Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, jak wyciagniesz licznik bedziesz widzial od razu mase, mozesz sie tam wczepic...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego przeczytalbys pierwszy post nie zadawalbys tych pytan, a watku calego czytac tez nie trzeba ,, moze dwie ostatnie strony, a znalalzlbys odpowiedz na swoje pytanie...

Kolego, przeczytałbyś dwie ostatnie strony to byś wiedział, że odpowiedzi na moje pytanie tam nie ma.

Cytat z pierwszego postu:

Drugi kabelek od czujnika przykręcamy do masy. Ważne jest miejsce wpięcia kabelków w czujniku. Od wtyczki w zegarach do pinu w czujniku oznaczonego cyfrą "1" , "2" do masy (thx Luc_i_Ang)

Skoro ważnie jest miejsce wpięcia kabelków w czujniku zakładam, że istotne jest rozróżnienie pinu "1" i "2". Autor pisze, że pin oznaczony "1" idzie do licznika, a "2" do masy. Co jeśli nie mam oznaczonych pinów w czujniku (ani na kostce od czujnika)? Mam przyjąć, że który jest "1"?

Opublikowano

Prosze o poradę:)

Nie planuje montazu czujnika poziomu płynu spryskiwaczy, dlatego chce pin nr 1 doprowadzić do masy.

Nie chce zdejmować licznika, jeśli nie bedzie takiej potrzeby.

Po zdjęciu pokrywy bezpiecznikow (po lewej stronie przy drzwiach) widzę kostkę, do której mam doprowadzić przewód. Prosze o informacje:

1. jak wyjąc ta kostkę?

2. Gdzie znajdę najbliższy punkt masy?

3. Potrzebuje specjalny wtyk do przewodu który połącze z kostka?

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc. Cały poradnik jest super, nie mam doświadczenia w takich pracach, a uporalem sie z tym w 30 minut:) w dalszej kolejności czas na tempomat ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Da radę bez wyjmowania licznika, choć wyjecie to nic takiego (no może czasem z usadzaniem różnie bywa)

1. Wciskasz lekko nad tym języczkiem różowym (lub gdzieś widziałem też czarny) i idzie do samej góry a wtyczka sama wychodzi, jak nie dasz rady wcisnąć to czymś mocniej pyknij w górę w języczek, nic się nie stanie - przeskoczy tylko tą blokadę.

2. Punkt masy możesz zrobić w każdym nieoficjalnym punkcie styku z masą (widać taką śrubkę wkręconą w karoserię jak się zdejmie klapkę)

3. Prawdopodobnie u Ciebie jeszcze powinien się znajdować pin, tylko go wyciągniesz połączysz cieniutkim kabelkiem i włożysz.

Opublikowano

kolego przeczytalbys pierwszy post nie zadawalbys tych pytan, a watku calego czytac tez nie trzeba ,, moze dwie ostatnie strony, a znalalzlbys odpowiedz na swoje pytanie...

Kolego, przeczytałbyś dwie ostatnie strony to byś wiedział, że odpowiedzi na moje pytanie tam nie ma.

Cytat z pierwszego postu:

Drugi kabelek od czujnika przykręcamy do masy. Ważne jest miejsce wpięcia kabelków w czujniku. Od wtyczki w zegarach do pinu w czujniku oznaczonego cyfrą "1" , "2" do masy (thx Luc_i_Ang)

Skoro ważnie jest miejsce wpięcia kabelków w czujniku zakładam, że istotne jest rozróżnienie pinu "1" i "2". Autor pisze, że pin oznaczony "1" idzie do licznika, a "2" do masy. Co jeśli nie mam oznaczonych pinów w czujniku (ani na kostce od czujnika)? Mam przyjąć, że który jest "1"?

tomasz, odpowiedz byla jednak na poprzedniej stronie :wink:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-przelacznika-wycieraczek-odblokowanie-pelnego-fis-16394/index47.html#post3949472

a z pinami oblukaj i czujnik i kostke bo jest opisane na bank. jak nie zapomne sprawdze jutro w garazu , bo gdzies mam jeden czujnik...

Opublikowano

hmm chyba pierwsza kostka w vag ktora nie ma oznaczenia

Opublikowano

Marcin, miło by było. Widocznie mam pierwszą kostkę, na której nie ma opisu.

Opublikowano

powie ktos jak ogarnac kodowanie , aby na fisie wyswietlało ie info z radia ?

Opublikowano

Rozumiem że CANy masz podłączone?

W liczniku (17), kanał 62 w Adaptacji (10) - dodajesz 1

Opublikowano

mysle ze cany sa bo tu nie chodzi o moje auto, dzieki Sławek

Opublikowano

Do wyjęcia licznika i podłączenia przewodu do masy musze zdejmować kierownice?

Opublikowano

zdejmij osłone pod kierownica wypnij kostke z licznika i zrob to od dołu po co wyjmowac licznik, w belce masz nawet otwor na srube 8 i tam mozesz podłaczyc mase :decayed:

Opublikowano

Napiszesz mi gdzie sa śruby od osłony spod kierownicy?

Edition.

Odkrecilem.

Mecze ta wtyczkę. Bede wdzięczny za łopatologicznie wytłumaczenie jak ja wyjąc ?

Edition.

Wrzucam zdjęcie wpietej wtyczki. Gdzie naciskać?

aqyza5uj.jpg

Opublikowano

Różowy język pójdzie do góry i wypnie się wtyczka, jak zaraz nad nim centralnie wyszukasz blokadę - taki pstyczek, wciskasz i język luźno dajesz w górę.

kostka.jpg

Opublikowano

Udało sie. Niestety nie ma tam luznego pinu. Gdzie zdobędę pin?

Edition.

Bez pinu tez sie da. Działa wszystko cacy. Teraz pora na tempomat:)

Opublikowano
  • Autor

już pisaliśmy Pin od kabelka z CD nawet pasuje. A co do opisu wtyczki to tak jak Czaki pisał są numerki. I kolejność też ważna bo nie zadziała nam pomiar. Ja za pierwszym razem odwrotnie podpiąłem i nie działało musiałem rozbierać.

Taka informacja. Jak ktoś ma wyjęty IC oryginalny a ma IC centralny to dostanie się do miejsca montażu czujnika po wyjęciu lampy. Wszystko jest na wierzchu.

Opublikowano

Po tym modzie zrobionym przez znajomego auto owszem pokazuje spalanie a po zmasowaniu tego pinu we wtyczce nie pokazuje komunikatu o spryskiwaczach lecz wystąpił inny problem po kilku uruchomieniach samochodu podczas jazdy auto raptownie gaśnie (przestaje działać wspomaganie i wszystkie inne rzeczy z tym związane) gdy się zatrzymam i próbuje odpalić auto zachowuje się jakby miał odcięty dopływ paliwa czyli kręci ale nie może zadziałać. Po odłączeniu akumulatora na jakąś chwilę po 1 ,2 lub 3 próbach resetowania komputera auto normalnie odpala. Czym to może być spowodowane ? Problem pojawił się po zrobieniu tej przekładki manetki. Miał już ktoś taki dziwny problem ?

Opublikowano

Dziwne rzeczy, raczej mało możliwe żeby takie coś się działo przez zrobienie FISu. Musisz sprawdzić błędy. A z tym paleniem po zgaszeniu... hmm masz gaz?

Opublikowano

witam panowie jako ze sam nie potrafie tego ogarnąć mam do was prosbe czy jest ktoś w okolicach Krosna i odkodował fis audi b7 kombi oczywiście odpłatnie proszę o kontakt

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy to ma coś do problemu ale opis dotyczy modelu B6 a nie B7