trezor4 Opublikowano 21 Lipca 2011 Opublikowano 21 Lipca 2011 witam dzisiaj doznalem szoku bo zoabczylem plyn na bloku silnika i pomyslalem ze przez uszczelke pod glowica wychodzi ale przetarłem palcem pod czujnikiem tak mi sie wydaje ze to temp plynu chlodzacego i jest mokro od plynu .... jak to zlikwidowac ? czujnik do wymiany czy jakas uszczelka ? jak wypne czujnik to duzo plynu musze uzupelnic ?
RonM Opublikowano 21 Lipca 2011 Opublikowano 21 Lipca 2011 Tak jest tam oring. Ale może spróbuj poprawić mocowanie czujnika chociaż oring też możesz zmienić bo są to groszowe koszta
trezor4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 a duzo plynu wycieknie ? macie jakis numer czesci tego oringu ?
Musashi Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 oring a czujnik jest blokowany zawleczka, byc moze zawleczka zle jest osadzona, albo wrecz jej wogole nie ma. sprobuj docisnac czujnik,
trezor4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 zawkleczke wczoraj probowalem docisnac i chyba siedzi dobrze , tzn jak ja probuje wcisnac do konca to sprezynuje i sie cofa troche ale to chyba dobrze bo jest tak wygieta ze musi wskoczyc na swoje miejsce ....
mlodyy Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 sprawdź czy ten króciec nie jest pęknięty , bo lubiano pękać, na czujniku jest oring i w tym króćcu tez jak sie łączy z blokiem
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 miałem to samo. Zawleczka po założeniu za mało dociska czujnik. Dałem podkładkę przed oring i juz nie cieknie.
trezor4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 a duzo plynu ucieknie jak wyciagne czujnik ? podkladke normalna stalowa dac i na to oring dopiero ? [br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 09:38_________________________________________________ sprawdź czy ten króciec nie jest pęknięty , bo lubiano pękać, na czujniku jest oring i w tym króćcu tez jak sie łączy z blokiem nie tzn mam nadzieje ze nie jest tam mokro troche ale jak sprawdzilem palcem pod czujnikeim to wyglda mi ze to tam jest przeciek[br]Dopisany: 22 Lipiec 2011, 09:39_________________________________________________a jest mozwliwe zeby plyn wyciekal przez uszczelke pod glowica ? bo moja pierwsza mysl taka byla jak zoabczylem plyn splywajacy po bloku
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 no musisz to zrobić w miare szybko.Najlepiej jak ktoś wsadzi palucha, żeby płyn nie uciekał podkladke normalna stalowa dac i na to oring dopiero nie musi byc stalowa. Byle była cienka bo później spinki nie wsadzisz
Musashi Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 spróbuj dać podkładkę pomiędzy czujnik a zawleczkę, jezeli wyciek nie ustanie, byc moze krociec pekniety. najprosciej zlokalizowac zrodlo wycieku gdy uklad jest zimny proba cisnieniowa.
trezor4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ?
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ? tam gdzie jest oring dajesz podkładke. Zdejm oring,załóż podkładke i ponownie oring
Musashi Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 nie lepiej pomiedzy zawleczka a czujnikiem? BTW. byc moze wystarczy wymienic oring
Wihajster Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 BTW. byc moze wystarczy wymienic oring u mnie nie pomogło...i tak ciekło i dopiero podkładka załatwiła sprawe
trezor4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Opublikowano 22 Lipca 2011 spoko mam nadzieje ze nic sie nie stanie bo mam do domu 600km a nie ma kto mi pomoc zeby wsadzic palucha
Musashi Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 na wszelki wypadek, plyn chlodzacy do kufra, lub przynajmniej woda destylowana. przeciez jak z kranu nie poleci
Maverick24 Opublikowano 22 Lipca 2011 Opublikowano 22 Lipca 2011 ja mialem dokladnie tak samo nowa uszczelka <wcale nie orginalna> wymierzona suwmiarka zalatwila sprawe
Arturoo Opublikowano 23 Lipca 2011 Opublikowano 23 Lipca 2011 musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ? wycieknie zawartość zbiorniczka wyrównawczego
Wihajster Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 musze wyciagnac ten czujnik bo nie wiem gdzie ta podkladke wcisnac ale nikt nie powiedzial ile plynu wycieknie ? wycieknie zawartość zbiorniczka wyrównawczego nie ma szans...dużo mniej
Rekomendowane odpowiedzi