Bombek Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 @Lukasz_N - mam podobnie, jak trzasne drzwiami czasem to też otworzy wszystko. ale zdarzyło mi się tak raptem dwa razy, częsciej jest tak że albo wogóle się nie otworzy, albo otowrzy się dopiero po pociągnięciu za klamkę.
RFK Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Tak samo było u mnie ,ale jak kolega napisał ze już podmieniał pompkę to może gdzieś nie łączy
pepik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Ja juz druga pompke testuje i caly czas to samo Ani z kluczyka ani z pilota nie idzie. Raz nie zamyka i nie otwiera wcale. Innym razem otworzy wszystko kiedy przekrece zaplon. Innym razem zamknie lub otworzy dopiero po kliku probach. Nie mam juz pomyslow na to ustrojstwo. Moze to te mikrostyki w zamkach? Tylko ktory to moze z nich byc? Dodam ze w momencie kiedy centralka ma focha to probowalem kluczykiem otwierac od kierowcy i od pasazera i pupa Zauwazylem tez ze niekiedy otworzy wszystko jak trzasne drzwiami. Tu masz dowód na to że to raczej mikrostyki niedomagają.
Lukasz_N Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 A jak sie do nich dobrac i jak je sprawdzic?
pepik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 A jak sie do nich dobrac i jak je sprawdzic? Jest z tym dużo zabawy jeżeli chodzi o przednie drzwi, trzeba rozbierać cały zamek bo mikrostyki właśnie tam się znajdują u mnie był mniejszy problem bo padł mi stycznik w tylnych drzwiach a tam to łatwizna.
Lukasz_N Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Czyli zamek trzeba caly wyjac z przodu. A z tylu jak to wyglada dokladnie? Tamte mikrostyki tez odpowiadaja za centralny, czy tylko za swiatlo? Dodam ze od chwili kiedy mam swoja A4 to nie dziala mi podswietlenie po otwarciu drzwi, czyli raczej wina mikrostykow.
pepik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Tak z przodu trzeba wyjmować zamek, a z tyłu to jest to: Wymieniłem ten stycznik co jest pod tą gumową osłoną i wszystko wróciło do normy, a oświetlenie wcześniej też szwankowało no i centralny nie działał bo wiadomo że "widział" że drzwi są ciągle otwarte U mnie było widać, że ten stycznik jest połamany
Lukasz_N Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Czyli z tylu w zamku (klamce) nie ma nic. W takim razie biore sie za to jutro. Podejrzewam ze problem bedzie w tych przednich. Ale dla pewnosci zewre tez na krotko te z tylu i sprawdze czy cos sie zmienilo
pepik Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Czyli z tylu w zamku (klamce) nie ma nic. W takim razie biore sie za to jutro. Podejrzewam ze problem bedzie w tych przednich. Ale dla pewnosci zewre tez na krotko te z tylu i sprawdze czy cos sie zmienilo Niestety tego nie potwierdzę napisałem tylko co ja wymieniłem i co u mnie było problemem jeśli chodzi o centralny i oświetlenie wnętrza.
Bombek Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Opublikowano 23 Lipca 2011 No i usterka zdiagnozowana i wyleczona okaząło się, że w układzie pompki jeden z wężyków był już tak wysłużony że ześlizgiwał się z pompki - wystarczyło uszczelnić wężyk
Kwinto69 Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Czyli zamek trzeba caly wyjac z przodu. A z tylu jak to wyglada dokladnie? Tamte mikrostyki tez odpowiadaja za centralny, czy tylko za swiatlo? Dodam ze od chwili kiedy mam swoja A4 to nie dziala mi podswietlenie po otwarciu drzwi, czyli raczej wina mikrostykow. z oświetleniem wewnętrznym to zacznij od bezpiecznika czy nie spalony...
pepik Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 No i usterka zdiagnozowana i wyleczona okaząło się, że w układzie pompki jeden z wężyków był już tak wysłużony że ześlizgiwał się z pompki - wystarczyło uszczelnić wężyk Dlatego usterki centralnego zamka zawsze zaczyna się diagnozować od pompki
Bombek Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 Mega podziękowania pepik, dobra rada zawsze powinna być wyróżniona:)
Lukasz_N Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 z oświetleniem wewnętrznym to zacznij od bezpiecznika czy nie spalony... Po wyjeciu kluczyka i przy wlaczonym na stale to dziala, wiec zasilanie jest ok. Wracajac do centralnego to ma moze ktos z kolegow schemat i rozpiske pinow do pompki 4A0 862 257 A?
Rekomendowane odpowiedzi