Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc manetka zakodowana a adaptacja licznika źle zrobiona.

Opublikowano

Czyli jeszcze adres 17-10-19 i wpisuje kodowanie 31001 i powinno działać? Dodam jeszcze że auto sedan 2001r. bo tam chyba też była jakaś różnica

Opublikowano

Tak jak piszesz licznik->adaptacja->kanał 19 i 31001 i będzie git. Chyba że masz auto przed lipcem 2001 to 3 na początku nic Ci nie zmieni w podświetleniu licznika, wtedy wystarczy dać 1001 (oczywiście ostatnia jedynka potrzebna jest jeśli masz zegar ustawiany drogą radiową) :wink:

Sedan - Avant potrzebny jest w module kier. do wycieraczki tylnej dla Avanta, w liczniku nie ma różnicy.

Opublikowano

Przed lipcem 2001 i bez radiowego ustawiania zegara czyli daje 1000?

Opublikowano

Tak dasz 1000 i będzie działać :wink:

Opublikowano

dałem 1000 i fis nie ruszył

Opublikowano

No niemożliwe żeby nie ruszył. Dajesz test i potem save? Czym to robisz (jakim programem)?

Opublikowano

robił mi to elektromechanik bo nie mam VAG

Opublikowano

Dalej tylko wyłączasz resetem wyświetlacz? Masz małą 2 na FISie pod kreską? (ewentualnie 1). Wyświetla się i piszczy kontrolka płynu chyba że zmasowany jest już pin(lub dołożony czujnik)? A może jednak manetka w module kier. źle zakodowana hmm.. ale nie pamiętam czy reset działa przy nie zakodowaniu manetki-chyba jednak nie. FIS to jest tak prosta operacja, a tu co chwile ma ktoś z tym problemy.

Opublikowano

niema 1 ani 2 i po wciśnięciu reset wyłącza wyświetlacz i nic więcej nie działa. Mam już zmasowany czujnik

Opublikowano

Witam,

czy możecie mi odpowiedzieć na pytanie czy ten zestaw z b7 Tempomat przełącznik wycieraczek AUDI A4 B7 kombi (3460504697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. podejdzie do mojej b6 i czy będę mógł poźniej założyć kierę od b7 ? z góry wielkie dzięki

Opublikowano

Witam wlasnie zakupilem nowy kolorowy licznik i tez czeka mnie dlubanie przy pelnym fisie i cos czuje ze bardzo mi sie ten temat przyda:decayed: pozdrawiam

Opublikowano
niema 1 ani 2 i po wciśnięciu reset wyłącza wyświetlacz i nic więcej nie działa. Mam już zmasowany czujnik

Niestety mieszkasz daleko, a ja bym Ci to ogarnął w niecałą minutkę. Musisz kogoś innego poszukać do tego.

Witam,

czy możecie mi odpowiedzieć na pytanie czy ten zestaw z b7 Tempomat przełącznik wycieraczek AUDI A4 B7 kombi (3460504697) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. podejdzie do mojej b6 i czy będę mógł poźniej założyć kierę od b7 ? z góry wielkie dzięki

Nie wiem jak działa poducha od B6 na tym module jeśli masz zamiar wymienić moduł bez wymiany kiery, ale chyba działa. Ale jeśli chodzi o pytanie to tak to jest dobry zestaw, ale będziesz potrzebował jeszcze taśmy od B7.

Witam wlasnie zakupilem nowy kolorowy licznik i tez czeka mnie dlubanie przy pelnym fisie i cos czuje ze bardzo mi sie ten temat przyda:decayed: pozdrawiam

W kolorowym to Fis na pewno już zakodowany.

Opublikowano

No fakt pewnie zakodowany a o tym to niepomyslalem :shock3: podziekowal

Opublikowano

Niestety mieszkasz daleko, a ja bym Ci to ogarnął w niecałą minutkę. Musisz kogoś innego poszukać do tego.

Witam,

Nie wiem jak działa poducha od B6 na tym module jeśli masz zamiar wymienić moduł bez wymiany kiery, ale chyba działa. Ale jeśli chodzi o pytanie to tak to jest dobry zestaw, ale będziesz potrzebował jeszcze taśmy od B7.

W kolorowym to Fis na pewno już zakodowany.

dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Kuker - ale na działanie poduszki z B6 z modułem od B7 nie daję gwarancji, musi się ktoś wypowiedzieć kto tak eksperymentował, ja tego nie testowałem. Najlepiej pytaj o to w tym temacie http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-instalacja-kierownicy-multifunkcyjnej-r8-tt-b7-19792/

Opublikowano

witam zakodowalem manetke wszystko jest tak jak w opisie ale mam pytanie bo po przekodowaniu nie dzialaja mi spryskiwacze ksenonow i nie domyka mi szyb z kluczyka czy kodowanie ma jakis wplyw aby te funkcje dzialaly?

Opublikowano

Co do sprysków reflektorów nie podpowiem za bardzo, sprawdź czy masz jakieś błędy w MCE.

A domykanie -to trzeba zrobić adaptację silniczków szyb, każdą osobno opuścić i przytrzymywać maksymalnie przycisk szyb w dół i tak samo do góry i przytrzymać po zamknięciu kilka sekund.:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pin do licznika do zaciśnięcia na przewód N 907 647 01 cena ok. 0,60$

Pin do wtyczki czujnika N 906 845 05 cena ok 0,12$

źródło: Bold-Sport.com :: VW Terminal

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

witam zakodowalem manetke wszystko jest tak jak w opisie ale mam pytanie bo po przekodowaniu nie dzialaja mi spryskiwacze ksenonow i nie domyka mi szyb z kluczyka czy kodowanie ma jakis wplyw aby te funkcje dzialaly?

Prawdopodobnie nie masz czujnika poziomu spryskiwaczy. Wywala niski poziom płynu i odcina pompkę sprzyskiwaczy lamp. Musisz dołożyć czujnik, bądź zmasować pin we wtyczce od licznika.

Opublikowano

Dzisiaj też zrobiłem tem mod z którego jestem mega zadowolny:decayed: były też problemy ale po przeczytaniu szczególnie ost strony wszystko zostalo rozwiązanie.