Opublikowano 18 Lipca 201115 l Witam.Mam pytanko nabylem droga kupna,lampy do a4 b5 po lifcie xenon,ale gole,bez silniczkow itp.Jaki zestaw Hidow kupic? Czy H7 czy D2S.
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Silniczki będą te same co przy zwykłych. Pasują też od PUNTO II. Ja mam takie u siebie
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Autor to wiem.A teraz tak zapytam co lepsze Ori soczewki xenon + HID D2s Czy soczewki oryginalne bez zenona H7 + HID H7
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Nie bardzo rozumiem pytanie... Ori jest tak że jest żarówka H7 (drogowe) + Xenon D2S (to tak z pamięci) Ja mam prawie ori czyli żarówka H7 (drogowe) + HID H7 Zawsze lepsze jest ORI ale czasem cena odstrasza. No i te HIDy nie mają Homologacji na nasze drogi...
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Jeśli faktycznie masz reflektory xenonowe fabryczne to potrzebne Ci D2S, szukasz przetwornic koito albo fabrycznych, albo kupujesz same przetwornice HID i adaptery D2S, nie baw sie w H7, kupując d2s wrazie spalenia żarnika masz jakies szanse od razu kupić choćby w cpnie(nie zawsze) a HID H7 to juz alegro :gwizdanie: barwe bierz max 5k A co do homologacji to i tak bedzie instalacja nielegalna jak założysz te reflektory :gwizdanie:
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Autor Jak nie rozumiesz Mam teraz soczewki D2S ORI XENON i Jest pytanie czy kupic HIDY D2S ,czy kupic soczewki H7 i do tego HID H7
Opublikowano 18 Lipca 201115 l Jak nie rozumiesz Mam teraz soczewki D2S ORI XENON i Jest pytanie czy kupic HIDY D2S ,czy kupic soczewki H7 i do tego HID H7 po co tak kombinujesz, skoro masz D2S to zostań przy tym żarniki chińskie masz po 20-25zł i czego chcieć wiecej
Opublikowano 20 Lipca 201115 l Autor Jak mowilem tak sie stalo kupilem zestaw HID H7.I na poczatku podlaczalem na krotko do aku nie zapalily,potem odziwo wszystko dzialalo to zadowolony wsadzilem do lamp.Zapala sie i zaczyna potem mrygac jakby zmienial barwe swoja,po jakis 3minutach wylaczyl sie calkiem.Ale podlaczylem i znow dzialal.Zrobilem kombinacje przetwornica z innym palnikiem,i na odwrot to samo.Zapala sie 10sekund rozjasnia sie i jakby sie przebarwia ciagle raz fiolet.Czego to wina,czy musi pochodzic troszke dluzej czy jak.Na poczatku jakby mocniej migal potem mniej,zadowolony i nagle bach i zgaslo,ale jak pisalem to dziala dalej po podlaczeniu ponownym.
Opublikowano 20 Lipca 201115 l Nowy ten zestaw czy używany? bo sytuacja przypomina walniętą przetwornice - mryganie
Opublikowano 20 Lipca 201115 l Musiałbyś sprawdzic w innym aucie, czy tak samo sie zachowują, jeśli nie to masz cos nie tak z instalacją, same lampy przecież tego nie będą powodowały
Opublikowano 20 Lipca 201115 l a co walniete jest dokladnie? Podłaczałes to na zapalonym silniku i mrygało w takim razie problem z napięciem = przetwornica. żarniki na przemian też sprawdzałes i efekt ten sam w każdej konfiguracji
Opublikowano 25 Lipca 201115 l Autor sprawdzalem i zmienialem przetwornice i jeden ciagle mryga,tylko jakby mniej im dluzej chodzi.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2011, 21:15_________________________________________________Panowie ja sie chyba zalamie z tymi lampami,wymienilem zestaw juz nie mruga.Kupilem idealne soczewki z odblysnikami od qwertego dodatkowo xenon efekt taki ze xenon jest 5000 k swieci jakby byl 8000 na niebiesko jeden i drugi zestaw.A swiatlo chyba jest jeszcze gorsze,czasem zastanawiam sie czy na postojowkach nie jade.Czy to cos z pradem?
Opublikowano 26 Lipca 201115 l bo takie soczewki za***iste kupiłes , oddaj lampy do regeneracji to zobaczysz różnice http://www.regeneracja-hc.com/ Ps. No i palniki zmien na 4300-5000K
Opublikowano 26 Lipca 201115 l Zacznij od palników. Kup 4300K i będziesz zadowolony. Nie rozumiem fascynacji ludzi "niebieską poświatą". Chyba nie chodzi o to, żeby laski pod remizą się oglądały, tylko o to żeby w nocy i w deszczu dobrze widzieć co się dzieje na drodze.
Opublikowano 26 Lipca 201115 l Autor przeciez kupilem 5000K,bo mam kolegow co takie maja i mi pasuje przykladowo