przemasrz Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 witam. Od tygodnia jestem posiadaczem aud a4 s-line 2007 rok 116 Km, kod silnika brb. mam problem który polega na tym ze odczuwam drganie na karoserii które jest odczuwalne cały czas.silnik poza tym strasznie twardo pracuje.do tej pory śmigałem golfem 4 z silnikiem 1.9 tdi 101 km i ten silnik całkiem inaczej pracował.nie było tego problemu.mam pytanko co moze byc przyczyna?czy to może objawy kola dwu masowego?
Sztomel Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Jeśli dysponujesz VCDS'em lub ktoś z Twoich znajomych takowy posiada to podepnij pod niego samochód i przynajmniej wykluczysz lub też potwierdzisz brak zasilania którejś z cewek pompowtryskiwaczy, rozjechany kąt synchronizacji, uszkodzenie elektryczne którejś z poduszek zawieszenia silnika itp. itd. W dużym stopniu ułatwi to i zmniejszy zakres podzespołów podejrzanych o takie zachowanie się silnika i z pewnością bardziej pomoże niż zgadywanki w ciemno a tym bardziej wymianę w ciemno kolejnych drogich podzespołów. PS. Aż się prosi utworzenie w dziale Diagnostyka tematu "Lista osób powiadających VAG-COM i VCDS" z podziałem na grupy regionalne. Jest to bardzo pomocne tym, którzy chcą się podpiąć a sami nie posiadają programów diagnostycznych. Nie trzeba wtedy zakładać tematów w grupach regionalnych z prośbą o wykonanie logów czy też diagnozę, które w większości i tak są ignorowane. Oczywiście lista byłaby uzupełniana na bieżąco : każdy kolejny chętny, który taką pomoc by oferował lub usługę, kopiowałby aktualną listę dopisując siebie w konkretnej grupie regionalnej i ewentualne namiary lub prośbę ewentualnych zainteresowanych o kontakt na PW i oczywiście dopisek czym dysponuje : VAG czy VCDS.
Musashi Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Aż się prosi utworzenie w dziale Diagnostyka tematu "Lista osób powiadających VAG-COM i VCDS" z podziałem na grupy regionalne. Jest to bardzo pomocne tym, którzy chcą się podpiąć a sami nie posiadają programów diagnostycznych. Nie trzeba wtedy zakładać tematów w grupach regionalnych z prośbą o wykonanie logów czy też diagnozę, które w większości i tak są ignorowane. Oczywiście lista byłaby uzupełniana na bieżąco : każdy kolejny chętny, który taką pomoc by oferował lub usługę, kopiowałby aktualną listę dopisując siebie w konkretnej grupie regionalnej i ewentualne namiary lub prośbę ewentualnych zainteresowanych o kontakt na PW i oczywiście dopisek czym dysponuje : VAG czy VCDS. oczywiscie mowimy o licencjonowanych urzadzeniach
Sztomel Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Spodziewałem się takiego pytania Czyli "конце мероприятия, концерт не будет" a szkoda bo miało to służyć kolegom. Zawsze można np. temat opisac jako "Lista osób chcących pomóc w problemach z diagnozą" itp. Ja bynajmniej pomocną dłoń wyciągnąłem i szczere chęci mam ale wiadomo : pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.
Wihajster Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Spodziewałem się takiego pytania Czyli "конце мероприятия, концерт не будет" a szkoda bo miało to służyć kolegom. nie martw sie..jak ktoś potrzebuje zvagować auto to nie ma z tym najmniejszego problemu jak dobrze poszukaAle nie róbmy OT
Musashi Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Spodziewałem się takiego pytania Czyli "конце мероприятия, концерт не будет" a szkoda bo miało to służyć kolegom. Zawsze można np. temat opisac jako "Lista osób chcących pomóc w problemach z diagnozą" itp. Ja bynajmniej pomocną dłoń wyciągnąłem i szczere chęci mam ale wiadomo : pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. к сожал'ению sadze, ze to rowniez w interesie osob chcacych i mogacych udzielic pomocy...
Rekomendowane odpowiedzi