duże albo coś w tym typie Czy lepiej załozyc ori 17"?? MOT mam dopiero na kwiecień czyli jeszcze daleko ale jestem ciekaw
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 rozmiar kół nie ma nic wspólnego z przeglądem-jak chcesz,to sobie nawet 21 cali wrzuć jedyne,co będą sprawdzać na tych kołach,to ilość bieżnika,jaki pozostał
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Opony są nowe więc sie nie przejmuję Chciałem sie tylko upewnić bo nigdy nie wiadomo z tym narodem UK i tak mnie rozkłada na łopatki tym, ze każde koło może mieć inna opone i jest git Do czarnych szyb z przodu się czepiają?? albo do HID-ów??
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 do hidów nie czepiają się ,gdzie ja robię przeglądy, policja tez nie zatrzymuje,ale szyby na pewno sprawdzają
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 to w takim razie pojadę tam gdzie nawet do szyb nie będą się czepiać
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 miałem na myśli VOSA nie tych,co robią MOTy
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 A co z tym VOSA?? bo to moje pierwsze auto w UK do nich tez trzeba jechać??
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 A co z tym VOSA?? bo to moje pierwsze auto w UK do nich tez trzeba jechać?? VOSA ,to jak w Pl Inspekcja Ruchu DrogowegoVehicle and Operator Services Agency (VOSA)
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Oglądałem już ten filmik na ich stronie, ale ogólnie do czasu aż mnie nie złapią to nic mi nie zrobią nie szyby mam delikatnie przyciemnione i nie rzucają się w oczy. Dzieki Dominik
domjenick Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 szyby sprawdzają czujnikiem-przykłada od wewnętrznej strony auta czujnik i sprawdza ile tego światła tam wpada-nie wiem,jakie są normy,ale pewnie podobne ,jak w Pl to samo z głośnością auta, emisją spalin,naciskiem na oś,ale to już ciężarówki-oni są od tego,mają swoje miejsca i kontrolują wszystko,co się dzieje na drogach,ale z szybami-to przypadkowo można się władować,podczas kontroli-Policja woła wtedy jednostkę VOSA i ci sprawdzają,bo policja nie ma takiego sprzętu na pokładzie
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 No czaję Policja ma taki sprzęt bo kiedyś (3 lata temu) mnie zatrzymali bo fotoradar zrobił mi fotosa a że stali niedaleko to za mną wystartowali i mnie zatrzymali, może dlatego, że byłem na PL blachach. oprócz dmuchania w balonik, wyciągnęli walizeczkę i chcieli sprawdzać przyciemnienie szyb tzn. jeden z policjantów ale drugi stwierdził, ze jest ok! i mnie puscił po stwierdzeniu, że mam wolniej jeździć. Super policjanci
SilentMan Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Dokładnie. Większość radiowozów drogówki w uk jest wyposażona w urządzenie do mierzenia przepuszczalności światła, także z foliami bym nie szalał... jak trafisz na miłego gościa to każe na miejscu tylko zerwać folie, ale może skończyć się w najgorszym wypadku zholowaniem na parking policyjny.
Rekomendowane odpowiedzi